Νηστίσιμες Συνταγές: Φτιάξε γαριδομακαρονάδα!

garidomakaronada

Μια τέλεια γαριδομακαρονάδα. Μια υπέροχη συνταγή για ένα πεντανόστιμο φαγητόπου θα απολαύσετε όλη στην οικογένεια και εσείς που νηστεύετε και αυτοί που δεν νηστεύουν με τη προσθήκη φρεσκοτριμμένου τυριού στη μακαρονάδα που θα απογειώσει τη γεύση της.

Υλικά συνταγής

1 πακέτο μακαρόνια
1 συσκευασία γαρίδες [700-800 γρ.περίπου] κατεψυγμένες ή φρέσκιες
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1 καυτερή πιπεριά ψιλοκομμένη [προαιρετικά αν σας αρέσουν τα καυτερά] ή πάπρικα
1/4 κούπας ελαιόλαδο
2 συσκευασίες ντοματάκια κονκασέ ή 4-5 φρέσκιες ντομάτες ψιλοκομμένες
1 κ.σ. ντοματοπελτέ
1 κ.γ. ζάχαρη
1/4 κούπας φλ. λευκό ξηρό κρασί ή ούζο αν σας αρέσει το ούζο και θέλετε πιο έντονη γεύση
Μαϊντανός ψιλοκομμένο
Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

1. Καθαρίζουμε τις γαρίδες από το εντεράκι τους, βγάζουμε τα κελύφη και τα κεφάλια και αφήνουμε μόνο τις ουρίτσες.

2. Σε μια κατσαρολίτσα βάζουμε τα κεφαλάκια της γαρίδας σε 1 ποτήρι κρασιού να βράσουν για 2-3′ για να πάρουμε στραγγισμένο το ζωμό τους.

3.Βάζουμε σε βαθύ τηγάνι ή κατσαρόλα το λάδι να ζεσταθεί και προσθέτουμε το σκόρδο και τις γαρίδες και τα σοτάρουμε.

4. Σβήνουμε με το κρασί ή το ούζο.

5. Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτουμε τα ψιλοκομμέναντοματάκια, τον ντοματοπελτέ, αλάτι, πιπέρι, ζάχαρη, την πιπερίτσα ή πάπρικα, τον μαϊντανό και το ζωμό από τα κεφαλάκια που βράσαμε. Σκεπάζουμε να σιγοβράζουμε για λίγο.

6. Εν τω μεταξύ βράζουμε τα μακαρόνια.

7. Αν θέλουμε τα μακαρόνια μας να απορροφήσουν όλη τη σάλτσα, βράζουμε τα μακαρόνια στο μισό χρόνο απ΄ότι τα βράζουμε συνήθως και προσθέτουμε τα μισοβρασμένα μακαρόνια στην κατσαρόλα με τις γαρίδες βάζοντας και 2 ποτήρια από το νερό που έβρασαν τα μακαρόνια και ανακατεύουμε. Αφήνουμε να σιγοβράσουν για τον υπόλοιπο μισό χρόνο βρασμού τον μακαρονιών,προσθέτοντας λίγο ακόμη νερό που έβρασαν τα μακαρόνια.

8. Αν θέλουμε ξεχωριστά τα μακαρόνια, τα βράζουμε κανονικά τα στραγγίζουμε τα λαδώνουμε, σερβίρουμε στα πιάτα και ρίχνουμε τις γαρίδες με τη σάλτσα σε κάθε πιάτο ξεχωριστά.

9. Σερβίρουμε αμέσως πασπαλίζοντας με λίγο μαϊντανό.

10. Αν δεν νηστεύουμε πασπαλίζουμε με τριμμένο κεφαλοτύρι ή παρμεζάνα.

Δείτε και άλλες συνταγές στο sintayes.gr

Περισσότερες νηστίσιμες συνταγές:

Νηστίσιμες συνταγές: Χταποδάκι με μέλι και μπαλσάμικο στη λαδόκολλα
Νηστίσιμες Συνταγές: Σουπιές σπανάκι!
Νηστίσιμες Συνταγές: Αγκινάρες α λά πολίτα
Νηστίσιμες Συνταγές: Χταπόδι με κοφτό μακαρονάκι
Νηστίσιμες Συνταγές: Καλαμαράκια στο Αλκοόλ με Ταλιατέλες
Συνταγή: Πικάντικες γαρίδες με σκόρδο και καυτές πιπεριές!
Νηστίσιμες Συνταγές | Πως να φτιάξετε κεφτεδάκια

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπηρεσίες Εστίασης

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

Μεταφορές

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Μαρούσι

800

⚽🏀 LIVE SCORES
20 Απρ. 2024
ΟΦΗ
18:30
-
Βόλ
20 Απρ. 2024
Αστ
19:30
-
Παν
20 Απρ. 2024
ΑΡΗΣ
17:15
-
ΚΟΛ
21 Απρ. 2024
ΑΕΚ
17:15
-
ΠΑΟΚ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;