Βραβεία Public 2014: «Εκεί ο Θεός κοιμόταν»

tzemil touran

Το νέο βιβλίο του αγαπημένου μας Τζεμίλ Τουράν «Εκεί ο Θεός κοιμόταν» είναι υποψήφιο για τα βραβεία Public 2014!

Ο Τζεμίλ Τουράν, είναι ένας συγγραφέας που μπορεί και περιγράφει με γλώσσα γλαφυρή, απτή και άμεση, τις αληθινές μαρτυρίες των ηρώων του, καταγράφοντας ταλαιπωρίες, προδοσίες, διώξεις και αδικίες.

Στο νέο του βιβλίο «Εκεί ο Θεός κοιμόταν» η δράση μεταφέρεται στην Άπω Ανατολή, στην Κορέα. Αποκαλύπτει τα παιχνίδια της πολιτικής στην πλάτη των λαών, όταν η Τουρκία γίνεται αποδεκτή στο ΝΑΤΟ, με τον όρο να στείλει στρατεύματα στον πόλεμο της Κορέας.

Από το υπερήφανο Αραράτ και τους Κούρδους αγωνιστές του, ο Τζεμίλ Τουράν μας ταξιδεύει στην μακρινή Άπω Ανατολή, στα φαράγγια και στα δάση της Κορέας. Θα μπορούσε να αναρωτηθεί κάποιος «γιατί στον πόλεμο της Κορέας;». Κι όμως υπάρχουν κοινά σημεία…

Στις σελίδες των βιβλίων του μας έχει παρουσιάσει το πολύπαθο Κουρδιστάν, έναν τόπο πανέμορφο, γεμάτο πλούτο φυσικό, τον οποίο ερίζουν εδώ και αιώνες διάφοροι κατακτητές. Με διαμελισμένα τα εδάφη του σήμερα σε τέσσερις κατακτητές, δεν μπορεί να απολαύσει την ειρήνη και να αισθανθεί κάθε Κούρδος την πατρίδα του ελεύθερη και ανεξάρτητη, όπως δικαιούται.

Η Κορέα ήταν και παραμένει χωρισμένη στα δύο. Η Χερσόνησος της Κορέας, αποτέλεσε το μήλο της έριδας μεταξύ των μεγάλων δυνάμεων και στον πόλεμο που είχε μόνο ηττημένους ακόμη δεν έχει υπογραφεί συνθήκη ειρήνης.

Ήρωας του βιβλίου είναι ο Ντιβανέ, ο οποίος λίγο προτού τελειώσει την στρατιωτική του θητεία, στέλνεται μαζί με πέντε χιλιάδες στρατιώτες από την Τουρκία στον πόλεμο της Κορέας. Το θεωρεί υποχρέωση προς την πατρίδα, αφού έτσι του το περιγράφει ο αξιωματικός και ο χότζας… Βλέπει για πρώτη φορά θάλασσα και θαυμάζει με παιδικό ενθουσιασμό την πολυχρωμία του λιμανιού. Το καράβι φαντάζει στα μάτια του τεράστιο, γεμάτο πρωτόγνωρα πράγματα. Ανακαλύπτει το ζεστό τρεχούμενο νερό, το ραδιόφωνο, το πιάνο… Όλα μοιάζουν θαυμαστά…

Μόνο που η πραγματικότητα στα δύσβατα βουνά της Κορέας, είναι εντελώς διαφορετική. Κάποια στιγμή, τραυματισμένος, αιχμαλωτίζεται και εκεί, συναντά τον Γκερμό, έναν Κούρδο που πολεμά με τους αντιπάλους, τους βορειοκορεάτες… Στις συνομιλίες τους αποκαλύπτονται πολλά και τίθεται το ερώτημα στον Ντιβανέ: «Με ποιους είσαι, για ποιους πολεμάς, τι θες εσύ Κούρδος στο πλευρό των Τούρκων;».

