Lonely Planet: Ελλάδα - Ο καλύτερος ευρωπαϊκός προορισμός! Δείτε τη λίστα!

Greece1

Την πρώτη θέση στη φετινή λίστα του μεγάλου ταξιδιωτικού οδηγού Lonely Planet για τους καλύτερους τουριστικούς προορισμούς στην Ευρώπη (Best in Europe 2014) κατέλαβε η Ελλάδα.

Στο δημοσίευμα τονίζεται ότι η Ελλάδα προσφέρεται για πολύ πιο οικονομικές διακοπές από ό,τι νομίζει ο πολύς κόσμος, καθώς η κρίση και μείωση των επισκεπτών τα προηγούμενα χρόνια, έχουν ρίξει τις τιμές, ενώ εκθειάζονται τα «ηλιοκαμένα νησιά» και τα αρχαιολογικά μνημεία.

Ο τουριστικός οδηγός σημειώνει επίσης πως η Σαντορίνη βρίσκεται πλέον στον δείκτη των προορισμών για διακοπές τύπου μπακπάκινγκ (με σακίδιο στην πλάτη), ενώ το περιοδικό Wine Enthusiast επέλεξε τα νησιά του Αιγαίου ως προορισμό κρασιού για το 2014.

Συμβουλεύει μάλιστα τους επισκέπτες να τιμήσουν τις ελληνικές επιχειρήσεις, καθώς τα χρήματα που θα αφήσουν πίσω «θα διοχετευτούν πίσω στην τοπική οικονομία» που τα έχει ανάγκη.

Στην δεύτερη θέση βρίσκεται η πρωτεύουσα της Σλοβενίας, Λουμπλιάνα, η οποία χαρακτηρίζεται «μία από τις πιο πράσινες και πιο εύκολες να ζεις πόλεις» στην Ευρώπη, ενώ την πρώτη τριάδα συμπληρώνει ο νοτιοδυτική Αγγλία, με την ειδυλλιακή εξοχή και τα υπέροχα μεσαιωνικά κάστρα.

Ακολουθούν η νοτιοδυτική Αγγλία, η Ιταλία, η Δανία, η Σεβίλλη, το νησιωτικό σύμπλεγμα των Εβρίδων στη Σκωτία, η πόλη Πίλζεν της Τσεχίας, η πόλη Σταβάνγκερ στη Νορβηγία και η Τουλούζη της Γαλλίας.

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

Επιστήμες

Μερική Απασχόληση

31-01-2024

Ξηροκρηνη

400

⚽🏀 LIVE SCORES
25 Απρ. 2024
ΠΑΟ
21:15
-
ΜΑΚ
25 Απρ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΜΠΑ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;