Γιάννης Κορομπίλης: Να κάνουμε το δήμο Αμαρουσίου λειτουργικό και παραγωγικό!

kartes

1. Λίγα λόγια για τον συνδυασμό «Μαρούσι η Πόλη μας».

Ο συνδυασμός «Μαρούσι η Πόλη μας, με επικεφαλής τον Κώστα Βλάχο, είναι ένας νέος, αλλά και νεανικός συνδυασμός με τη συντριπτική πλειοψηφία των υποψηφίων να είναι πρωτοεμφανιζόμενοι. Αποτελείται από ανθρώπους που προέρχονται από διάφορες επαγγελματικές κατευθύνσεις και με πολύ ισχυρή παρουσία ανθρώπων από την αγορά, με ότι αυτό σημαίνει για τη νοοτροπία διαχείρισης και διοίκησης.

2. Όταν το γενικότερο κλίμα δείχνει απαξίωση της πολιτικής και των πολιτικών από τους νέους, τι είναι αυτό που σε ωθεί να ασχοληθείς ενεργά με την τοπική αυτοδιοίκηση;

Μεγάλωσα σε μια γειτονιά του Αμαρουσίου, το Πολύδροσο, αγαπώ τη γειτονιά μου και την πόλη που ζω όλη μου τη ζωή και θέλω να δω να γίνονται καινούρια πράγματα. Η επαγγελματική μου ενασχόληση με ευρωπαϊκά προγράμματα μου έχει δώσει τη δυνατότητα να καταλάβω ότι υπάρχουν πολλές δυνατότητες σε επίπεδο Δήμου, ενώ μάλιστα υπάρχουν και διαθέσιμα κονδύλια από την Ε.Ε. για να δημιουργηθούν νέες δομές προς όφελος των κατοίκων. Πώς είναι δυνατόν να αφήνουμε τεράστιες ευκαιρίες χωρίς να τις αξιοποιούμε. Η απαξίωση είναι απολύτως φυσιολογική, αλλά κάποια στιγμή πρέπει εμείς ως γενιά να διαμορφώσουμε τις συνθήκες και να απεμπλακούμε από τη λογική ότι για όλα φταίνε κάποιοι άλλοι.

3. Θεωρείς ότι και μέσα από τις δημοτικές εκλογές πρέπει να σταλεί ένα γενικό μήνυμα εξαιτίας της δύσκολης συγκυρίας;

Πρέπει νομίζω, επιτέλους, να αντιληφθούμε τι σημαίνει κάθε εκλογική διαδικασία και πως αυτή επηρεάζει τις ζωές μας. Η ισχυροποίηση της τοπικής αυτοδιοίκησης από το ισχύον θεσμικό πλαίσιο, αλλά και το γεγονός ότι για πρώτη φορά οι Περιφέρειες και οι Δήμοι θα διαχειριστούν ένα τεράστιο ποσό από το νέο ΕΣΠΑ 2014-2020 (σχεδόν το 1/3 του συνολικού ποσού που αντιστοιχεί στην Ελλάδα) αποδεικνύουν ότι πρέπει να σκεφτούμε με διαφορετικά χαρακτηριστικά την όποια επιλογή μας. Ας μην ξεχάσουμε ότι μιλάμε για τη διοίκηση των επόμενων 5 ετών. Τεράστιο χρονικό διάστημα για να ρισκάρουμε θέλοντας απλά να στείλουμε ένα μήνυμα.

4. Τι θέλεις να αλλάξει στο Μαρούσι;

Πρώτο απ’ όλα θα ήθελα να αλλάξει η νοοτροπία διοίκησης με αύξηση της παραγωγικότητας και της λειτουργικότητας όλων των υπηρεσιών του Δήμου που θα μπορούσε να γίνει μέσω της καλύτερης κατανομής τους βάσει των πραγματικών αναγκών των κατοίκων. Επίσης, σημαντικότατη είναι και η κατεύθυνση οικονομικών και ανθρώπινων πόρων προς τι γειτονιές του Αμαρουσίου και όχι μόνο στο κέντρο της πόλης. Δεν είναι δυνατόν να υπάρχουν γειτονιές, που στερούνται βασικών υπηρεσιών το 2014. Τέλος εννοείται πως θέλω να αλλάξει και το ύφος της παρουσίας της δημοτικής αρχής, ξεφεύγοντας από το παλιομοδίτικο και «πολιτικάντικο» στυλ που όλοι βλέπουμε τα τελευταία χρόνια.

Ο Γιάννης Κορομπίλης είναι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον συνδυασμό «Μαρούσι η Πόλη μας

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

13-03-2024

Μενίδι

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

27-02-2024

Αγία Παρασκευή Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES
30 Μαρ. 2024
Παν
15:00
-
Αστ
30 Μαρ. 2024
Βόλ
17:30
-
Κηφ
28 Μαρ. 2024
ΖΑΛΓΚ
2'
12 - 13
ΜΛΝ
28 Μαρ. 2024
ΠΑΡ
21:30
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;