Αφιέρωμα: Τα καλύτερα World Cup Video Games!

Top_World_Cup_Video_Games_Image_09_636_358

Το Μουντιάλ πλησιάζει και όπως είναι λογικό, όλο το ανδρικό (και ίσως και το γυναικείο) κοινό θα ασχοληθεί με τους αγώνες που θα γίνουν στη Βραζιλία.

του Παύλου Παπαπαύλου

Η εν λόγω διοργάνωση δεν έχει αφήσει ασυγκίνητη και την αγορά των video games, καθώς είναι λογικό πως οι εταιρείες που αναπτύσσουν τίτλους δε θα θέλουν να αφήσουν την ευκαιρία ενός τόσο σημαντικού event ανεκμετάλλευτη.

Πάμε λοιπόν να δούμε δέκα χαρακτηριστικά video games που έχουν συνδέσει το όνομά τους με διοργανώσεις Παγκοσμίου Κυπέλλου, με χρονολογική σειρά.

World Cup Carnival (ZX Spectrum, Commodore 64, Amstrad CPC)

Το πρώτο game που χαρακτηρίστηκε επίσημο για την εν λόγω διοργάνωση κυκλοφόρησε το 1986 στο πλαίσιο του Μουντιάλ στο Μεξικό. Εκδότρια εταιρεία ήταν η US Gold, η οποία παρόλο που είχε υποσχεθεί να προσφέρει μια ξεχωριστή ποδοσφαιρική εμπειρία, το μόνο που έκανε ήταν να προσαρμόσει τα επίσημα δικαιώματα στη μετριότητα που άκουγε στο όνομα World Cup Football.

World Cup Italia ‘90 (Mega Drive, Master System)

Η SEGA έβαλε τα δυνατά της και προσέφερε στους κατόχους Mega Drive και Master System ένα ποδοσφαιρικό παιχνίδι με την ονομασία World Cup Italia ’90. Ο τίτλος έφερε τα επίσημα γκρουπ και τις ομάδες, καθώς και όλο το πρόγραμμα που είχε ήδη βγει, ενώ μετά το πέρας του Μουντιάλ της Ιταλίας επανεμφανίστηκε ως World Championship Soccer και στη συνέχεια μετονομάστηκε σε SEGA Soccer.

Διαβάστε τη συνέχεια του αφιερώματος στο [Enternity.gr] 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Επιστήμες

Μερική Απασχόληση

31-01-2024

Ξηροκρηνη

400

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

08-01-2024

Μαρούσι

⚽🏀 LIVE SCORES
01 Ιούν. 2024
Μπο
22:00
-
Ρεά

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;