Φοιτητικές Εκλογές 2014: Το κάλεσμα της ΠΚΣ

panspoudastiki

Η Κομμουνιστική Νεολαία Ελλάδας απευθύνεται σε σένα:

Που βλέπεις τους γονείς σου να παλεύουν για να τα βγάλουν πέρα με τους μισθούς και τις συντάξεις πείνας, την ανεργία, τα χαράτσια, τις αυξήσεις, το κόστος για να σπουδάσεις.

Που αναγκάζεσαι να δουλέψεις για να ανταπεξέλθεις στις σπουδές, να βοηθήσεις τους δικούς σου. Που κάνεις πρακτική και είσαι απλήρωτος.

Που προσπαθείς να πάρεις ένα πτυχίο και βλέπεις μπροστά σου ένα μέλλον μεταξύ ανεργίας και δουλειάς με 400 ευρώ μισθό για κάποιους μήνες χωρίς ασφάλιση και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

Που σκέφτεσαι να φύγεις στο εξωτερικό όταν τελειώσεις για να βρεις δουλειά.

Είμαστε από την ίδια πλευρά,

Μαζί είμαστε πιο δυνατοί!

Έχουμε όνειρα για το μέλλον και όρεξη για να τα κάνουμε πράξη. Θέλουμε να μάθουμε την επιστήμη μας, το επάγγελμά μας και ανυπομονούμε να το εφαρμόσουμε. Θέλουμε να δουλέψουμε και να ζήσουμε μια αξιοπρεπή ζωή.

Κι όμως, η ΕΕ, το σύστημα της ανεργίας και της εκμετάλλευσης, οι κυβερνήσεις του, μας τα στερούν.

Στέρησέ τους κι εσύ τη δυνατότητα να το κάνουν! Αποδυνάμωσέ τους! Σπάσε τα δεσμά!

Τα όνειρα και τα «θέλω» μας κατακτιούνται στην πράξη, με μικρές και μεγάλες καθημερινές μάχες, όχι με παρακάλια και διαπραγμάτευση με τους εκμεταλλευτές του λαού!

Υπάρχει ελπίδα και λύση!

Το νέο που ψάχνεις υπάρχει! Είναι έξω από τα δεσμά αυτού του συστήματος. Είναι στην πρόταση του ΚΚΕ, πρόταση ριζικά διαφορετική με αυτό που ζούμε σήμερα, δηλαδή το σύστημα της φτώχειας, της ανεργίας, της εξαθλίωσης.

 

Κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων – μονομερής διαγραφή του χρέους – αποδέσμευση από την ΕΕ με το λαό στην εξουσία!

Σκέψου:

Την ώρα που η επιστήμη και η τεχνολογία έχουν φτάσει σε πρωτόγνωρα επίπεδα ανάπτυξης και μπορούν να λύσουν μεγάλα προβλήματα, οι ασθενείς στερούνται φάρμακα, περίθαλψη και επεμβάσεις γιατί είναι πανάκριβα.

Την ώρα που μειώνονται συνεχώς οι προϋπολογισμοί των σχολών μας, επιδοτούνται με τεράστια ποσά οι τραπεζίτες, οι εφοπλιστές, οι βιομήχανοι.

Την ώρα που ολόκληρες πόλεις πνίγονται από τις νεροποντές και γκρεμίζονται από τους σεισμούς, τα αντιπλημμυρικά και αντισεισμικά έργα θεωρούνται περιττά έξοδα, οι απόφοιτοι των σχολών του κατασκευαστικού κλάδου μένουν άνεργοι.

Την ώρα που στους εφοπλιστές παρέχουν αφορολόγητα καύσιμα, τα σπίτια μας μένουν κρύα και εμείς πνιγόμαστε στην αιθαλομίχλη.

Την ώρα που συζητάνε να μειώσουν την τιμή του ρεύματος στους βιομήχανους, οι οικογένειές μας χρυσοπληρώνουν για ρεύμα και χαράτσια της ΔΕΗ.

Αυτός είναι ο καπιταλισμός, το σύστημα της αδικίας και της εκμετάλλευσης.

Γι’ αυτό όσοι υπηρετούν αυτό το σύστημα μας κρύβουν την αλήθεια, μας φλομώνουν στα ψέματα.

