Ο Θοδωρής Αντωνιάδης στην παρέα του neolaia.gr!

# thodoris antwniadhs

Ο ταλαντούχος ηθοποιός Θοδωρής Αντωνιάδης μίλησε αποκλειστικά στο neolaia.gr και μοιράστηκε μαζί μας διάφορες απόψεις του, ξεδιπλώνοντας μέσα από έντεκα ερωτήσεις το καλλιτεχνικό του “είναι”, το ξεχωριστό του πνεύμα και το πολλά υποσχόμενο ταλέντο του! Χαμογελαστός και ειλικρινής, προσγειωμένος και απόλυτα συνειδητοποιημένος εργάζεται με όρεξη και πάθος για την μεγάλη αγάπη της ζωής του, την ηθοποιία, και έχει κατορθώσει να συνεργαστεί, από τα πρώτα κιόλας χρόνια της δράσης του, με σπουδαία ονόματα του υποκριτικού στερεώματος, ανεβαίνοντας ψηλά στην ιεραρχία των σημερινών και καταξιωμένων ηθοποιών. Αυτή είναι η συνέντευξη που μας παραχώρησε:

1. 10η Εντολή: ένα μεγάλο κεφάλαιο στην μέχρι τώρα καριέρα σου, που σίγουρα σε έκανε γνωστό στο ευρύ κοινό και σε εξόπλισε περαιτέρω για την μετέπειτα σταδιοδρομία σου. Εσύ τι ξεχωρίζεις από αυτή σου την συνεργασία με τον Πάνο Κοκκινόπουλο;

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερες, η συνεργασία μου με τον Πάνο Κοκκινόπουλο στην 10η εντολή αποτελεί ένα μεγάλο κεφάλαιο στην μέχρι τώρα δράση μου, που με εφοδίασε με πολλά πράγματα, σημαντικά για την υπόλοιπη πορεία μου στον χώρο της ηθοποιίας. Ήταν η πρώτη δουλειά που έκανα στην τηλεόραση. Ήθελα, όταν θα έρθει εκείνη η στιγμή, να συμμετάσχω σε ένα αξιόλογο και δυνατό πρόγραμμα, και χάρη στον Π.Κοκκινόπουλο, ο οποίος με εμπιστεύτηκε παρά το νεαρό της ηλικίας μου, μου δόθηκε αυτή η μοναδική εμπειρία, και από το πρώτο μάλιστα επεισόδιο είχα σημαντικό ρόλο. Και γι’ αυτό θέλω να τον ευχαριστήσω πραγματικά! Επίσης, με τη συμμετοχή μου στην 10η εντολή γνώρισα υπέροχους ανθρώπους και συνεργάστηκα με σπουδαίους καλλιτέχνες του χώρου του θεάματος. Και το υπέροχο σε όλο αυτό, βρίσκεται στο γεγονός, ότι και πριν την μεταξύ μας συνεργασία, παρακολουθούσα και λάτρευα την δική του δουλειά (π.χ. ανατομία ενός εγκλήματος). Και τελικά είχα την τύχη να δουλέψω μαζί του.

2. Η γενιά των 592 ευρώ αγαπήθηκε ιδιαίτερα από τον κόσμο, ο οποίος και ταυτίστηκε με τους ξεχωριστούς χαρακτήρες του έργου, τους προβληματισμούς και τις φιλοδοξίες τους. Εσύ ως τηλεοπτικός Σταύρος, βρήκες κάποια κοινά με τις διαστάσεις της πραγματικότητας; Πιστεύεις ότι κάποιες φορές τα πράγματα φαίνονται πιο εξιδανικευμένα μέσα από την μικρή οθόνη, από ότι είναι στην πραγματικότητα;

