Ημέρα της Γης: 8 DIY πράγματα για να την... τιμήσετε

google doodle

Το σημερινό doodle της μηχανής αναζήτησης της Google τιμά το περιβάλλον και τον πλανήτη Γη καθώς σήμερα είναι παγκοσμίως η «Ημέρα της Γης».

Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται μία παγκόσμια ημέρα που γιορτάζεται κάθε χρόνο από το 1970 και μετά.

Μάλιστα, στο doodle της Google, ένα σκαθάρι, ένα κολιμπρί, ένας χαμαιλέοντας, ένα puffer fish, μία μέδουσα και ένας ιαπωνικός πίθηκος μακάκος δίνουν τις δικές τους ευχές για τη συγκεκριμένη ημέρα.

Στόχος της παγκόσμιας αυτής ημέρας είναι να κινητοποιήσει ανθρώπους, επιχειρήσεις και οργανισμούς προς την κατεύθυνση της προστασίας του Περιβάλλοντος, ενώ η έμπνευση του θεσμού αποδίδεται στον ακτιβιστή Τζον ΜακΚόνελ, ο οποίος σε ένα Συνέδριο της UNESCO στο Σαν Φρανσίσκο, το 1969, πρότεινε την καθιέρωση μίας παγκόσμιας ημέρας προς τιμήν του πλανήτη Γη και της ειρήνης.

Από την άλλη, την Ημέρα της Γης γίνονται εκδηλώσεις σε ολόκληρο τον κόσμο, που συντονίζονται από το Δίκτυο Ημέρας της Γης (Earth Day Network).

Έτσι, το Buzzfeed και το P.S.- I made this… για να γιορτάσουν τη σημερινή μέρα και για να δώσουν έμφαση σε έναν τρόπο ζωής με δυνατότερη οικολογική συνείδηση και περισσότερη ανακύκλωση, συγκέντρωσαν 8 projects που μπορείς να φτιάξεις μόνος σου για να συμμετέχεις κι εσύ στον εορτασμό και να διασκεδάσεις!

Τι περιμένεις;

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπηρεσίες Εστίασης

Πλήρης Απασχόληση

11-03-2024

Βουλιαγμένη Αττικής

950

⚽🏀 LIVE SCORES
30 Μαρ. 2024
Παν
15:00
-
Αστ
30 Μαρ. 2024
Βόλ
17:30
-
Κηφ
28 Μαρ. 2024
ΒΙΛ
ΤΕΛ
74 - 85
ΜΟΝ
29 Μαρ. 2024
ΦΕΝ
19:45
-
ΑΛΜΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;