Σκέψου: Ποιoς σου είπε την αλήθεια;

Ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι λυκοσυμμαχία των μονοπωλίων ενάντια στους λαούς

Οι δυνάμεις του συστήματος μιλούσαν για «ευρωπαϊκή οικογένεια» και έλεγαν ότι «θα τρώμε με χρυσά κουτάλια». Αποδείχτηκε ότι «οικογένεια» είναι μόνο απέναντι στους λαούς ενώ μέσα στην ΕΕ τσακώνονται σαν τα σκυλιά για το ποιας χώρας τα μονοπώλια θα βγουν πιο ενισχυμένα από την κρίση.

Οι λεγόμενες «ελευθερίες» της ΕΕ είναι δεσμά για το λαό και τη νεολαία.
Μας λένε ότι μέσα στην ΕΕ, έχουμε την ελευθερία να σπουδάσουμε και να δουλέψουμε σε όποια χώρα θέλουμε.

Εμείς ρωτάμε: Γιατί να μην έχουμε τη δυνατότητα και την ελευθερία να σπουδάσουμε δωρεάν, παίρνοντας υψηλού επιπέδου μόρφωση, να βρούμε δουλειά με δικαιώματα σε αυτό που σπουδάσαμε, στη χώρα μας;

Γιατί πρέπει να θεωρούμε καλό το ότι πολλοί από μας σκεφτόμαστε να φύγουμε απο τη χώρα μας για να φτιάξουμε τη ζωή μας;

Η ελευθερία κίνησης επιστημόνων και εργαζομένων εξυπηρετεί τα μονοπώλια της ΕΕ ώστε να βρίσκουν συγκεκριμένες ειδικότητες ανάλογα με το που έχουν ανάγκη, προκειμένου να αυξήσουν τα κέρδη τους.

Για μας είναι δεσμά, μια διαρκή περιπλάνηση και ανασφάλεια.

Η ΕΕ δεν είναι μια μηχανή που «γεννά» λεφτά και τα μοιράζει μεγαλόκαρδα, όπως μας λένε οι δυνάμεις του συστήματος. Τα λεφτά που δίνει είναι παραγόμενος πλούτος, λεφτά κλεμμένα απο τους λαούς, που τα συγκεντρώνει και τα αναδιανέμει μόνο για τα συμφέροντα των μονοπωλίων και την ανταγωνιστικότητά τους.

Τα κονδύλια που δίνει για ερευνητικά προγράμματα, πηγαίνουν αποκλειστικά για ελεγχόμενη έρευνα με γνώμονα τα κέρδη των μονοπωλίων και όχι τις λαϊκές ανάγκες και το δικαίωμά μας στη δωρεάν και υψηλού επιπέδου επιστημονική μόρφωση.
Έδωσε το διάστημα 2007 – 2012 σε ΑΕΙ – ΤΕΙ για την προώθηση της πρακτικής άσκησης, 24 εκατομμύρια ευρώ. Οι πρακτικάριοι μοιράστηκαν κάτω από 5 εκατ. ευρώ. Τα υπόλοιπα 19, πήγαν για τη διαφήμιση της «επιχειρηματικότητας», δηλαδή σε σεμινάρια με ψέματα οτι αν κάνουμε τη δική μας επιχείρηση θα «πιάσουμε την καλή» ενώ η πλειοψηφία των μικρών επιχειρήσεων κλείνει απο τα χρέη στις τράπεζες και τους φόρους.

Την ίδια στιγμή, η χρηματοδότηση των ιδρυμάτων μειώνεται, οι εστίες δεν φτάνουν «ούτε για ζήτω», πληρώνουμε για τα πάντα!

Η ΕΕ δίνει ζεστό χρήμα σε επιχειρηματικούς ομίλους για να προσλαμβάνουν νέους μισοάνεργους, για 5 μήνες με 400 ευρώ, χωρίς ασφάλιση και μετά να πετιούνται ξανά στην ανεργία. Δεν δίνει φράγκο για τη δημιουργία θέσεων σταθερής δουλειάς με δικαιώματα!

