Βιβλίο: Ιδιωτική έρημος - Σοφία Μαντουβάλου

sofia

Έρχεται το τελευταίο μυθιστόρημα της Σοφίας Μαντουβάλου με τίτλο, Ιδιωτική έρημος, από τις εκδόσεις Καστανιώτη.

Η γενναιοδωρία της τύχης φέρνει κοντά έναν ιδιαίτερο άντρα και μια αινιγματική γυναίκα, με διαφορετική πορεία ζωής και αντίθετους εσωτερικούς κόσμους. Ο Στάσης, σκηνοθέτης, σεναριογράφος, δοκιμιογράφος, με οινοχαρή προσωπικότητα. Η Νάνα, οικιακή βοηθός, πλην όμως πολύγλωσση φιλόλογος με βαθύ απωθημένο τη συγγραφή.

Γνωρίζονται τυχαία στο αεροδρόμιο. Ο Στάσης αισθάνεται αμέσως μια παράξενη έλξη και όση ώρα μιλούν επεξεργάζεται ένα τολμηρό σχέδιο. Τηςπροτείνει να την προσλάβει για τις δουλειές του σπιτιού και ταυτόχρονα να γίνει χορηγός της ώστε εκείνη να γράφει μία από τις έξι ημέρες της εβδομάδας. Η Νάνα αποδέχεται την πρόταση και έτσι αρχίζει η ιστορία τους. Μια ιστορία πολυκύμαντη, που ξεκινά από μια αθώα σύμπτωση και εξελίσσεται σε ένα απολαυστικό παιχνίδι χαρακτήρων.
Στο νέο υπαρξιακό της μυθιστόρημα η Σοφία Μαντουβάλου, με κοφτερό χιούμορ, οξύ σαρκασμό, βαθιά ειρωνεία, αλλά και απέραντη τρυφερότητα, περιγράφει τον παράδεισο και την κόλαση των ανθρώπινων σχέσεων, ενώ ταυτόχρονα σκιαγραφεί ένα πανόραμα της ελληνικής κοινωνίας.

Η Σοφία Μαντουβάλου γεννήθηκε και ζει στην Αθήνα. Σπούδασε εξελικτική ψυχολογία, εκπαιδευτική τεχνολογία και σκηνοθεσία στην Ελλάδα και στον Καναδά. Εδώ και τριάντα χρόνια που υπηρετεί το βιβλίο και την τηλεόραση παρέα με τη φαντασία, το χιούμορ και το παράλογο, κατορθώνει να συνδυάζει τα φανταστικά με τα πραγματικά στοιχεία της ζωής, το όραμα με την πραγματικότητα. Έχει εκδώσει έως τώρα εξήντα τέσσερα βιβλία για παιδιά και νέους. Το έργο της στην παιδική λογοτεχνία έχει διακριθεί στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Βιβλία της έχουν μεταφραστεί στα αγγλικά, τα κινέζικα και τα κορεάτικα, ενώ κάποια περιλαμβάνονται στο σχολικό ανθολόγιο. Είναι δημιουργός μεγάλου αριθμού εκπαιδευτικών ταινιών, μερικές από τις οποίες έχουν αποσπάσει διακρίσεις. Το Χαρέμι ανδρών είναι το πρώτο της μυθιστόρημα για ενήλικες.

Πληροφορίες

Πληροφορίες έκδοσης: ISBN: 978-960-03-5700-4, σελ. 408, 10 Ιουνίου 201

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Αιγάλεω

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

05-03-2024

Ταύρος

⚽🏀 LIVE SCORES
30 Μαρ. 2024
Παν
15:00
-
Αστ
30 Μαρ. 2024
Βόλ
17:30
-
Κηφ
28 Μαρ. 2024
ΠΑΡ
ΤΕΛ
69 - 73
ΟΣΦΠ
28 Μαρ. 2024
Bayern
ΤΕΛ
77 - 85
BARC

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;