Τα 500 σχολεία που θα ανοίξουν νωρίτερα λόγω καταλήψεων

elleipseis-sxoleia

Το υπουργείο Παιδείας απειλεί με πειθαρχικές διώξεις όσους καθηγητές δεν παρουσιαστούν αύριο στα σχολεία τα οποία θα πρέπει να ανοίξουν υποχρεωτικά νωρίτερα για να αναπληρωθούν χαμένες διδακτικές ώρες.

Πιο συγκεκριμένα, ο Συμεών Κεδίκογλου, υφυπουργός Παιδείας, μίλησε στο STAR και τόνισε ότι υπάρχει Προεδρικό Διάταγμα από το Νοέμβριο, σύμφωνα με το οποίο όσες ημέρες καταλήψεων γίνουν, θα αναπληρώνονται από τις διακοπές του Πάσχα και, αν χρειαστεί, στο τέλος της σχολικής χρονιάς.

«Αυτό κάποια στιγμή πρέπει να σταματήσει. Δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση. Σε κανένα δεν κάνουν καλό οι καταλήψεις. Ο κακός μαθητής νομίζει ότι γλιτώνει μάθημα, ο καθηγητής κάθεται σπίτι του και πληρώνεται, ενώ ο μαθητής που θέλει να μάθει αναγκάζεται να καταφεύγει στα φροντιστήρια. Στο τέλος όμως χαμένη είναι η μάθηση» είπε, επίσης ο υπουργός.

Από την άλλη, η ΟΛΜΕ έχει εδώ και μέρες κηρύξει τρίωρες στάσεις εργασίας (08:00-11:000), για την Τετάρτη, την Πέμπτη και την Παρασκευή, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την απόφαση αυτή που αφορά σε 500 περίπου σχολεία σε όλη τη χώρα.

Μάλιστα, από τα σχολεία που ανοίγουν νωρίτερα, τα 84 είναι στην Αττική, τα 30 στη Θεσσαλονίκη και τα υπόλοιπα στην περιφέρεια, ενώ το κάθε ένα θα λειτουργήσει διαφορετικό αριθμό ημερών, ανάλογα με τη διάρκεια των καταλήψεων.

Αναλυτικότερα, τα σχολεία αυτά βρίσκονται στις εξής περιοχές της χώρας:
Αττική, Στερεά Ελλάδα, Ανατολική Μακεδονία – Θράκη, Δυτική Μακεδονία, Κεντρική, Μακεδονία, Πιερία, Αχαΐα, Ηλεία, Υπόλοιπη Πελοπόννησος, Βόρειο Αιγαίο, Νότιο Αιγαίο, Θεσσαλία, Αιτωλοακαρνανία, Πέλλα, Κρήτη

Δείτε όλα τα σχολεία, εδώ: Σχολεία και αναπλήρωση διδακτικών ωρών λόγω καταλήψεων

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

05-03-2024

Ταύρος

⚽🏀 LIVE SCORES
20 Απρ. 2024
ΟΦΗ
18:30
-
Βόλ
19 Απρ. 2024
ΠΑΟ
20:15
-
ΠΕΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;