Ιωάννα Κοντούλη: 1ηΜάη - Μήνυμα αγώνα από τα κάτω για την Αθήνα

Kontouli Ampelokipoi

Σχόλιο και για τα τεκταινόμενα στον Πειραιά ενόψει δημοτικών εκλογών, για τον οποίο σημειώνει ότι «απροκάλυπτα πια παρασιτικό κεφάλαιο και μαύρες πολιτικές υπόσχονται έξοδο από τα αδιέξοδα προς τον… γκρεμό»!

Δήλωση για την εργατική Πρωτομαγιά εξέδωσε η υποψήφια δήμαρχος Αθηναίων με την ΠΝΟΙΚΑ, Ιωάννα Κοντούλη, τονίζοντας ότι η Αθήνα «αισθάνεται πια για τα καλά την εξαθλίωση στο πετσί της, λόγω των εφαρμοζόμενων απάνθρωπων πολιτικών λιτότητας» που καταπατούν εργασιακά δικαιώματα, τα οποία έχουν κατακτηθεί «με αγώνες και θυσίες». Η αλλαγή αρχίζει από το τοπικό, επισήμανε η υποψήφια δήμαρχος Αθηναίων, υπογραμμίζοντας ότι η σημερινή κατάσταση εξαθλίωσης του πρώτου δήμου της χώρας «δεν είναι υπόθεση των “άλλων” είναι πρωτίστως δική μας» και «αντιμετωπίζεται μόνο “από τα κάτω” με συμμετοχή και συνδιαμόρφωση λύσεων όπου οι άνθρωποι και το περιβάλλον δεν θα είναι αναλώσιμα» και μόνο όταν «οι καθημερινοί άνθρωποι σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο αποφασίζουν να ΑΥΤΟδιοικηθούν και να συνεργάζονται ΑΥΤΟδιοικούμενοι για τη βελτίωση και της “μεγάλης εικόνας”».

Η Ιωάννα Κοντούλη, τέλος, σχολιάζοντας την απερχόμενη διοίκηση Γιώργου Καμίνη, τη χαρακτήρισε «βγαλμένη από το παρελθόν των τσιφλικάδων και των βαφκαλιζόμενων σύγχρονων προεστών της» που δεν μπορεί να προσφέρει στην πόλη, όπως και «οι επίδοξοι σωτήρες της καλυμμένων ή φανερών ρατσιστικών-φασιστικών σχεδίων», ενώ αναφερόμενη και στα συμβαίνοντα στον Πειραιά ενόψει δημοτικών εκλογών υπογράμμισε ότι «απροκάλυπτα πια παρασιτικό κεφάλαιο και μαύρες πολιτικές υπόσχονται έξοδο από τα αδιέξοδα προς τον… γκρεμό!».

Η δήλωση της υπ. δημάρχου Αθηναίων Ιωάννας Κοντούλη:

«Η εργατική Πρωτομαγιά αποτελεί παλλαϊκή απεργία που μας θυμίζει ότι τίποτα δεν κερδίζεται δίχως αγώνες και θυσίες. Σήμερα οι κατακτήσεις αυτές υποχωρούν – εξαφανίζονται και η ανθρωπιστική κρίση μεγαλώνει μέρα την μέρα ιδιαίτερα στον τόπο μας. Η πρωτεύουσα του αισθάνεται πια για τα καλά την εξαθλίωση στο πετσί της, λόγω των εφαρμοζόμενων απάνθρωπων πολιτικών λιτότητας. Μια νέα πολιτική που θα βγάλει τη χώρα από την εμφανιζόμενη ως προδιαγεγραμμένη μοίρα εξαθλίωσης των πολιτών αρχίζει από την αλλαγή στο τοπικό.

Ό,τι ρημάζει τους εργαζόμενους και δημιουργικούς ανθρώπους και ιδιαίτερα την νεολαία μας το γνωρίζουμε, το βλέπουμε καθημερινά με το που ανοίγουμε την πόρτα του σπιτιού μας…. Αυτή η κατάσταση δεν είναι υπόθεση των «άλλων» είναι πρωτίστως δική μας. Αντιμετωπίζεται μόνο «από τα κάτω» με συμμετοχή και συνδιαμόρφωση λύσεων όπου οι άνθρωποι και το περιβάλλον δεν θα είναι αναλώσιμα. Οι καθημερινοί άνθρωποι σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο αποφασίζουν να ΑΥΤΟδιοικηθούν και να συνεργάζονται ΑΥΤΟδιοικούμενοι για τη βελτίωση και της «μεγάλης εικόνας».

Αυτό το στοίχημα της ΑΥΤΟδιοίκησης ΜΕ το δήμο στην Αθήνα είναι σήμερα πιο επίκαιρο από ποτέ. Ιδίως αν αναλογιστεί κανείς την απερχόμενη διοίκηση βγαλμένη από το παρελθόν των τσιφλικάδων και των βαφκαλιζόμενων σύγχρονων προεστών της όσο και τους επίδοξους σωτήρες της καλυμμένων ή φανερών ρατσιστικών-φασιστικών σχεδίων, αλλά και τη «νέου τύπου» πολιτική, για τα δεδομένα της ήδη βαθιά καταρρακωμένης πολιτικά

χώρας μας, λίγο πιο δίπλα της, στο λιμάνι του Πειραιά, όπου απροκάλυπτα πια παρασιτικό κεφάλαιο και μαύρες πολιτικές υπόσχονται έξοδο από τα αδιέξοδα προς τον… γκρεμό!

Τη φετινή απεργιακή εργατική Πρωτομαγιά δίνουμε ραντεβού συμμετέχοντας στην διαμόρφωση τοπικών πολιτικών που επενδύουν στην απομεγένθυση των λαθεμένων μέχρι σήμερα αναπτυξιακών κατευθύνσεων που μας οδήγησαν στη σημερινή ζοφερή πραγματικότητα για να θεμελιωθούν και να επικρατήσουν πολιτικές βιώσιμης ευημερίας. Ο τόπος μας, ο δήμος μας, είναι το καταλληλότερο πεδίο να επιχειρήσουμε να το κάνουμε πράξη, συμμετέχοντας και συνδιαμορφώνοντας μια νέα σχέση των ανθρώπων μεταξύ τους, αλλά και των ανθρώπων με τη φύση, στην οποία κι ο ίδιος ζει και δημιουργεί.

Να αποδείξουμε ότι και θέλουμε και μπορούμε να ΑΥΤΟδιοικούμε τον τόπο μας».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Χωρίς κατηγορία

Πλήρης Απασχόληση

15-03-2024

Αθήνα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES
20 Απρ. 2024
ΟΦΗ
18:30
-
Βόλ
20 Απρ. 2024
Αστ
19:30
-
Παν
20 Απρ. 2024
ΑΡΗΣ
17:15
-
ΚΟΛ
21 Απρ. 2024
ΑΕΚ
17:15
-
ΠΑΟΚ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;