Για το ότι στα 5 χρόνια κρίσης, οι μόνοι που πληρώνουν «το μάρμαρο» είναι ο εργαζόμενος λαός και τα παιδιά του

Οι μόνοι που δεν φταίνε, είναι οι μόνοι που πληρώνουν.

Οι καπιταλιστές, στη χειρότερη, έχουν μια μικρή μείωση των τεράστιων κερδών τους ενώ όσοι έκλεισαν τις επιχειρήσεις τους, έχουν εξασφαλίσει μέχρι και τα δισέγγονά τους!

Πληρώσαμε για την ανάπτυξη πριν την κρίση, πληρώνουμε βαριά στην κρίση, τώρα θέλουν να πατήσουν πάνω στα συντρίμια των δικαιωμάτων μας για να εξασφαλιστούν τα κέρδη των μονοπωλίων!

Οι δυνάμεις του συστήματος λένε οτι εκμεταλλευτές και εκμεταλλευόμενοι γίνεται να μοιραστούν τα κέρδη και τη «χασούρα», για να κρατήσουν τελικά τα κέρδη οι εκμεταλλευτές και τη «χασούρα» οι εργαζόμενοι.

Ότι το χρέος δεν το δημιούργησε ο λαός αλλά η πλουτοκρατία και η πολιτική που υπηρετεί τα συμφέροντά της, άρα ο λαός δεν έχει καμιά υποχρέωση να πληρώσει τίποτα
Οι δυνάμεις του συστήματος σέρνουν το λαό να το αποδεχτεί και να το πληρώσει όλο ή μέρος του.

Τέρμα στα ψέματα και τα παραμύθια!

Οι υπεύθυνοι για την άσχημη κατάσταση στις σπουδές μας, για τα αδιέξοδα που βλέπουμε στο μέλλον μας, έχουν ονοματεπώνυμο:
Είναι η πολιτική της ΕΕ που υλοποιείται από όλων των ειδών τις κυβερνήσεις που έχουμε γνωρίσει, για να εξυπηρετηθούν τα συμφέροντα των μονοπωλίων!

Αυτοί ευθύνονται που στις σχολές μας τα πάντα γίνονται εμπόρευμα, εμείς γινόμαστε πελάτες, οι ανάγκες μας αποτελούν «κόστος»!

Είναι αποτέλεσμα της υποχρηματοδότησης των ιδρυμάτων, της έντασης της επιχειρηματικής και ανταποδοτικής τους λειτουργίας, της αναζήτησης πόρων όλο και περισσότερο από ιδιώτες που έτσι, βάζουν ακόμα περισσότερο «χέρι» σε υποδομές, περιεχόμενο σπουδών και έρευνα.

Αυτοί ευθύνονται που η επιστημονική γνώση μετατρέπεται σε εφήμερη κατάρτιση και άθροισμα δεξιοτήτων, που τα πτυχία γίνονται κουρελόχαρτα για να προετοιμαζόμαστε να συναντήσουμε τη διαρκή περιπλάνηση και ανασφάλεια!

Είναι αποτέλεσμα της διαμόρφωσης των προγραμμάτων και του περιεχομένου σπουδών με βάση τις ανάγκες των επιχειρήσεων για φτηνό, ευέλικτο και υποταγμένο εργατικό δυναμικό, για υποταγμένους επιστήμονες!

Όλα αυτά, αποτελούν κατευθύνσεις της ΕΕ εδώ και 15 χρόνια που η εφαρμογή τους επιταχύνθηκε με το νόμο πλαίσιο, το σχέδιο «Αθηνά», τώρα με τους νέους οργανισμούς και τους εσωτερικούς κανονισμούς.

Όλα αυτά σημαίνει η αποκαλούμενη «μεγαλύτερη σύνδεση των ΑΕΙ – ΤΕΙ με την αγορά» που παρουσιάζεται ως δήθεν λύση από την κυβέρνηση και τις δυνάμεις του συστήματος.

Όχι άλλος χαμένος χρόνος!

ΝΑ ΤΙΜΩΡΗΘΟΥΝ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΠΡΟΣΚΥΝΑΝΕ ΤΗΝ ΕΕ ΚΑΙ ΤΑ ΜΟΝΟΠΩΛΙΑ!

