Εβδομαδιαίες προβλέψεις και αποτίμηση: καρμικά μαθήματα της Άνοιξης

#zwdia

Προβλέψεις 19-26/5/14

Από την Λίλιαν Σίμου

Από την 1η Μαρτίου, ο Άρης, ο πλανήτης της δράσης και την δύναμης, της κατάκτησης και της τόλμης, βρέθηκε σε ανάδρομη κίνηση ως τις 20 Μαΐου.

Όπως έχουμε ήδη αναφερθεί σε προηγούμενα άρθρα, η ανάδρομη κίνηση είναι μία φαινομενική τροχιά, από την οπτική γωνία της γης. Παρατηρείται αστρονομικά και έχει αστρολογικά να δώσει ένα συμβολισμό. Για τον πλανήτη Άρη η ανάδρομη φορά συμβαίνει περίπου κάθε δύο χρόνια και δυόμιση μήνες κατά μέσο όρο, είναι λοιπόν λιγότερο συχνό φαινόμενο από αυτό του Ερμή που κινείται ανάδρομα τρεις φορές μέσα σε ένα έτος. Επομένως, είναι ένα φαινόμενο που θα δώσει μία έντονη χροιά στη ζωή μας για δυόμιση μήνες.

Ο Άρης, σημαντικός για δράση και αντίδραση στη καθημερινότητά μας, μπορεί να σημάνει συναισθηματικά θέματα σε συνδυασμό με την Αφροδίτη πάντα, ενώ θέματα σεξουαλικότητας και δυναμικότητας είναι πιθανόν θα εκφράσουν προβλήματα. Συγκρούσεις, εχθρότητα, θυμός, επιθετική συμπεριφορά, ρήξεις και διαφωνίες με οξύτητα, δημιουργούν ανασφάλεια αυτές τις μέρες, σε σχέση με τον προσωπικό μας χάρτη και τους ανθρώπους που αγγίζει στο περιβάλλον μας. Ανυπομονησία και εκνευρισμός, βιασύνη και παράτολμες κινήσεις, μπορεί να μας φέρουν σε αδιέξοδα.

Περισσότερα για τον Άρη στον Ζυγό, μπορείτε να διαβάσετε στο άρθρο μας εδώ.

Η ανάδρομη κίνηση συνέβη στο ζώδιο της αδυναμίας του Άρη, στον Ζυγό. Αυτό τον καθιστά ακόμη πιο ευαίσθητο, πιο δύσκολο στον χειρισμό του. Οι προκλήσεις έδωσαν ερεθίσματα που θα δημιούργησαν ρήξεις σε επιθυμίες. Επιθυμίες ερωτικές, επιθυμίες δράσης και αντίδρασης σε θέματα που ελέγχαμε ως τώρα. Βασικό ερέθισμα παρέμεινε ο συναισθηματικός παράγοντας των σχέσεων. Η ανάγκη να δράσουμε βάση ενστίκτων, να κάνουμε μία νέα αρχή, να τολμήσουμε για να φροντίσουμε είτε κάποιον που αγαπάμε, είτε τον ίδιο μας τον εαυτό, έμοιαζε άμεση και επιτακτική. Ο κόσμος γύρω μας φ’ανηκε επιθετικός και ίσως χρειάστηκε να αμυνθούμε επιτιθέμενοι με την σειρά μας.

Καθώς το κλίμα οξύνθηκε από τις εκλείψεις του Απριλίου, που ήδη εκπνέουν σταδιακά, πρέπει προτού προχωρήσουμε σε πιο υγιείς επιλογές, να κάνουμε και την αποτίμησή μας, παίρνοντας στα σοβαρά τα καρμικά μαθήματα της Άνοιξης 2014… αποφεύγοντας στο εξής, επιθετικές επιθυμίες, πάθη, ζήλια, ανταγωνισμό με αθέμιτο τρόπο και φιλοδοξίες.

Σε εσωτερικό επίπεδο, είναι μία καλή περίοδος για να διερευνήσουμε την ποιότητα της δύναμης που κρύβουμε μέσα μας. Μίας δύναμης επιθετικής, προσκολλημένης στο παρελθόν και σε τύψεις ή ενοχές, που μπορεί να μας παρασύρει εκτός ελέγχου. Ας κάνουμε τον απολογισμό μας.

Σε καρμικό επίπεδο, αναδημιουργούμε το χθες, επομένως και τα λάθη του χθες. Πιθανόν όμως να διδαχτήκαμε επαρκώς αυτή την περίοδο!

