Τι θα στηρίξει η ΠNOIKA στο δεύτερο γύρο του Δήμου της Αθήνας;

ΠΝΟΙΚΑ

Σε ανακοίνωσή της με τίτλο «Για την επικείμενη εκλογική μάχη στον δήμο Αθηναίων», η δημοτική κίνηση ΠΝΟΙΚΑ (Πρωτοβουλία για μια Νέα και Οικολογική Αθήνα) εκφράζει την απόρριψη της διοίκησης Καμίνη και την απερίφραστη στήριξή της στην υποψηφιότητα Γαβριήλ Σακελαρίδη – «Ανοιχτής Πόλης». Μετά από συνάντηση χθες στο κέντρο της Αθήνας μεταξύ των δύο επιτελείων του υποψηφίου δημάρχου του ΣΥΡΙΖΑ και της Ιωάννας Κοντούλη, υποψήφιας δημάρχου με την ΠΝΟΙΚΑ στον α΄ εκλογικό γύρο για την Αθήνα έγινε γνωστό από την Ιωάννα Κοντούλη ότι «βούληση της ΠΝΟΙΚΑ να συνεχίσει να αγωνίζεται και να προσπαθεί για την επίτευξη των στόχων της» και ότι «διατηρώντας την αυτονομία μας, πρέπει να συμβάλλουμε σε μια επιτυχημένη ΜΕ τον δήμο θητεία του Γαβριήλ Σακελλαρίδη».

Η ανακοίνωση της ΠΝΟΙΚΑ:

Ευχαριστούμε όσες κι όσους μας εμπιστεύθηκαν με την ψήφο τους. Παρότι ο Καλλικρατικός νόμος και η διαδικασία του δεύτερου γύρου μας βρίσκουν αντίθετους, καθώς η ΠΝΟΙΚΑ υποστηρίζει την απλή αναλογική και τις αρχές της άμεσης και συμμετοχικής δημοκρατίας, δεν μπορούμε να αγνοήσουμε το γεγονός ότι ο δήμος περισσότερο από ποτέ χρειάζεται να αλλάξει σελίδα και διοίκηση.

Τον απερχόμενο δήμαρχο τον αποδοκίμασαν ήδη από τον πρώτο γύρο οι Αθηναίες και οι Αθηναίοι και καλά έπραξαν αφού είχε απογοητεύσει ακόμα και εκείνους που τον υποστήριξαν, κι ελπίζουμε να το επαναλάβουν και στον δεύτερο γύρο. Ο δήμος Αθηναίων δεν έψαχνε ούτε ψάχνει έναν «κακής ποιότητας λογιστή» που κρύβεται πίσω από μνημονιακές πολιτικές για δήθεν νοικοκύρεμα.

Μετά από συνεδρίαση της «ΠΝΟΙΚΑ» η Ιωάννα Κοντούλη συναντήθηκε σήμερα με τον Γαβριήλ Σακελλαρίδη υποψήφιο δήμαρχο Αθηναίων με την «Ανοικτή Πόλη» και του ανακοίνωσε την βούληση της ΠΝΟΙΚΑ να συνεχίσει να αγωνίζεται και να προσπαθεί για την επίτευξη των στόχων της.

Στο πλαίσιο αυτό συμφωνήθηκε η ακύρωση στην πράξη του «Καλλικρατικού» μοντέλου διοίκησης με δικαίωμα και διακριτότητα του λόγου της ΠΝΟΙΚΑ στις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου. Παράλληλα εντοπίστηκαν κοινά σημεία τόσο σε σχέση με την υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων χωρίς αποκλεισμούς όσο και των κοινωνικών αυτοδιαχειριζόμενων χώρων που διέλυσε ο απερχόμενος δήμαρχος. Κοινή πεποίθηση ήταν και η προάσπιση του δημόσιου χώρου και των συλλογικών αγαθών.

Τέλος συμφωνήθηκε η συμβολή της ΠΝΟΙΚΑ με επεξεργασμένες προτάσεις, ιδιαίτερα στο θέμα της ολοκληρωμένης εναλλακτικής διαχείρισης των απορριμμάτων. Πρόταση που ήδη έχει δημοσιευτεί και υλοποιούμενη θα επιφέρει μείωση εξόδων, μείωση

δημοτικών τελών, αύξηση των εσόδων του δήμου και δημιουργία πράσινων θέσεων εργασίας .

Η επόμενη πενταετία θα είναι κρίσιμη, για τον δήμο Αθηναίων και πιστεύουμε ότι με τις δυνάμεις μας, όλοι μαζί και παράλληλα διατηρώντας την αυτονομία μας, πρέπει να συμβάλλουμε σε μια επιτυχημένη ΜΕ τον δήμο θητεία του Γαβριήλ Σακελλαρίδη.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπηρεσίες Εστίασης

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

Χωρίς κατηγορία

Πλήρης Απασχόληση

15-03-2024

Αθήνα

⚽🏀 LIVE SCORES
30 Μαρ. 2024
Παν
15:00
-
Αστ
30 Μαρ. 2024
Βόλ
17:30
-
Κηφ
29 Μαρ. 2024
ΦΕΝ
19:45
-
ΑΛΜΠ
29 Μαρ. 2024
ΒΙΡ
21:30
-
ΠΑΟ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;