Οι προτάσεις τους, ανεξαρτήτως διαφορών, οδηγούν σε παραπέρα χτύπημα των λαϊκών δικαιωμάτων.

Η ΝΔ με τον συνεταίρο της στην κυβέρνηση, το ΠΑΣΟΚ, προπαγανδίζουν ότι με την πολιτική τους επιτεύχθηκε «πρωτογενές πλεόνασμα», ότι θα έρθει η ανάπτυξη.
Η αλήθεια είναι ότι η περιβόητη «ανάπτυξη», με ή χωρίς «πρωτογενές πλεόνασμα», θα πατήσει πάνω στα αποκαΐδια των εργατικών – λαϊκών δικαιωμάτων που έχει σαρώσει ο τυφώνας των αντιλαϊκών νόμων για τα εργασιακά, τις συντάξεις, την υγεία, την παιδεία, τους φόρους, τις απολύσεις, την ακρίβεια.

Καπιταλιστική ανάπτυξη, δεν σημαίνει πλούτος, ευημερία και θέσεις εργασίας για το λαό αλλά εντατικοποίηση της εργασίας, φτώχεια και εξαθλίωση. Ανταγωνιστικότητα σημαίνει ελάχιστες θέσεις εργασίας σε συγκεκριμένους τομείς της οικονομίας και μισθοί πείνας.»
Τρομοκρατούν ότι «έξω από την ΕΕ υπάρχει χάος». Η αλήθεια είναι ότι χάος για τους λαούς υπάρχει μέσα στην ΕΕ και αυτό το ζούμε καθημερινά.
Με το δόγμα «νόμος και τάξη» θέλουν να τσακίσουν τον αγώνα για αξιοπρεπή ζωή. Επιτίθονται στους αγώνες γιατί μας φοβούνται!

Να πάρουν απάντηση και να αποδυναμωθούν οι δυνάμεις τους ΔΑΠ και ΠΑΣΠ στις σχολές.

Στηρίζουν με όλες τους τις δυνάμεις την αντιλαϊκή επίθεση κυβέρνησης – ΕΕ στην ανώτατη εκπαίδευση και στο μέλλον μας.

  • Διαφημίζουν ως λύση, τα προγράμματα εξαθλίωσης και υπερεκμετάλλευσης των νέων που φέρνουν ΕΕ και κυβέρνηση.
  • Θέλουν οι φοιτητικοί σύλλογοι να είναι ενεργοί υποστηρικτές της αντιλαϊκής πολιτικής, χρήσιμοι σύμμαχοι των κυβερνήσεων και των επιχειρηματιών.
  • Η ΠΑΣΠ σε κάποιες περιπτώσεις αλλάζει «προσωπείο» για να κοροϊδέψει και να «ξεπλύνει τις αμαρτίες της».

Σκέψου:

Ποιoν ωφελεί το «τσουβάλιασμα» των πάντων και η λογική «έξω τα κόμματα»;
Την κυβέρνηση και τους επιχειρηματίες για να ξεμπερδεύουν με την πολιτικοποιημένη και οργανωμένη δράση ενάντια στο πανεπιστήμιο και ΤΕΙ επιχείρηση, για να κάνουν άνετα τις μπίζνες τους. Γι’ αυτό η κυβέρνηση με νόμο προωθεί την κατάργηση των παρατάξεων.
Βολεύει τους φασίστες για να κρύβουν τις αποκρουστικές τους απόψεις και τις σβάστικες!

Ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να γίνει «χαλίφης στη θέση του χαλίφη»

Συναθροίζεται με την ΝΔ στα σαλόνια της ολιγαρχίας. Συναγωνίζεται με τη ΝΔ στις συναντήσεις με τον Ομπάμα, στις διεθνείς περιοδείες και στα forum των μεγαλοεπιχειρηματιών, για το ποιός υποστηρίζει περισσότερο την ΕΕ, ποιός θα στηρίξει περισσότερο τα μονοπώλια και ποιός θα τους μειώσει περισσότερο τους φόρους.

