Ιωάννα Κοντούλη: Λύσεις έξω από συμφέροντα για την Αθήνα

θησειο4

Σύσταση δημοτικής παράταξης με διαβούλευση του αναλυτικού προγράμματός – ακόμα και του ονόματός – της με την αθηναϊκή κοινωνία και προαναγγελία συνεργασίας με την κίνηση «Επιμένουμε Αθήνα» του Γ. Αμυρά.

Τη δημιουργία ανεξάρτητης δημοτικής κίνησης «από τα κάτω» για το Δήμο Αθηναίων παρουσίασε σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε χθες το μεσημέρι στο Θησείο η Ιωάννα Κοντούλη. Το όνομα της νέας δημοτικής, κοινωνικά αλληλέγγυας, οικολογικής και ευρύτερα προοδευτικής παράταξης, όπως και το αναλυτικό πρόγραμμα της θα προκύψουν μετά από διαβούλευση με την κοινωνία, αλλά «το σίγουρο είναι η εναλλαγή θητειών και η ανακλητότητα των προσώπων σε θέσεις ευθύνης», όπως τόνισε η επικεφαλής των διπλών εκλογών του 2012 των Οικολόγων Πράσινων, προτρέποντας σε στήριξη της ανεξάρτητης δημοτικής κίνησης πολιτικούς φορείς, όπως και κινήσεις συλλογικότητες της Αθήνας, από το κόμμα της μέχρι τη δημοτική κίνηση «Επιμένουμε Αθήνα» του Γιώργου Αμυρά και άλλες κοινωνικές και πολιτικές δυνάμεις.

Ειδικότερα για την παράταξη του γνωστού δημοσιογράφου και απερχόμενου δημοτικού συμβούλου σημείωσε ότι υπάρχουν προγραμματικές συγκλήσεις και η συγγένεια της από τη βάση της κοινωνίας διαδραστική δημιουργία των δημοτικών τους κινήσεων.

Στην πρώτη επίσημη παρέμβασή της για την Αθήνα, η Ιωάννα Κοντούλη, τόνισε ειδικότερα ότι «η δημοτική κίνηση βρίσκει ανταπόκριση, ανοίγοντας μια μεγάλη κοινωνικοπολιτική βεντάλια από ανθρώπους ήδη ευαισθητοποιημένους και από άλλους που πείθονται μέρα τη μέρα ότι η λύση δεν έρχεται από κάπου αλλού, αλλά από όλους εμάς που διεκδικούμε ουσιαστικές λύσεις έξω από μεγάλα, μικρά, “μικρομέγαλα” συμφέροντα και «μαύρες» συνταγές φόβου και ρατσισμού» για την πολύπαθη Αθήνα». «Η ανατροπή δεν αναγγέλλεται ούτε επιβάλλεται από τα πάνω, υλοποιείται από τα κάτω με τους πολίτες για τους πολίτες, διαμορφώνοντας το πρόγραμμα σε μια συνεχή διαδικασία αλληλεπίδρασης», είπε, αναρωτώμενη, παράλληλα «από πότε τα αυτοδιοικητικά κριτήρια θεωρούνται μη πολιτικά και χρίζονται ως πολιτικά μόνο τα κομματικά κριτήρια. Αυτό μέχρι σήμερα γεύτηκε η αυτοδιοίκηση, κρυφά ή φανερά με τα πλέον δυσάρεστα αποτελέσματα».

Με διάθεση αυτοκριτικής για λογαριασμό του κόμματός της, χαρακτήρισε λανθασμένη τη στήριξη του κόμματός της στον Γ. Καμίνη στις δημοτικές εκλογές του 2010, της διαδικασίας άρσης της οποία είχε η ίδια αργότερα ηγηθεί στο μέσο της δημαρχιακής θητείας. Αντίστοιχα λανθασμένη με τη μη συνεργασία των οικολογικών δυνάμεων με την «Ανοιχτή Πόλη» τότε είπε ότι θεωρεί την τωρινή εξέλιξη της επιβολής κομματικής επιλογής του επικεφαλής της. Απόφαση που, παρά τη θετική εικόνα ως νέου πολιτικού προσώπου του Γαβριήλ Σακελαρίδη, τη μετέτρεψε σε «Κομματική Πόλη», όπως σημείωσε, εννοώντας ότι ορθώθηκε έτσι απροσπέλαστο τοίχος σε μια ευρύτερη σύγκλιση οικολογικών, αριστερών και προοδευτικών δυνάμεων για κοινή διεκδίκηση και απεγκλωβισμό της διοίκησης του Δήμου της Αθήνας από τη συντηρητική δημαρχία Καμίνη.

Τέλος, με την ιδιότητα της ως μηχανικού, η Ιωάννα Κοντούλη δεσμεύθηκε, εκπροσωπώντας τη νέα δημοτική της παράταξη, ότι «θα αξιοποιήσουμε την τεχνολογία, το ελεύθερο λογισμικό και τα ανοιχτά γεωχωρικά δεδομένα, γιατί τα μέσα υπάρχουν ώστε να υποστηριχθούν διαδικασίες άμεσης δημοκρατίας και διαφάνειας στη λήψη αποφάσεων».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Αιγάλεω

Υπηρεσίες Εστίασης

Πλήρης Απασχόληση

11-03-2024

Βουλιαγμένη Αττικής

950

⚽🏀 LIVE SCORES
20 Απρ. 2024
ΟΦΗ
18:30
-
Βόλ
20 Απρ. 2024
Αστ
19:30
-
Παν
20 Απρ. 2024
ΑΡΗΣ
17:15
-
ΚΟΛ
21 Απρ. 2024
ΑΕΚ
17:15
-
ΠΑΟΚ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;