καρμικές σχέσεις Άρης ανάδρομος

Καρμικές σχέσεις μετά την εμπειρία του ανάδρομου Άρη στον ατομικό μας χάρτη

Κάποιες συμβουλές για τα ζώδια, από τώρα ως τα τέλη Ιουλίου (αν γνωρίζετε τον ωροσκόπο σας, παρακαλώ να διαβάσετε και το ζώδιο αυτό)

Κριός

Για δυόμιση μήνες, προσπαθήσατε να κατανοήσετε πού στοχεύσατε σε συνεργασίες και παρά την επίμονη προσπάθειά σας, οι στόχοι δεν επιτεύχθηκαν. Το πρόβλημα σχετίζεται κυρίως την επιλογή εκείνων που σας συμπληρώνουν ως συνεργάτες ή συνέταιροι στον χώρο της καριέρας και στην πρωτοβουλία μέσα από τις σχέσεις αυτές. Αν έχετε μόνιμο σύντροφο, είναι πιθανόν να δοκιμάστηκε κάθε δυσαρμονία μεταξύ σας, κυρίως από λόγους ευθιξίας ή αδυναμίας έκφρασης των συναισθημάτων. Αν συγκρατηθήκατε, αντί να επιστρέψετε την επιθετική διάθεση ή να είστε τώρα εριστικοί για αντεκδίκηση, να εστιαστείτε σε κινήσεις του χθες που πλήγωσαν τις ευαισθησίες και των δύο. Σίγουρα η σχέση ισορροπεί στα ευαίσθητα σημεία της με τακτ.

Ταύρος

Δυσκολίες υπήρξαν για σας στις καθημερινές τριβές, ανταγωνισμοί, αντιζηλίες ή και βολές από άτομα που έχετε εξυπηρετήσει. Αντιμετωπίστε με σθένος την αδυναμία σας να είστε άμεσοι και να αντιδράτε όταν απειλείστε. Μην αγχώνεστε όταν θα πρέπει να εστιαστείτε στις επιλογές των υποχρεώσεών σας. Έτσι κι αλλιώς θα υπάρξει ροή στο εξής. Μπορεί να σας εκνεύριζαν το προηγούμενο διάστημα αυτή την περίοδο οι συνάδελφοί σας και οι τριβές απεκάλυψαν λεπτομέρειες στον χαρακτήρα. Δεν θα πρέπει να αντιδράσετε τώρα πια έντονα και να στραφείτε εριστικά απέναντι στο στενό σας περιβάλλον. Προσπαθήστε να διαπιστώσετε πού έχετε αμελήσει τις ευαισθησίες των άλλων, αλλά και πού εσείς αναλάβατε περισσότερα από όσα έπρεπε, λόγω δικής σας υποχωρητικότητας. Κάποια θέματα μπαίνουν πλέον σε σειρά.

Δίδυμοι

Οι δύομιση μήνες που παρήλθαν, ήταν για σας η ευκαιρία να αναλογιστείτε πόσο και πού εστιάσατε το ενδιαφέρον σας ερωτικά. Αν και διαθέτετε την δύναμη της αγάπης σε βάθος, είναι πολύ πιθανό να μην δώσατε την πρέπουσα σημασία στον σύντροφό σας. Επιπλέον, μπορεί να του επιτρέψατε να μην πάρει πολύ σοβαρά την σχέση σας, παρά μόνο σαν περιπέτεια ευχαρίστησης δίχως μέλλον και δεσμεύσεις. Συνειδητοποιήσατε τι είναι αυτό που σας πληγώνει και σας κουράζει σταδιακά. Επιδιώξετε να κατανοήσετε την έννοια της ελευθερίας που δεν αποκλείει μία σταθερή σχέση αγάπης και πληρότητας.

Καρκίνος

Παρόρμηση και συγκίνηση σας χαρακτηρίζουν και οι τελευταίοι μήνες ήταν δύσκολοι για σας. Προβλήματα ισορροπίας υπήρξαν μέσα στο οικογενειακό σας περιβάλλον. Θα βοηθήσει ο διάλογος, που θα περιέχει συναίσθημα και θα είναι ανοιχτός σε νέες ιδέες. Αποφύγετε να αντιπαραταθείτε κάτω από το βάρος της έντασης αυτή την εποχή, αντίθετα αναλογιστείτε τους λόγους της χαμένης αρμονίας και επιδιώξτε την ζεστασιά, δίχως να χάνετε την ατομικότητά σας. Αναζωπυρώστε το πάθος, αποφύγετε τις εκρήξεις ζήλιας και γευτείτε με τον σύντροφό σας όμορφες στιγμές, αποφεύγοντας να προβάλλετε επιθετικότητα.

