Ιωάννα Κοντούλη: Υπαίθριο θέατρο στην πόλη από την ΠΝΟΙΚΑ

 

Η υποψήφια δήμαρχος Αθηναίων Ιωάννα Κοντούλη με τη δημοτική κίνηση ΠΝΟΙΚΑ που στηρίζεται κι από τους Οικολόγους Πράσινους συζήτησε χθες το βράδυ με τους κατοίκους της Κυψέλης για τις εκφάνσεις του φασισμού στην κοινωνία, με αφορμή το θεατρικό «εθνικαί εορταί».

Στο υπαίθριο (και εν πολλοίς αυτοσχέδιο) θεατράκι της Φωκίωνος Νέγρη (και Σκύρου) στην κυψέλη, πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια της προεκλογικής καμπάνιας της υποψήφιας δημάρχου Αθηναίων Ιωάννας Κοντούλη, με τη δημοτική κίνηση ΠΝΟΙΚΑ, η παράσταση «εθνικαί εορταί» των ηθοποιών Βασίλη Βιλαρά, Πηνελόπης Τσούτσουβα και Μαρίας Θρασυβουλίδου, οι οποίοι το έχουν συγγράψει και (συν)σκηνοθετήσει από κοινού. Με αφορμή το διάρκειας μίας ώρας θεατρικό δρώμενο των ελπιδοφόρων για την καλλιτεχνική ζωή της Αθήνας νέων δημιουργών-υποκριτών, η Ιωάννα Κοντούλη μαζί με υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους της κίνησης, συμμετείχαν σε ανοιχτό διάλογο με τους δημότες και περιοίκους, τον οποίο ανέλαβε να συντονίσει ο Ηλίας Γιαννίρης υποψήφιος ευρωβουλευτής των Οικολόγων Πράσινων και κάτοικος της περιοχής.

φωτογραφία 2 (2)

Η προσέλευση των κατοίκων και η στήριξη του δρώμενου που παρουσιάστηκε στο δημόσιο χώρο του τόπου τους υπήρξε από την αρχή εντυπωσιακή, ενώ αρκετοί ακόμα συναθροίστηκαν στη μικρή πλατεία και κατά τη διάρκεια εξέλιξης του υπαίθριου παρουσιασθέντος δραματουργήματος.

φωτογραφία 1 (2)

Σύμφωνα με την υποψήφια δήμαρχο Αθηναίων, Ιωάννα Κοντούλη, σκοπός της δημοτικής κίνησης «ΠΝΟΙΚΑ» ήταν η ανοιχτή συζήτηση με τους πολίτες «για τον φασισμό στην κοινωνία σε όλες τις εκφάνσεις του και για τη λυτρωτική – σε αντιδιαστολή – διαφορετικότητα που δημιουργεί θαύματα, όταν αντιμετωπίζεται σαν πλούτος και όχι με φοβικά σύνδρομα και κάθε είδους μισαλλόδοξες πρακτικές». Κάτι, που πραγματοποιήθηκε με επιτυχία σε μια από τις πλέον ευαίσθητες σε τέτοιου είδους ζητήματα περιοχές της πόλης, σύμφωνα με τους διοργανωτές της διαφορετικής δημοτικής, καλλιτεχνικού και συνάμα πολιτικού χαρακτήρα, εκδήλωσης.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Logistics

Πλήρης Απασχόληση

03-01-2024

Μενίδι

Logistics

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

⚽🏀 LIVE SCORES
20 Απρ. 2024
ΟΦΗ
18:30
-
Βόλ
20 Απρ. 2024
Αστ
19:30
-
Παν
20 Απρ. 2024
ΑΡΗΣ
17:15
-
ΚΟΛ
21 Απρ. 2024
ΑΕΚ
17:15
-
ΠΑΟΚ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;