ΕΚΠΑ: Νέο πρόγραμμα E-Learning για εκπαιδευτικούς

elearning

To 10μηνο Πρόγραμμα Εξειδικευμένης Επιμόρφωσης με τίτλο ‘’ Ο Εκπαιδευτικός ως Επαγγελματίας: Παιδαγωγική και Διδακτική Καθοδήγηση’’ προσφέρεται με τη μέθοδο της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης από το E-Learning του Κέντρου Συνεχιζόμενης Εκπαίδευσης και Επιμόρφωσης του Πανεπιστημίου Αθηνών και απευθύνεται κατά κύριο λόγο σε εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (δημόσιας και ιδιωτικής), σε στελέχη της εκπαίδευσης, σε πτυχιούχους τμημάτων που οδηγούνται στο εκπαιδευτικό επάγγελμα και σε όποιον ενδιαφέρεται να επιμορφωθεί σε θέματα ανάπτυξης του Eκπαιδευτικού ως επαγγελματία.

Η επαγγελματική ανάπτυξη του Eκπαιδευτικού στο σύγχρονο παγκοσμιοποιημένο περιβάλλον υπαγορεύει την ενεργοποίηση μιας αναστοχαστικής διαδικασίας ως προς τις μορφές συμπεριφοράς και τις πρακτικές που εφαρμόζουν οι εκπαιδευτικοί στο πλαίσιο του σχολείου. Με αφετηρία την κατανόηση της εξέλιξης του ρόλου του παιδαγωγού ανά τους αιώνες, κάθε εκπαιδευτικός οφείλει, ειδικά σήμερα, να γνωρίζει και να ανανεώνει τις γνώσεις του σε παιδαγωγικά και διδακτικά ζητήματα μέσω των οποίων επιτυγχάνεται αφενός η αποτελεσματική διδασκαλία και αφετέρου η ποιοτική εκπαίδευση.

Σκοπός

Βασικός σκοπός του εν λόγω προγράμματος είναι η παρουσίαση σημαντικών θεωρητικών και πρακτικών αρχών, παιδαγωγικών και διδακτικών δεξιοτήτων που ενισχύουν τον ρόλο του εκπαιδευτικού ως επαγγελματία και συμβάλλουν στην ισόρροπη και ολόπλευρη ανάπτυξη του μαθητή. Ειδικότερα, το πρόγραμμα μελετά στοιχεία διαχείρισης της σχολικής τάξης, αποτελεσματικής επικοινωνίας και αλληλεπίδρασης μεταξύ όλων των μελών της σχολικής κοινότητας (εκπαιδευτικοί, διευθυντές, μαθητές, γονείς) και εστιάζει σε ομάδες υψηλού κινδύνου αποτυχίας και κοινωνικού αποκλεισμού, όπως αλλοδαποί και παλιννοστούντες μαθητές, μαθητές με προβλήματα συμπεριφοράς ή με μαθησιακές, ψυχολογικές και κοινωνικές δυσκολίες. Κατά τη διάρκεια της εκπαιδευτικής διαδικασίας, επίσης, παρέχονται τεχνικές αποτελεσματικής πρόληψης και αντιμετώπισης προβλημάτων στη σχολική τάξη, αξιολόγησης της μαθησιακής διαδικασίας και καλλιέργειας δεξιοτήτων ζωής, ενώ παρατίθενται διεξοδικά καινοτόμα στοιχεία διδακτικής μεθοδολογίας και πράξης που προάγουν τη συνεργασία και την ενεργό μάθηση των μαθητών.

Παράλληλα τεκμηριώνεται η αναγκαιότητα και σημασία ανάπτυξης βασικών δεξιοτήτων συμβουλευτικής και καθοδήγησης από τον εκπαιδευτικό, ο οποίος καλείται να αντιμετωπίσει, μεταξύ άλλων, σύγχρονα προβλήματα, όπως τη σχολική βία και εκφοβισμό, τη σημερινή οικονομική κατάσταση, την απουσία ελεύθερου χρόνου κ.ά. Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται στις βασικές λειτουργίες του εκπαιδευτικού μάνατζμεντ, οι οποίες εξασφαλίζουν την επίτευξη των στόχων του σχολείου ως ανοιχτού συστήματος και οργανισμού. Τέλος, λαμβάνοντας υπόψη την προστιθέμενη αξία των Τεχνολογιών Πληροφοριών και Επικοινωνίας αναλύεται ο τρόπος με τον οποίο η διδακτική αξιοποίηση των ΤΠΕ ενισχύει την ποιότητα του εκπαιδευτικού έργου.

Η επιτυχής ολοκλήρωση του Προγράμματος οδηγεί στη χορήγηση Πιστοποιητικού Εξειδικευμένης Επιμόρφωσης.

Πληροφορίες

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Logistics

Πλήρης Απασχόληση

03-01-2024

Μενίδι

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

11-03-2024

Ασπρόπυργος

⚽🏀 LIVE SCORES
30 Μαρ. 2024
Παν
15:00
-
Αστ
30 Μαρ. 2024
Βόλ
17:30
-
Κηφ
29 Μαρ. 2024
ΦΕΝ
19:45
-
ΑΛΜΠ
29 Μαρ. 2024
ΒΙΡ
21:30
-
ΠΑΟ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;