lilian

Λέων

Η έλλειψη ευελιξίας σαν προδιάθεση του ζωδίου σας, δημιουργεί το έδαφος για διαφωνίες με στενούς συγγενείς ή κάποιο κοντινό σας πρόσωπο και το προηγούμενο διάστημα ήταν αρκετά δύσκολο, κυρίως εν μέσω εκλείψεων. Αν είχατε διαφωνίες και φλερτ, έστω και περιστασιακά, έγιναν κινήσεις που θα ενόχλησαν την μόνιμη σχέση σας. Αν είστε ελεύθεροι, αποφύγετε τώρα πια, μπορείτε να κινηθείτε προς την αναζήτηση συντροφιάς, με σύνεση και χωρίς επιθετική διάθεση. Πιθανότατα, οι επιλογές θα περιέχουν τα λάθη που ήδη έχετε βιώσει και πρέπει να αποφευχθούν στο μέλλον. Θα είναι δύσκολο να δεσμευτείτε και οι σχέσεις φαίνονται να έχουν την πιθανότητα για διάρκεια πλέον. Με τα αδέλφια, αν προέκυψαν προβλήματα, ας τα εξομαλύνετε πια.

Παρθένος

Με μία παρορμητική συμπεριφορά, μπορεί να κάνατε αλόγιστα έξοδα, οδηγώντας τον προϋπολογισμό σας σε αδιέξοδο. Η ανάγκη να κατακτήσετε τους άλλους μέσω της γενναιοδωρίας, θα φέρει δυσκολίες στο άμεσο μέλλον και κρίση στις σχέσεις με τους οικείους σας. Επιδιώκοντας να κερδίσετε τις εντυπώσεις στον κοινωνικό σας χώρο, μπορεί να αναδείξατε ένα διαφορετικό προφίλ λίγο πιο αυστηρό στην κριτική και καυστικό, δημιουργώντας πικρίες. Η εκτίμηση των ανθρώπων και των αγαθών, παίρνει άλλη διάσταση στο εξής. Φροντίστε κατά το δυνατόν να είστε ολιγαρκείς και να εκτιμάτε εκείνους ή εκείνα που φέρνουν ισορροπία και αρμονία στη ζωή σας.

Ζυγός

Για αρκετό χρονικό διάστημα σας απασχολεί ο τρόπος δράσης σας, λόγω της παρουσίας του Άρη στο ζώδιό σας. Αλλά η ανάδρομη κίνηση από την 1η Μαρτίου ως τις 20 Μαΐου, περάσατε μία ουσιαστική ενόχληση καθώς ήσασταν περιορισμένοι και έτοιμοι για δράση παράλληλα. Δράση που δεν είχε ροή όμως, ή δεν ολοκλήρωνε το έργο της. Μάλιστα τον Απρίλιο, θα υπήρξαν έντονες αναταράξεις… Θα ήταν καλό να μην αντιδράσατε παρορμητικά, να μην αναδείξατε αυθορμητισμό δίχως να ζυγίσετε τις κινήσεις σας. Θα πρέπει να τα αντιληφθείτε στο εξής πώς να εκφρά<ετε τις προσωπικές σας ανάγκες δυναμικά, κατανοώντας τα όριά σας. Η εγκράτεια και η σύνεση πριν κάθε τολμηρό βήμα, θα σας ωφελήσει.

Σκορπιός

Δεν θα λέγαμε πως ήταν πολύ ευχάριστη η περίοδος αυτή και ίσως σας απασχόλησαν υπόγειες ενέργειες από άτομα που σας φθονούν και επιτρέψατε να υπάρχουν στη ζωή σας. Το μάθημα ήταν η συνειδητοποίηση, επομένως επωφελές. Αν πάλι είχατε μία δράση περιθωριακή, ίσως ήρθατε αντιμέτωποι με συνέπειες. Ας είστε στο εξής πιο διαυγείς και ειλικρινείς με τις σχέσεις σας. Μπορείτε να αναγνωρίσετε ποιες είναι οι σκοτεινές πλευρές του βαθύτερου εαυτού σας, αλλά και τις επιπτώσεις επιλογών που μπορεί να πληγώνουν είτε εσάς, είτε πολύ οικεία σας άτομα. Αν ασχολείστε με τον εσωτερισμό, μπορεί να δραστηριοποιηθείτε σε μία ομάδα με σωστές επιλογές όμως και μέσα σ’ αυτήν.