Και στην συνέχεια, τίθεται το ερώτημα σε όλους μας, γιατί δύο άνθρωποι από μία μακρινή και πονεμένη πατρίδα, να εμπλακούν σε ένα πόλεμο συμφερόντων σε ξένα μέρη… Και πώς βρέθηκαν σε αντίπαλα στρατόπεδα, ο ένας εναντίον του άλλου, αντί να συμπορεύονται σε άλλα μετερίζια, άλλες μάχες…

Γεωπολιτικά συμφέροντα, Μεγάλες Δυνάμεις που παίζουν σκάκι στις πλάτες των λαών, εκμετάλλευση των πολιτών με πλάνες ιδέες, το βιβλίο αυτό θα μπορούσε να είναι μία κραυγή κατά του πολέμου που σακατεύει ψυχές, ανθρώπινες ζωές και θυσιάζει στα μεγάλα συμφέροντα το χαμόγελο και την ελπίδα των απλών ανθρώπων…

Μπορείτε να ψηφίσετε το βιβλίο του Τζεμίλ Τουράν στο public.gr!

Τι είναι τα Βραβεία Public;

Στα Βραβεία Βιβλίου Public, προτεραιότητα δίνεται στις αναγνωστικές επιλογές του κοινού. Έτσι, από τις 19 Μαρτίου 2014, όλοι οι φίλοι του βιβλίου θα έχουν την ευκαιρία να ψηφίσουν τα βιβλία που οι ίδιοι ξεχώρισαν μέσα στο 2013, μέσα από το ειδικό micro-site www.publicbookawards.gr και να αναδείξουν τους νικητές στην κάθε κατηγορία.

Επίσης, οι αναγνώστες μπορούν να ψηφίζουν και στα καταστήματα Public στα ειδικά σημεία ψηφοφορίας με τη βοήθεια με την βοήθεια της νέας σειράς tablet Samsung Galaxy Pro.

Οι κατηγορίες των Βραβείων Βιβλίων Public 2014 είναι οι εξής:

Μυθιστόρημα της χρονιάς (περιλαμβάνει μυθιστόρημα, διήγημα ή νουβέλα)
Non-Fiction (περιλαμβάνει Δοκίμιο, Έρευνα, Βιογραφία ή Μαρτυρία)
Ποίηση
Παιδική λογοτεχνία
Εφηβική λογοτεχνία
Μαγειρική
Μεγάλες συγκινήσεις (ή αλλιώς το βιβλίο που σε έκανε να κλάψεις με μαύρο δάκρυ ή το βιβλίο που σε έκανε να γελάσεις μέχρι δακρύων!)

Εκτός από τα βραβεία που αναδεικνύονται από το κοινό υπάρχουν και 3 βραβεία που είναι εκτός ψηφοφορίας κοινού. Τα 2 εξ’ αυτών αφορούν σε βράβευση εκδοτών, ενώ το 3ο αφορά στο Βραβείο βιβλιοπωλείων PUBLIC, όπου η ψήφος προκύπτει από τους πωλητές των βιβλιοπωλείων μας.

Η διαδικασία ψηφοφορίας ολοκληρώνεται σε δύο φάσεις: Στην 1η φάση, που διαρκεί από τις 19 Μαρτίου έως τις 20 Απριλίου, ο αναγνώστης θα έχει τη δυνατότητα να επιλέξει τον αγαπημένο του τίτλο μέσα από μια πληθώρα ελληνικών βιβλίων, τα οποία εκδόθηκαν για πρώτη φορά το 2013. Ο κάθε αναγνώστης θα έχει δικαίωμα να ψηφίσει σε μία ή και περισσότερες κατηγορίες ένα και μόνο τίτλο βιβλίου.

Στη 2η φάση της ψηφοφορίας κι αφού έχουν ανακοινωθεί τα 10 δημοφιλέστερα βιβλία ανά κατηγορία βράβευσης, οι αναγνώστες θα κληθούν να αναδείξουν το μεγάλο νικητή της κάθε κατηγορίας.

Τα αποτελέσματα των βραβείων θα ανακοινωθούν στα μέσα Μαΐου σε μια μοναδική βραδιά αφιερωμένη στο βιβλίο, στους αναγνώστες που έχει ως στόχο να τιμήσεις τους συγγραφείς και τους εκδότες τους.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Logistics

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Μαρούσι

⚽🏀 LIVE SCORES
20 Απρ. 2024
ΟΦΗ
18:30
-
Βόλ
20 Απρ. 2024
Αστ
19:30
-
Παν
20 Απρ. 2024
ΑΡΗΣ
17:15
-
ΚΟΛ
21 Απρ. 2024
ΑΕΚ
17:15
-
ΠΑΟΚ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;