Ανείπωτη τραγωδία με το ναυάγιο στη Ν. Κορέα. Όλες οι εξελίξεις!

boat

Ανείπωτη και χωρίς τέλος η τραγωδία στη Νότια Κορέα. Τα SMS με τους συγγενείς και η αυτοκτονία καθηγητή που διασώθηκε….

Ας τα πάρουμε από την αρχή.

Στο Sewol, το οποίο εκτελούσε ένα τακτικό δρομολόγιο προς το νησί Τζετζού, επέβαιναν 475 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων 352 μαθητές λυκείου που είχαν πάει σχολική εκδρομή.

Χωρίς να ξέρουμε τα ακριβή αίτια, το φέρυ άρχισε να μπατάρει. Το πλήρωμα έδωσε εντολή σε όλους τους επιβάτες, να μείνουν στις θέσεις τους.

Πολλοί επιβάτες που διασώθηκαν δήλωσαν ότι άκουσαν έναν δυνατό θόρυβο και στη συνέχεια το φέρι ακινητοποιήθηκε απότομα, γεγονός που ενδέχεται να σημαίνει ότι το πλοίο χτύπησε στο βυθό ή σε κάποιο βυθισμένο αντικείμενο. Οι ειδικοί επισημαίνουν επίσης ότι είναι πιθανό το φορτίο του Sewol, περίπου 150 αυτοκίνητα, να μετακινήθηκαν, αποσταθεροποιώντας το.

Ο πλοίαρχος από την πλευρά του λέει ότι δεν χτύπησε σε ύφαλο.

Σύμφωνα με την εταιρεία στην οποία ανήκει το πλοίο, ο 69χρονος καπετάνιος έχει πολύχρονη εμπειρία και εκτελούσε το δρομολόγιο Ιντσεόν-Τζεζού εδώ και οκτώ χρόνια.

Το πιο τρομερό;

Αυτόπτες μάρτυρες είπαν ότι ο πλοίαρχος και μερικά μέλη του πληρώματος εγκατέλειψαν το σκάφος την ώρα που άλλα μέλη του πληρώματος καλούσαν τους επιβάτες να μείνουν εκεί όπου βρίσκονταν, καθώς το πλοίο άρχιζε να βυθίζεται, περίπου 25 χλμ. νοτιοδυτικά του Τζιντό, ενός μεγάλου νοτιοκορεάτικου νησιού.

Η ψευδής διαρροή ειδήσεων στην αρχή

Ο υφυπουργός Ασφάλειας Λι Γκουένγκ Ογκ είχε ανακοινώσει λίγες ώρες μετά το ναυάγιο τη διάσωση 328 ανθρώπων από τα νερά.

Καμία σχέση με την πραγματικότητα ωστόσο, αφού την ώρα που μιλάμε και 50 ώρες μετά το ναυάγιο οι αγνοούμενοι είναι 292 σε σύνολο 459 επιβατών…

Τα SMS

Τα SMS επικοινωνίας μεταξύ των παιδιών που επέβαιναν και των γονιών τους είναι συγκλονιστικά.

Ο 16χρονος Κιμ Γουόνγκ-Κι έστειλε απελπισμένο μήνυμα στον αδελφό του στο οποίο έγραφε «η καμπίνα μου έχει κλίση 45 μοιρών. Το κινητό δεν δουλεύει καλά». «Μην πανικοβάλλεσαι και κάνε ό,τι σου πουν. Ολα θα πάνε καλά» απάντησε ο αδελφός.

Ο Κιμ αγνοείται, ενώ η συμβουλή «κάνε ό,τι σου πουν» αποδείχθηκε ολέθρια για πολλούς επιβάτες. Σύμφωνα με μαρτυρίες επιζώντων, από τη στιγμή του αρχικού προβλήματος ώς τη στιγμή που το πλοίο πήρε κλίση μεσολάβησε μισή ώρα, στη διάρκεια της οποίας οι επιβάτες είχαν εντολή να φορέσουν σωσίβια και να παραμείνουν στις θέσεις τους. Οταν το οχηματαγωγό άρχισε να παίρνει κλίση, ήταν πια πολύ δύσκολο για όλους τους επιβάτες να βγουν στους εξωτερικούς χώρους του πλοίου.

«Μπαμπά μην ανησυχείς, φοράω σωσίβιο και είμαι με τα άλλα κορίτσια. Είμαστε μέσα στο πλοίο, στον διάδρομο» έγραψε ένα κορίτσι. Ο πατέρας της έγραψε να βγει αμέσως έξω αλλά εκείνη απάντησε: «Δεν μπορώ, το πλοίο έχει γείρει πάρα πολύ. Εχει μεγάλο συνωστισμό στον διάδρομο».

Η αυτοκτονία καθηγητή

Την ίδια ώρα, καθηγητής που διασώθηκε από το ναυάγιο αυτοκτόνησε.

Η αστυνομία ανακοίνωσε πως ο Κανγκ Μιν-γκιού, 52 ετών, αγνοείτο από την Πέμπτη και φέρεται να κρεμάστηκε με τη ζώνη του από ένα δέντρο έξω από το γυμναστήριο.

Τραγωδία.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπηρεσίες Εστίασης

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

Χωρίς κατηγορία

Όλοι οι τύποι εργασίας

21-03-2024

Θεσσαλονικη

⚽🏀 LIVE SCORES
30 Μαρ. 2024
Παν
15:00
-
Αστ
30 Μαρ. 2024
Βόλ
17:30
-
Κηφ
29 Μαρ. 2024
ΦΕΝ
19:45
-
ΑΛΜΠ
29 Μαρ. 2024
ΒΙΡ
21:30
-
ΠΑΟ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;