Τοξότης

Η αισιοδοξία που σας χαρακτηρίζει δεν ήταν εμφανής τις μέρες που προηγήθηκαν εν μέσω της Άνοιξης και αυτό μπορεί να έγινε αντιληπτό στις σχέσεις με τους φίλους. Κρίση ενδέχεται να προέκυψε από λάθη του παρελθόντος και κάποια δυσαρμονία εμποδίζει τους κοινούς σας στόχους. Θέματα που είχαν να κάνουν με σχέδιά σας, αργοπόρησαν ή αναβλήθηκαν. Αν ακυρώθηκε ένα όραμα, κατά πάσα πιθανότητα δεν ήταν σωστά τοποθετημένο στη βάση του. Από τα μέσα του καλοκαιριού, υπάρχουν βελτιωτικές κινήσεις. Αν ανήκετε σε ένα όμιλο ή ένα σωματείο, είναι πολύ πιθανό να αμφισβήτησαν την προσφορά σας και καλό θα είναι να κρίνετε πλέον αν ταιριάζετε στον χώρο αυτό. Στο εξής, κάθε σχέδιο αναπτύσσεται σταδιακά.

Αιγόκερως

Πόσο καλά ζυγίσατε τους προηγούμενους μήνεςτις κοινωνικές σας σχέσεις; Αυτή η περίοδος σας έθεσε ένα σοβαρό δίλημμα. Επιθυμείτε να είστε ζεστοί και φιλικοί, ακόμη και στον χώρο της καριέρας. Αλλά επιτρέπετε να σας πλησιάζουν άτομα που ίσως βιάζεστε να θεωρήσετε πολύ οικεία σας. Η δυσκολία διάκρισης το προηγούμενο τρίμηνο, σας έφερε μπροστά σε προβλήματα. Αντιζηλίες και ανταγωνισμοί ανέστειλαν την πρόοδό σας. Τώρα πια, αντιληφθήκατε ποιοι συνεργάτες ενδιαφέρονται για σας. Θα ήταν καλό να ξεκινήσετε μία νέα επιχείρηση και να κάνετε μία πρόταση ή ένα άνοιγμα μέσω της συνειδητής επιλογής των αξιόλογων ανθρώπων που εμπιστεύεστε. Όλα κρίθηκαν…

Υδροχόος

Οι σχέσεις με τους δασκάλους που σας οδηγούν πνευματικά, είναι πιθανόν να πέρασαν κρίση το προηγούμενο τρίμηνο και να συνέβησαν προβλήματα που σας απογοήτευσαν. Αν είστε σε ένα πνευματικό χώρο (θρησκευτικό, φιλοσοφικό) θα διαπιστώσετε πως ίσως ακολουθήσατε με λανθασμένο τρόπο μία επιλογή. Επιπλέον, θα είναι πιθανόν, να αισθανθήκατε πολύ αφοσιωμένοι σε λάθος άτομο, ίσως γιατί προκαλούσε συγκινησιακή φόρτιση σε σας. Είναι η ευκαιρία να αλλάξετε ιδέες ή να διορθώσετε αδυναμίες, ειδικά αν υπήρξατε δογματικοί. Το να επιδιώξετε ένα μεγάλο ταξίδι (ουσιαστικό ή πνευματικό) για να ξεπεράσετε τις επιλογές και να στραφείτε σε νέα πορεία πλέον, είναι η καλύτερη λύση.

Ιχθείς

Οι ερωτικές σας σχέσεις αυτή την Άνοιξη, είχαν την δική τους κρίση. Συναισθηματικά φορτισμένοι και αναποφάσιστοι, βρεθείτε στην δίνη γεγονότων που έγιναν αντιληπτά κυρίως τον Απρίλιο. Αποφύγετε να λειτουργείτε μόνο με το ένστικτο, ή να επιλέγετε ερωτικό σύντροφο μόνο μέσα από μία έλξη. Αν έχετε προσφέρει συναισθήματα με μεγάλη ευαισθησία, τώρα θα καταλάβατε πως δεν έπρεπε να ήσασταν τόσο δοτικοί, χωρίς επιφύλαξη. Οικογενειακοί λόγοι ή δεσμεύσεις γύρω από το σπίτι, σας δημιουργούν ενοχές και εμποδίζουν να ζείτε ευχάριστα όπως σας αρμόζει. Ίσως κάνατε μάλιστα κακή διαχείριση ή σε μη κατάλληλη εποχή στην διαχείριση κεφαλαίων. Είτε υλικά, είτε συναισθηματικά, μάθατε πως πρέπει να μην επενδύετε παρορμητικά στο μέλλον. Αλλά αισιοδοξείτε, η ροή ξεκινά σταδιακά ξανά για σας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Επιστήμες

Μερική Απασχόληση

31-01-2024

Ξηροκρηνη

400

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Νέα Ιωνία Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES
24 Απρ. 2024
Λαμ
18'
0 - 0
ΠΑΟ
24 Απρ. 2024
Άρη
19:30
-
Ολυ
24 Απρ. 2024
ΜΟΝ
20:00
-
ΦΕΝ
24 Απρ. 2024
BARC
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;