Hitachi: Υπό κατασκευή το ταχύτερο ασανσέρ του κόσμου

hitachi_1

Η εταιρεία ηλεκτρονικών Hitachi θα κατασκευάσει και θα εγκαταστήσει έναν ανελκυστήρα σε ουρανοξύστη που κατασκευάζεται στο Guangzhou της Κίνας, ο οποίος θα κινείται με ταχύτητα έως 72 χλμ. την ώρα ή 1.200 μέτρα το λεπτό.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με το BBC, ο ταχύτατος αυτός ανελκυστήρας θα διανύει την απόσταση από τον πρώτο έως τον 95ο όροφο του κτηρίου, σε 43 δευτερόλεπτα.

Μάλιστα, το -υπό κατασκευή- Guangzhou CTF Financial Centre θα ολοκληρωθεί το 2016 και η εταιρεία Hitachi στην ανακοίνωσή της, υπόσχεται μια “άνετη βόλτα” με το νέο ανελκυστήρα, στην ανακοίνωσή της, αφού έχει φροντίσει για όλες τις ανέσεις.

Από την άλλη, η μεγαλύτερη πρόκληση ενός τέτοιου εγχειρήματος είναι οι επιβάτες του ανελκυστήρα να μην νιώσουν πόνο στ’ αυτιά από την απότομη μεταβολή της ατμοσφαιρικής πίεσης, σύμφωνα με τους ειδικούς, αν και η Hitachi το αποκλείει αφού θα αλλάζει τεχνητά την ατμοσφαιρική πίεση εντός του θαλάμου.

Τέλος, μέχρι στιγμής ο ταχύτερος ανελκυστήρας του κόσμου βρίσκεται στον ουρανοξύστη Taipei 101, o οποίος κινείται με ταχύτητα 60.6km/h.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Στελέχη Ξενοδοχειακών Μονάδων

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Μαρούσι

⚽🏀 LIVE SCORES
19 Απρ. 2024
ΠΑΟ
20:15
-
ΠΕΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;