Υπουργείο Παιδείας: Πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας 2014 με 5.200 προσλήψεις ανέργων

ΟΑΕΔ, προγράμματα εργασίας, προγράμματα για άνεργους, Πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας

Νέο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας για προσλήψεις 5.200 ανέργων και αφορά το Υπουργείο Παιδείας.

Τη διαδικασία υλοποίησης της δράσης «προώθηση της απασχόλησης μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα», προσπαθεί να επιταχύνει το υπουργείο Παιδείας απευθύνοντας πρόσκληση υποβολής προσφορών για την «εξωτερική αξιολόγηση» του έργου.

Στόχος

Στόχος του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας είναι να προσληφθούν 5.200 άνεργοι σε υπηρεσίες της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, αλλά και σε θέσεις απασχόλησης που αφορούν την παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών σε μαθητές των οποίων οι οικογένειες δοκιμάζονται από την οικονομική κρίση.

Παράλληλα σύμφωνα με την απόφαση που παρουσιάζει το dikaiologitika.gr, το πρόγραμμα αποσκοπεί στην αποτελεσματική στήριξη των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, στην κάλυψη κοινωνικών αναγκών και στην άμεση αντιμετώπιση της ανεργίας πληθυσμιακών ομάδων, που πλήττονται εξ αιτίας της μακράς ύφεσης που υφίσταται η ελληνική οικονομία.

Σύμφωνα με την συγκεκριμένο πράξη, αντικείμενό της είναι η πρόσληψη και η απασχόληση προσωπικού διαφόρων ειδικοτήτων, όπως: Ψυχολόγοι, κοινωνικοί λειτουργοί, λογοθεραπευτές, εργοθεραπευτές, φυσιοθεραπευτές, ειδικό βοηθητικό προσωπικό, επιστάτες/τριες, προσωπικό βοηθητικών εργασιών καθαριότητας, τραπεζοκόμοι, σχολικοί νοσηλευτές, συνοδοί σχολικών λεωφορείων, οδηγοί σχολικών λεωφορείων,

Οι ανωτέρω ειδικότητες απασχολούνται σε σχολικές μονάδες της Προσχολικής, Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, (Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια, Λύκεια), σε ΣΜΕΑΕ, ΚΕΔΔΥ, σε δομές της Ειδικής Αγωγής, καθώς και στους φορείς Επίβλεψης (Διευθύνσεις και Περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης). Το προσωπικό αυτό προβλέπεται να απασχοληθεί για 6, 5 μήνες.

Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία για την επιλογή ιδιωτικής εταιρίας που θα αξιολογήσει το πρόγραμμα, έχει κόστος 12.300 ευρώ. Σε κάθε περίπτωση πάντως, η υλοποίηση των προγραμμάτων κοινωφελούς εργασίας παρουσιάζει καθυστερήσεις, λόγω εμπλοκής με την χρηματοδότησή τους, μέσω ΕΣΠΑ.

Ασφαλείς πηγές από τον ΟΑΕΔ κάνουν λόγο για προσπάθειες που καταβάλλονται έτσι ώστε τα προγράμματα αυτά, να ξεμπλοκάρουν τον Ιούλιο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

08-01-2024

Μαρούσι

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

14-02-2024

Καλλιθέα Αττικής

950

⚽🏀 LIVE SCORES
20 Απρ. 2024
ΟΦΗ
18:30
-
Βόλ
20 Απρ. 2024
Αστ
19:30
-
Παν
19 Απρ. 2024
ΠΑΟ
20:15
-
ΠΕΡ
20 Απρ. 2024
ΑΡΗΣ
17:15
-
ΚΟΛ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;