Γι’ αυτό οι βιομήχανοι του ΣΕΒ, διάφορες ενώσεις βιομηχάνων όπως οι αρμακοβιομήχανοι, τα ελληνοαμερικανικά και ελληνογερμανικά επιμελητήρια, τον καλοβλέπουν, δεν ανησυχούν για το ενδεχόμενο να κυβερνήσει.

Κοροϊδεύει με το επιχείρημα οτι η ΕΕ μπορεί να αλλάξει είτε με αλλαγή κάποιων κυβερνήσεων, είτε με διαπραγματεύσεις, είτε με τάχα καλύτερες συμμαχίες. Η αντιλαϊκή πολιτική εφαρμόζεται σε όλες τις χώρες της ΕΕ, ανεξαρτήτως μνημονίων, από όλων των ειδών τις κυβερνήσεις.

Η ΕΕ ιδρύθηκε και λειτουργεί για να θωρακίσει τα συμφέροντα των μονοπωλίων σε βάρος των λαών.
Χειρότερη γίνεται καλύτερη όχι!

Ο ΣΥΡΙΖΑ:

Αποδέχεται το χρέος και καλεί το λαό να πληρώσει μέρος του.

Αποδέχεται τις δανειακές συμβάσεις και τις δεσμεύσεις τους.

Γι’ αυτό πρέπει να πάρουν απάντηση οι δυνάμεις τους σε πανεπιστήμια και ΤΕΙ που μιλούν για «αντίθεση στο πανεπιστήμιο του μνημονίου» αθωώνοντας την πολιτική της ΕΕ που είναι μνημόνιο διαρκείας».

Ιδιαίτερα απάντηση πρέπει να πάρουν οι ομάδες της ΕΑΑΚ, οι συνοδοιπόροι
του ΣΥΡΙΖΑ, που έχουν γίνει συνιστώσα της «κυβερνώσας αριστεράς»
Οι δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ και των ΕΑΑΚ που σφιχταγκαλιάζονται σε όλες τις σχολές, δεν θέλουν οργανωμένη με διάρκεια διεκδίκηση, αλλά «εκρηκτικά» στιγμιότυπα πού και πού, όχι σταθερό αγώνα με γραμμή ρήξης και ανατροπής με την αντιλαϊκή πολιτική, αλλά φαρσοκωμωδία και τυχοδιωκτισμούς.
Στήριξη αυτών των δυνάμεων σημαίνει μετατροπή του φοιτητικού σπουδαστικού κινήματος σε «νεροκουβαλητή» μιας νέας αντιλαϊκής διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, σε κίνημα που παλεύει για να βγάλει υπουργούς σαν τον Βουδούρη.
Σε όλες τις προσπάθειες των φοιτητών να οργανωθούν από τα κάτω και να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους, βάζουν εμπόδια.
Λένε μεγάλα λόγια για αγώνες και εννοούν μόνο ένα λουκέτο στη σχολή για μερικές εβδομάδες και οι φοιτητές να είναι σπίτι τους.
Το μόνο που καταφέρνουν, είναι να μη δυναμώνει η συμμετοχή των φοιτητών, η οργάνωση, η συνέχεια των αγώνων, να σπέρνεται η απογοήτευση.
Είναι οι πρωταγωνιστές της πιο χυδαίας αντί-ΚΚΕ και αντί-ΠΑΜΕ επίθεσης, παίρνοντας επάξια θέση πλάι στα ΜΜΕ των καπιταλιστών.

Σήμερα είναι ώρα ευθύνης για όλους μας!
Δυνάμωσε το ΚΚΕ στις εκλογές και τους αγώνες για να ακουστεί πιο δυνατά η φωνή του λαού και της νεολαίας, να δυναμώσει ο αγώνας για το δικαίωμά μας στη μόρφωση, τη δουλειά, τη ζωή.
Έτσι μόνο μπορεί να ανασταλούν αντιλαϊκοί νόμοι, να μπει φραγμός στην επίθεση, να αδυνατίσει η αντιλαϊκή πολιτική, να δυναμώσουν οι δυσκολίες του συστήματος.
Έτσι μόνο μπορεί να ανοίξει ο δρόμος που θα υπηρετεί τα συμφέροντα του λαού. Ο άλλος δρόμος ανάπτυξης, με την εξουσία και τα κλειδιά της οικονομίας στα χέρια του εργαζόμενου λαού. Ο δρόμος της μόνης φιλολαϊκής ανάπτυξης, που βάζει στο επίκεντρο τις πραγματικές λαϊκές ανάγκες και όχι την κερδοφορία των καπιταλιστών. Σε αυτό το δρόμο, τα πανεπιστήμια, ως αναπόσπαστο στοιχείο της φιλολαϊκής ανάπτυξης, θα βοηθούν στην ανάπτυξη της επιστήμης, της τεχνολογίας, της έρευνας και στην αξιοποίησή τους προς όφελος των κοινωνικών και λαϊκών αναγκών.

