Ένα νηστίσιμο φαγητό γρήγορο, πανεύκολο και γευστικότατο. Ίσως η καλύτερη συνταγή για τους λάτρεις της αγκινάρες.
Υλικά συνταγής
10-12 αγκινάρες
1/4 του κιλού αρακάς [προαιρετικά]
1 φλιτζάνι λάδι
1/2 κιλό κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
1/2 κιλό καρότα κομμένα σε στρογγυλές φέτες
1/2 ματσάκι άνηθο
Χυμός ενός λεμονιού
5-6 πατάτες κομμένες κυδωνάτες
Αλάτι – Πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής
Καθαρίζετε τις αγκινάρες ως εξής: Κόβετε το κοτσάνι από τις αγκινάρες, αφαιρείτε τα εξωτερικά πράσινα φύλλα και κόβετε τα υπόλοιπα ως τη μέση. Βγάζετε το χνούδι και τις ρίχνετε σε μια λεκάνη με νερό που έχετε προσθέσει χυμό λεμονιού, αλάτι και αλεύρι.
Ζεσταίνετε το λάδι σε μια κατσαρόλα και σωτάρετε τα κρεμμύδια.
Προσθέτετε το χυμό λεμονιού,τα καρότα και τις πατάτες, τον αρακά και σωτάρετε για μερικά λεπτά.
Τέλος προσθέτετε τις αγκινάρες, [από το νερό με το αλεύρι απ’ ευθείας χωρίς να τις πλύνετε] τον άνηθο, αλατοπίπερο και νερό.
Μαγειρεύετε σε μέτρια φωτιά για 40΄περίπου μέχρι να μαλακώσουν οι αγκινάρες σας.
Δείτε περισσότερες συνταγές στο sintayes.gr!
JOBS
Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα
Επιστήμες
Μερική Απασχόληση
31-01-2024
Ξηροκρηνη
400
Παραγωγή
Πλήρης Απασχόληση
11-03-2024
Ασπρόπυργος