5 ταινίες/σειρές για την παγκόσμια ημέρα Γης!

Planet Earth

Η Ημέρα της Γης αποτελεί μια ημερομηνία κατά την οποία διοργανώνονται εκδηλώσεις σε ολόκληρο των κόσμο με στόχο την ευαισθητοποίηση σε περιβαλλοντικά θέματα!

Η έμπνευση του θεσμού αποδίδεται στον ακτιβιστή Τζον ΜακΚόννελλ το 1969 σε ένα Συνέδριο της UNESCO στο Σαν Φρανσίσκο. Εκδηλώσεις έλαβαν χώρα για πρώτη φορά στο Σαν Φρανσίσκο και άλλες πόλεις στις 21 Μαρτίου 1970, ημέρα της εαρινής ισημερίας στο Βόρειο Ημισφαίριο.

To 2009, τα Ηνωμένα Έθνη όρισαν τις 22 Απριλίου ως «Διεθνή Ημέρα της Μητέρας Γης». Η Ημέρα της Γης έχει προγραμματιστεί για τις 22 Απριλίου τουλάχιστον μέχρι το 2015.

Εμείς σας προτείνουμε 5 documantaries/films για να δείτε και να προβληματιστείτε!

The Cove

Δημιουργίας του Louie Psihoyos. O Έλληνας ομογενής διάσημος φωτογράφος του National Geographic Louie Psihoyos σκηνοθετεί μια ιστορία εξόντωσης δελφινιών στην Ιαπωνία. Δομημένο σε 4 αφηγηματικές ενότητες, αναφέρεται στην κρυφή ιστορία εξόντωσης δελφινιών στην πόλη Taiji της Ιαπωνίας, και την προώθησή τους (ως κρέας πλέον) σε όλο τον κόσμο.

Planet Earth

Ίσως ότι καλύτερο έχει γυριστεί ποτέ πάνω το συγκεκριμένο θέμα. Η πολυβραβευμένη σειρά ντοκυμαντέρ του BBC. Πραγματικό must see στην κατηγορία!

Blackfish

Μία όρκα σκοτώνει τρεις ανθρώπους ενώ βρίσκεται υπό καθεστώς αιχμαλωσίας! Ένα καλοφυρισμένο ντοκυμαντέρ για τα άγρια ζώα που κρατούνται από ανθρώπους φυλακισμένα!

Encounters At The end of the world

Το έχω προτείνει περίπου πέντε φορές στο παρελθόν, αλλά αν δεν το δείτε δεν θα καταλάβετε. Πρόκειται για την αποθέωση της γης και θέτει γνωστά ερωτήματα, σε εντελώς διαφορετικές βάσεις. Ξεκινώντας το ντοκυμαντέρ θα είστε γεμάτοι βεβαιότητες για το θέμα. Τελειώνοντάς του, απλά θα αντιληφθείτε πως μάλλον, δεν έχετε προσεγγίσει σωστά το θέμα…

March of The Penguins

Το video δεν είναι πλέον διαθέσιμο

Ότι πρέπει και για παιδιά! Ο φακός ακολουθεί την περιπέτεια των πιγκουίνων προκειμένου να φέρουν τα παιδιά τους στον κόσμο! Ένα ταξίδι με χιόνι, πείνα και απίστευτους κινδύνους!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Αιγάλεω

Υπηρεσίες Εστίασης

Πλήρης Απασχόληση

11-03-2024

Βουλιαγμένη Αττικής

950

⚽🏀 LIVE SCORES
24 Απρ. 2024
Λαμ
17:00
-
ΠΑΟ
24 Απρ. 2024
Άρη
19:30
-
Ολυ
24 Απρ. 2024
ΜΟΝ
20:00
-
ΦΕΝ
24 Απρ. 2024
BARC
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;