Ένα υπέροχο banoffee χωρίς να βράζετε το γάλα με τις ώρες μέχρι να γίνει καραμέλα. Μια γευστική πανδαισία, ένα πεντανόστιμο γλυκό που σίγουρα θα το απολαύσετε.
Χρόνος: 30 λ
Δυσκολία: Μέτρια
Υλικά συνταγής
250 γρ. μπισκότα Digestive θρυμματισμένα σε σκόνη στο multi
300 γρ. βούτυρο
175 γρ.ζάχαρη
400 γρ. ζαχαρούχο γάλα
2-3 μπανάνες
150 ml σαντιγί [δείτε τη συνταγή εδώ]
σοκολάτα σε νιφάδες
Εκτέλεση συνταγής
Λιώστε τα 175 γρ. βούτυρο σε μια κατσαρόλα και προσθέστε τα θρυμματισμένα σε σκόνη μπισκότα ανακατεύοντας συνεχώς.
Στρώστε στο μείγμα σε ένα βαθύ ταψάκι , πατήστε το καλά και βάλτε το στο ψυγείο για μια ώρα.
Λιώστε το υπόλοιπο βούτυρο [125 γρ.] μαζί με τη ζάχαρη σε μια κατσαρόλα πάνω σε χαμηλή φωτιά.
Μόλις λιώσει το βούτυρο προσθέστε το συμπυκνωμένο γάλα και αφήστε το να βράσει.
Χαμηλώστε τη φωτιά και σιγοβράστε για 5΄, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πάρει ένα χρώμα καραμέλας.
Στρώστε το μείγμα πάνω από τη κρύα πιά βάση σας και αφήστε στο ψυγείο για άλλη μια ώρα.
Καλύψτε με ένα στρώμα φέτες μπανάνας και στη συνέχεια με μια στρώση σαντιγί έτοιμη ή καλύτερα φτιάξτε τη μόνοι σας.
Αν δεν σας αρέσει η συνταγί παραλείψτε τη. Βάζετε τις μπανάνες πάνω από τη καραμέλα απ” ευθείας. Γίνεται εξ” ίσου πεντανόστιμο.
Προσθέστε από πάνω περισσότερες φέτες μπανάνας και πασπαλίστε με νιφάδες σοκολάτας.
Περισσότερες συνταγές γλυκών, στο sintayes.gr!
JOBS
Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα
Πωλήσεις
Πλήρης Απασχόληση
14-02-2024
Καλλιθέα Αττικής
950
Πρόσθετες Υπηρεσίες Τουρισμού
Εποχιακή Εργασία
21-12-2023
Μυκονος