Είμαστε νέοι!
Δεν μας ταιριάζει ο φόβος, η υποταγή, η απογοήτευση,
η λογική «δεν αλλάζει τίποτα»
Με την απάθεια τα πράγματα αλλάζουν προς το χειρότερο! Όχι μόνο στις εκλογές αλλά και καθημερινά, απέναντι στα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζουμε! Πολλοί νόμιζαν ότι με το να απέχουν από τις εκλογές και τους αγώνες, τιμωρούν τους υπεύθυνους των προβλημάτων.
Αποδείχτηκε ότι ήταν τουφεκιά στον αέρα.
Το σύστημα, εάν δε σε έχει στο χέρι να στηρίζεις τα κόμματά του, σε θέλει «στην απέξω», να μην είσαι εμπόδιο.
Γίνε εμπόδιο δυναμώνοντας το ΚΚΕ παντού!

Μπες σήμερα στον αγώνα!
Δεν υπάρχει ατομική λύση!
Άλλαξε τους συσχετισμούς στους συλλόγους που κυριαρχούν οι δυνάμεις του συμβιβασμού και των αυταπατών!
Βάλε το λιθαράκι σου για να οργανωθεί η αντίσταση και η αντεπίθεση!

Για να γίνει το φοιτητικό και σπουδαστικό κίνημα αναπόσπαστο μέρος του λαϊκού κινήματος, ρυάκι στο μεγάλο λαϊκό ποτάμι!
Έτσι παίρνει και δίνει τεράστια δύναμη!
Να βαδίσουν δηλαδή οι φοιτητές και σπουδαστές μαζί με τους εργάτες, με όλο τον εργαζόμενο λαό, ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική που μας πλήττει όλους.

Αυτό που χρειάζεται είναι:

Α. Να δυναμώσει η κατεύθυνση πάλης που εκφράζει τις σύγχρονες ανάγκες μας
Να δεχτεί χτύπημα η γραμμή του συμβιβασμού με την άθλια κατάσταση που βιώνουμε στις σπουδές και το μαύρο μέλλον που μας έχουν ετοιμάσει. Να δεχτεί χτύπημα η γραμμή των αυταπατών ότι με παρακάλια θα αλλάξει αυτή η κατάσταση.

Ούτε βήμα πίσω από τις ανάγκες μας! Αυτή είναι η νικηφόρα προοπτική!

Όποιος δεν θέλει να πληρώνει ένα σκασμό λεφτά για να σπουδάσει, να παλέψει για επαρκή χρηματοδότηση των ιδρυμάτων από τον κρατικό προϋπολογισμό, για επιστροφή των αποθεματικών τους που «κουρεύτηκαν», για δωρεάν σίτιση – στέγαση – μετακίνηση – βιβλία – αναλώσιμα, για ανέγερση νέων εστιών στην ευθύνη του κράτους, για επίδομα ενοικίου.

Όποιος δεν δέχεται να είναι πελάτης στη μόρφωση εμπόρευμα, να παλέψει για να φύγουν από τα ΑΕΙ – ΤΕΙ οι επιχειρήσεις.

Όποιος θέλει το πτυχίο του να έχει αντίκρισμα να παλέψει ώστε το πτυχίο να αποτελεί τη μοναδική προϋπόθεση για δουλειά χωρίς να χρειάζεται να κάνει ένα κάρο πανάκριβα μεταπτυχιακά και να μαζεύει ένα σωρό πανάκριβα πιστοποιητικά.

Όποιος θέλει ουσιαστική έρευνα να παλέψει για έρευνα στην υπηρεσία των λαϊκών αναγκών και όχι των κερδών των μονοπωλίων.

