Πάπας Φραγκίσκος: Ναι στο twitter, αλλά όχι στο Facebook

Pope Reaching Out Via Twitter

Ο προηγούμενος Πάπας ο Βενέδικτος είχε δημιουργήσει μέσω των εκπροσώπων του, λογαριασμό το Twitter, το 2012, προκαλώντας μια μικρή κρίση στους κόλπους του Βατικανού, αλλά εν τέλει η κίνηση αντιμετωπίστηκε από πολλούς ως μια μέθοδος επικοινωνίας της Καθολικής Εκκλησίας με τους πιστούς, στην εποχή των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Ωστόσο, ο τωρινός Πάπας Φραγκίσκος πρόσφατα αποκάλεσε το Internet “Θείο Δώρο” και τουιτάρει καθημερινά σε 9 γλώσσες.

Παρά ταύτα, ο ίδιος αρνείται πεισματικά να δημιουργήσει λογαριασμό στο Facebook και μάλιστα, δέχτηκε πρόσφατα επίσκεψη από εκπροσώπους του Facebook, οι οποίοι προσπάθησαν να πείσουν “τον ηγέτη του μεγαλύτερου χριστιανικού δόγματος να συνάψει σχέσεις με το μεγαλύτερο κοινωνικό δίκτυο του κόσμου”, αλλά χωρίς αποτέλεσμα.

Έτσι, ο Καρδινάλιος και “υπεύθυνος κοινωνικής δικτύωσης” του Βατικανού, Claudio Maria Celli, εξήγησε ότι υπάρχουν ανησυχίες για τα επικριτικά, αρνητικά ή υβριστικά σχόλια που μπορεί να δεχτεί ο Ποντίφικας σε κάθε status update του, ενώ τα αντίστοιχα σχόλια μπορούν πολύ πιο εύκολα να αγνοηθούν στο Twitter.

Επίσης, ο Καρδινάλιος Celli, που ξοδεύει ήδη αρκετές ώρες την ημέρα καθαρίζοντας την επίσημη σελίδα του Βατικανού από υβριστικά σχόλια χρηστών, αφήνοντας όμως αυτά που ασκούν ευγενή κριτική, δήλωσε ότι δεν αξίζει τον κόπο να επαναληφθεί το ίδιο σενάριο σε μια σελίδα στο όνομα του Πάπα, στο Facebook.

Τέλος, σε πρόσφατο ρεπορτάζ του Vatican Insider, ο ίδιος αποκάλυψε πως η ηγεσία της Καθολικής εκκλησίας απέκλεισε το ενδεχόμενο δημιουργίας σελίδας του Πάπα στο Facebook, όταν προσπάθησε ανεπιτυχώς μέσω μιας ομάδας τεχνικών να βρει τρόπους αυτόματης διαγραφής των σχολίων από τη σελίδα του Πάπα Φραγκίσκου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Χαλάνδρι

1.500

Πρόσθετες Υπηρεσίες Τουρισμού

Εποχιακή Εργασία

04-03-2024

Αγιος Γορδιος

⚽🏀 LIVE SCORES
30 Μαρ. 2024
Παν
15:00
-
Αστ
30 Μαρ. 2024
Βόλ
17:30
-
Κηφ
29 Μαρ. 2024
ΦΕΝ
19:45
-
ΑΛΜΠ
29 Μαρ. 2024
ΒΙΡ
21:30
-
ΠΑΟ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;