Καφές και εξεταστική: Βοηθάει ή όχι; #caffelatte

latte

Ένα μεγάλο θέμα που απασχολεί τους φοιτητές κατά τη διάρκεια των εξετάσεων τους, είναι αν τελικά η κατανάλωση καφεΐνης θα τους βοηθήσει να αποδώσουν καλύτερα.

Την απάντηση έδωσε έρευνα του Nutrition Journal. Σύμφωνα με αυτήν, στους 496 φοιτητές, αυτοί που κατανάλωσαν energy drink ανέβασαν τις αποδόσεις τους σε έναν αριθμό δοκιμασιών στις οποίες τεσταρίσθηκαν, ανάμεσα στις οποίες ήταν και διαγωνίσματα!

Αποτελέσματα από τρεις ακόμα έρευνες, οι οποίες δημοσιεύτηκαν από τον John Wiley και το Sons in Human Psychopharmacology, απέδειξαν ότι η καφεΐνη προσφέρει πλεονεκτήματα κατά τη διάρκεια της εξέτασης.

Η πρώτη έρευνα απέδειξε πως τα υψηλότερα επίπεδα καφεΐνης πράγματι έφεραν αυξημένη εγρήγορση και μια σαφή μείωση του χρόνου απόκρισης. Οι άλλες έρευνες έδειξαν πως γενικότερα οι φοιτητές που προετοιμάζονταν για τις εξετάσεις και κατανάλωναν energy drinks είχαν καλύτερη επίδοση σε ερωτήσεις κρίσεως.

Προσοχή όμως.

Μεταγενέστερες έρευνες έδειξαν ότι η μέτρια κατανάλωση καφεΐνης πράγματι μπορεί να βελτιώσει τις επιδόσεις, αλλά η υπερβολική κατανάλωση έχει αρνητική επίδραση στις βαθμολογίες των σπουδαστών!

Επίσης ένας φοιτητής που καταναλώνει τακτικά καφεΐνη καλό θα κάνει να συνεχίσει. Κάποιος όμως που γενικότερα δεν είναι φίλος του καφέ και κατανάλωσε πριν την εξέταση θα πρέπει να προσέχει, γιατί κατά πάσα πιθανότητα θα τον πειράξει και δεν θα αποδώσει όπως πρέπει!

Η καφεΐνη αυξάνει τη δραστηριότητα των νευρώνων επηρεάζοντας τους υποδοχείς αδενοσίνης ενός ατόμου, που προκαλεί αυξημένη ροή της αδρεναλίνης. Κάποιος που είναι σε μεγαλύτερη εγρήγορση και έχει μεγαλύτερη δραστηριότητα του εγκεφάλου φαίνεται να λειτουργεί σε υψηλότερο επίπεδο, αλλά μόνο προσωρινά. Η υπερβολική χρήση πέρα από την τακτική κατανάλωση μπορεί να έχει καταστροφικές επιπτώσεις στους… βαθμούς! Πόσο μάλλον σε μη συνηθισμένους χρήστες!

Θα βρεθείτε ευερέθιστοι, ανήσυχοι και δεν θα σκέφτεστε καθαρά.

Οπότε. Καταναλώνεις σε φυσιολογικό να βαθμό καφεΐνη; Good for you. Είσαι άμαθος ακόμα; Μην πας και χτυπήσεις ισχυρό καφέ πριν την εξέταση!

To neolaia.gr σε συνεργασία με τον premium ελβετικό «Ready-to-Drink» Emmi Caffee Late, κάνουν αφιέρωμα στην πηγή ενέργειας της νεολαίας, που δεν είναι άλλη από τον… καφέ! Συντονίσου στο #caffelatte και για να μάθεις ιστορίες της «ιδανικής σχέσης» με τον καφέ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Χωρίς κατηγορία

Πλήρης Απασχόληση

18-01-2024

Ασπρόπυργος

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Αθήνα

⚽🏀 LIVE SCORES
20 Απρ. 2024
ΟΦΗ
18:30
-
Βόλ
20 Απρ. 2024
Αστ
19:30
-
Παν
19 Απρ. 2024
ΠΑΟ
20:15
-
ΠΕΡ
20 Απρ. 2024
ΑΡΗΣ
17:15
-
ΚΟΛ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;