Όποιος θέλει αξιοπρεπή δουλειά για να ζήσει, να παλέψει για μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, να παλέψει ενάντια στα σχέδια υπερεκμετάλλευσης που επιβάλλουν στους νέους να δουλεύουν για 5 μήνες με 400 ευρώ.

Β. Να οργανωθούμε με αγωνιστικούς ζωντανούς συλλόγους και μαχητικά όργανα
Συλλόγους με συχνές και μαζικές γενικές συνελεύσεις με πραγματική συζήτηση. Που θα συζητούνται οι γνώμες και προτάσεις όλων. Συλλόγους που παίρνουν αγωνιστικές πρωτοβουλίες για κάθε πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι φοιτητές και οι οικογένειές τους, με σταθερή επαφή με το ταξικό εργατικό κίνημα, που διοργανώνουν εκδηλώσεις, συζητήσεις, πλούσια δραστηριότητα.

Κέντρο της οργάνωσης και του αγώνα στα ΑΕΙ-ΤΕΙ, πρέπει να είναι το έτος, το εξάμηνο, το τμήμα που θα έχουν και τις εκλεγμένες επιτροπές τους.

Διοικητικά συμβούλια αγωνιστικά, διεκδικητικά, που συνεδριάζουν σταθερά, ενημερώνουν, κάνουν απολογισμό στους φοιτητές που τα εξέλεξαν με την ψήφο τους στις φοιτητικές εκλογές.

Χρειάζονται πλέον συνολικότερες αλλαγές και στη δομή του φοιτητικού κινήματος που θα βοηθούν στο να οργανώνεται καλύτερα η πάλη, να συμμετέχει μεγαλύτερο κομμάτι φοιτητών. Χρειάζεται σύλλογος ανά τμήμα, δευτεροβάθμιο όργανο ανά ίδρυμα και πανελλαδικό όργανο.

Γι’ αυτό τώρα:

Κάνε δική σου υπόθεση την οργάνωση του αγώνα, σε κάθε έτος, εξάμηνο, εργαστήριο, σύλλογο. Τις γενικές συνελεύσεις, τη δημιουργία εκλεγμένων επιτροπών. Για τα δικαιώματά σου στις σπουδές και στο μέλλον σου.

Απαίτησε να κάνουν απολογισμό στους φοιτητές όσοι εκλέχτηκαν στις προηγούμενες φοιτητικές και σπουδαστικές εκλογές.

Πάρε πάνω σου τη διεξαγωγή των φοιτητικών και σπουδαστικών εκλογών με στόχο ενεργούς, ζωντανούς συλλόγους και μαχητικά όργανα.

Ενίσχυσε τα ψηφοδέλτια της Πανσπουδαστικής Κ.Σ. που δημιουργούνται σε κάθε σχολή από τα μέλη της ΚΝΕ και κάθε φοιτητή που δεν ανέχεται τις μισές σπουδές, τη μισή δουλειά, τη μισή ζωή.

Η σημερινή κατάσταση στους συλλόγους μπορεί να αλλάξει

Η Κομμουνιστική Νεολαία Ελλάδας σε καλεί να διαλέξεις άλλο δρόμο από αυτόν που σου δείχνουν οι εκμεταλλευτές!

Σπάσε τα δεσμά ΕΕ – μονοπωλίων!

Να μην αφήσουμε καμιά ευκαιρία να πάει χαμένη για να πολεμήσουμε και να τιμωρήσουμε όσους μας μαυρίζουν το μέλλον και τα όνειρα!

Τα μονοπώλια, οι κυβερνήσεις τους, η ΕΕ πρέπει να νιώσουν την οργισμένη απάντηση, την οργανωμένη αντίσταση και το συλλογικό αγώνα μας!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπάλληλοι γραφείου

Μερική Απασχόληση

15-03-2024

Αργυρούπολη

590

Πρόσθετες Υπηρεσίες Τουρισμού

Εποχιακή Εργασία

04-03-2024

Αγιος Γορδιος

⚽🏀 LIVE SCORES
19 Απρ. 2024
ΠΑΟ
20:15
-
ΠΕΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;