Ο Βασίλης Μιχαλολιάκος απαντά στο neolaia.gr!

mixalo

Ο Βασίλης Μιχαλολιάκος που την Κυριακή φιλοδοξεί να ανανεώσει τη θητεία του ως δήμαρχος του Πειραιά, μιλάει αποκλειστικά στο neolaia.gr για την εκλογική αναμέτρησης!

Τελικά, ο Δήμος του Πειραιά κατάφερε να συγκεντρώσει τα βλέμματα όλων σε αυτές τις εκλογές. Το είχατε υπόψη σας όταν ξεκινούσατε τον εκλογικό αγώνα;

ΑΠ: Θα προτιμούσα να είχαμε αυτόν τον επικοινωνιακό “καταιγισμό” αυτά τα 3,5 χρόνια που αλλάζουμε την πόλη μέρα με τη μέρα. Που της δίναμε ξανά την ταυτότητά της και την ελπίδα. Που γυρνάγαμε σελίδα με πολύ δουλειά και διαφάνεια. Που δημιουργούσαμε δίκτυο αλληλεγγύης και ανθρωπιάς, που ετοιμάζαμε την Εστία Νεανικής Επιχειρηματικότητας. Όλον αυτόν τον καιρό που βάζαμε μπροστά 129 μικρά και μεγάλα έργα που δημιουργούσαν τον νέο Πειραιά. Γνωρίζετε όμως καλύτερα από ότι εγώ ότι η “καλή” είδηση δύσκολα “πουλάει”. Οπότε σίγουρα τα όσα έγιναν μας έφεραν εν μέρει στο επίκεντρο.

Ποιο είναι το διακύβευα αυτών των εκλογών για την πόλη σας;

ΑΠ: Όπως διαμορφώθηκαν οι συνθήκες το διακύβευα πλέον είναι εάν ο Πειραιάς παραμείνει στα χέρια των Πειραιωτών ή περάσει στα χέρια συμφερόντων με άγνωστη ατζέντα. Θέλω να πιστεύω ότι η νέα γενιά, οι νέοι άνθρωποι που είναι από τη φύση τους πιο προοδευτικοί, πιο ανεξάρτητοι θα δώσουν ηχηρή απάντηση σε αυτούς που θέλουν να φέρουν τον Μπερλουσκονισμό στην πατρίδα μας. Σε αυτούς που θέλουν να μετατρέψουν τον Πειραιά σε θερμοκήπιο διαπλοκής. Σε αυτούς που εκφράζουν ότι πιο περίεργο, ότι πιο ύποπτο συνονθύλευμα επιχειρηματικών συμφερόντων.

Η πλευρά του κ. Μώραλη σε απάντηση των δηλώσεών σας έκανε λόγο για το δικό σας παρελθόν όμως.

Εγώ δεν έχω συμφέροντα. Δεν είμαι ούτε επιχειρηματίας, ούτε εφοπλιστής. Δεν κάνω μπίζνες στο λιμάνι, ούτε υπήρξα εθνικός προμηθευτής, ούτε ιδιοκτήτης οφ σορ. Για αυτό και τους προκάλεσα να βγούμε σε τηλεοπτικό διάλογο να μιλήσουμε με ανοικτά χαρτιά. Να πουν τις θέσεις τους και εγώ τις δικές μου. Κρύφτηκαν όλες αυτές τις μέρες, επιλέγοντας να μιλήσουν μέσω της διαφήμισης και των Μέσων που ελέγχουν

Η άλλη πλευρά χαρακτηρίζει το έργο σας ως “αυτονόητο”. Είναι πράγματα που θα μπορούσαν να έχουν γίνει και δεν κάνατε;

Στη ζωή δεν υπάρχει κάτι που είναι αυτονόητο. Αυτές είναι αντιλήψεις ανθρώπων που τα βρήκαν όλα έτοιμα από κάποιους άλλους. Εμείς στον Πειραιά παραλάβαμε ένα Δήμο που ήταν στην Εντατική, που ήταν έτοιμος να κηρύξει στάση πληρωμών και τον κρατήσαμε ζωντανό. Σήμερα η πόλη μας πατάει στα πόδια της και τρέχει για να κερδίσει το χαμένο χρόνο. Δεν θα αφήσουμε κανέναν να της βάλει τρικλοποδιές.

Πώς κρίνετε το ότι απέναντί σας αυτήν την Κυριακή δεν έχετε έναν καθαρά πολιτικό συνδυασμό;

Μακάρι να είχα απέναντί μου έναν πολιτικό συνδυασμό, όπως ήταν αυτός του κ. Δρίτσα. Θα διαφωνούσαμε, θα συμφωνούσαμε, θα είχαμε έναν πολιτικό πολιτισμό. Χωρίς φουσκωτούς, μαυροντυμένους, χωρίς απειλές και φαινόμενα που αποτελούν ντροπή για τον Πειραιά και τη δημοκρατία μας. Να είχα έναν πολιτικό σχηματισμό και όχι μια κοινοπραξία συμφερόντων. Πιστεύω ότι οι πολίτες του Πειραιά έχουν δημοκρατικές ευαισθησίες και ανακλαστικά και την Κυριακή θα απαντήσουν. Θα πουν το δικό τους μεγάλο όχι σε νοοτροπίες που συνοψίζονται στο: έχω λεφτά, έχω εξουσία, έχω δύναμη και τα θέλω όλα για πάρτη μου. Θέλω και μια πόλη στη συλλογή μου ως λάφυρο. Ε αυτό δεν θα περάσει. Ήδη εφτά στους δέκα Πειραιώτες τους είπαν όχι στην πρώτη Κυριακή.

Ποιο θεωρείτε πως είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα του Πειραιά αυτήν την στιγμή;

Το μεγαλύτερο πρόβλημα στην Ελλάδα ολόκληρη και όχι μόνο στον Πειραιά είναι η ανεργία και η αγωνία των ανθρώπων να τα φέρουν πέρα.

Γιαυτό και προτεραιότητα στο πρόγραμμά μας είναι να εξασφαλίσουμε πόρους από το ΕΣΠΑ για να δημιουργηθούν επενδύσεις που θα απορροφήσουν ανέργους. Να απορροφήσουμε πόρους για το δίκτυο κοινωνικής αλληλεγγύης που ήδη λειτουργούμε. Να μπορέσουμε να κάνουμε έργα ώστε να απορροφηθούν εργαζόμενοι και κυρίως νέα παιδιά που έχουν την δύναμη, έχουν την όρεξη, έχουν τα προσόντα και τα βλέπουμε να μαραζώνουν.

Ποια πρόταση του προγράμματος του κ. Μώραλη σας αρέσει περισσότερο;

Ο κ. Μώραλης έχει αντιγράψει με πολύ επιτυχία πολλές από τις θέσεις μας και το πρόγραμμά μας. Η διαφορά μας είναι ότι εμείς μπορούμε και το έχουμε αποδείξει, με πολλά από αυτά που «υπόσχεται» να τα έχουμε ήδη κάνει. Δεν με ανησυχεί λοιπόν το φανερό του πρόγραμμα, αλλά η κρυφή του ατζέντα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

06-03-2024

Αθήνα

Υγεία

Πρακτική Άσκηση

05-02-2024

Οια

⚽🏀 LIVE SCORES
20 Απρ. 2024
ΟΦΗ
18:30
-
Βόλ
20 Απρ. 2024
Αστ
19:30
-
Παν
20 Απρ. 2024
ΑΡΗΣ
17:15
-
ΚΟΛ
21 Απρ. 2024
ΑΕΚ
17:15
-
ΠΑΟΚ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;