Θα ξεκινήσω την απάντησή μου από το δεύτερο σκέλος της ερώτησης, λέγοντάς σου ότι στην τέχνη εν γένει υπάρχει η εξιδανίκευση! Υπάρχει το κάτι παραπάνω, το ιδεατό, το ιδανικό. Αυτό άλλωστε είναι που την κάνει και τέχνη! Αυτή είναι η ιδιαίτερη φύση της. Αν αποτελούσε για παράδειγμα ένα έργο μια απλή αναπαράσταση της πραγματικότητας, θα κάναμε λόγο για ντοκιμαντέρ, και όχι για ταινία. Στην τέχνη όλα είναι πιο έντονα: η χαρά, το δράμα, η αγωνία! Τώρα, όσον αφορά το πρώτο σκέλος, για το αν είχα κάποια κοινά στοιχεία με τον τηλεοπτικό Σταύρο, έχω να σου πω πως είχα, αν και ο συγκεκριμένος ήρωας ήταν κάπως ιδιόρρυθμος. Το κοινό μας στοιχείο βρίσκεται στο ότι και οι δύο έχουμε θέμα με την καθαριότητα, την οποία επιθυμούμε και συνεχώς επιζητούμε. Από εκεί και πέρα, δεν είχαμε περαιτέρω κοινά στοιχεία. Ο Σταύρος ήταν ένα ιδιοφυές άτομο των θετικών επιστημών, ενώ εγώ ήμουν πάντα της θεωρητικής κατεύθυνσης, στον αντίποδα δηλαδή. Κάθε φορά μάλιστα που είχαμε γύρισμα, διάβαζα σαν να είχα εξέταση την επόμενη μέρα, γιατί στην ουσία, μάθαινα από έξω όρους και τύπους επιστημονικούς, την γνώση των οποίων προϋπέθετε ο ρόλος! Και ένα ακόμη στοιχείο του Σταύρου ήταν το ιδιαίτερο και καθόλου συνηθισμένο χιούμορ του. Και πιστεύω ότι παρά αυτές του τις ιδιομορφίες, έγινε αγαπητός τελικά στον κόσμο, και όχι αντιπαθής. Ήταν μια κωμωδία που αγάπησε ο νέος κόσμος, σε σκηνοθεσία Γιάννη Λαπατά και Αντώνη Αγγελόπουλου και σενάριο Λάμπρου Φισφή, τους οποίους και ευχαριστώ βαθύτατα.

3. Θα συμμετείχες σε έναν ακραίο ρόλο; Θα “τσαλακωνόσουν” για χάρη της τέχνης;

Ναι, θα τσαλακωνόμουν για χάρη της τέχνης και θα συμμετείχα σε έναν ακραίο ρόλο. Άλλωστε, η ίδια η ηθοποιία είναι ένα τσαλάκωμα. Κάθε φορά καλείσαι να μιμηθείς ένα άλλο πρόσωπο με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και την ξεχωριστή φυσιογνωμία του. Μάλιστα, από την συμμετοχή μου στην 10η εντολή, είχα κάποιους ακραίους ρόλους, τους οποίους και ανέλαβα και έφερα εις πέρας. Δεν έχω κανένα πρόβλημα να αναλάβω κάτι ακραίο, αρκεί να υπάρχει το σωστό υπόβαθρο από πίσω, να είναι κάτι το αξιόλογο καλλιτεχνικά και να έχει όμορφο αισθητικό αποτέλεσμα. Όπως και στη σειρά του Κοκκινόπουλου, όπου είχε πολύ καλή σκηνοθεσία, παραγωγή, ηθοποιούς και κάθε επεισόδιο ήταν πολύ προσεγμένο, και έβγαινε ένα πολύ καλό αποτέλεσμα, πράγμα που επιβεβαιώνεται και στην διαχρονικότητά του.

4. Πες μου κάποια συναισθήματα που σε κατέβαλλαν την πρώτη φορά που ανέβηκες στην σκηνή του θεάτρου και που εξακολουθούν ακόμη και σήμερα να σε πλημμυρίζουν κάθε φορά που ανεβαίνεις στο σανίδι.

Η αλήθεια είναι ότι τα πρώτα εκείνα συναισθήματα που ένιωσα όταν έπαιξα για πρώτη φορά σε σκηνή, που ήταν στην Επίδαυρο, με συντροφεύουν έκτοτε ανελλιπώς σε κάθε εμφάνισή μου. Ακόμη και σήμερα, όταν χτυπήσει το τρίτο κουδούνι για να αρχίσει η παράσταση έχω πάντα λίγο άγχος, το οποίο και δεν έχω αποβάλλει ποτέ. Αλλά μετά από δύο λεπτά στη σκηνή, όλα είναι μια χαρά και πάλι. Ένα δεύτερο συναίσθημα που έχω κάθε φορά όταν παίζω στην σκηνή, είναι η συγκίνηση. Σε κάθε παράσταση και σε κάθε έργο. Είναι η γοητεία που μου ασκεί ο χώρος.

5. Κινηματογράφος, θέατρο ή τηλεόραση; Ποιο είναι το πιο αγαπημένο σου ως προς την παρακολούθηση; (ως θεατής δηλαδή και όχι ως ηθοποιός)

Πάνω κάτω είναι το ίδιο. Το εργαλείο είναι σε όλες τις περιπτώσεις ο ηθοποιός. Μόνο η οπτική αλλάζει. Από την πλευρά του θεατή λοιπόν (και ως ηθοποιού), μου αρέσουν και τα τρία είδη! Το καθένα για ξεχωριστό λόγο. Μου αρέσει πάρα πολύ να πηγαίνω να παρακολουθώ θεατρικές παραστάσεις, καθώς η επαφή – επικοινωνία των ηθοποιών με το κοινό είναι μοναδική και ασυναγώνιστη. Το λατρεύω το θέατρο, όπως άλλωστε και τον κινηματογράφο. Μου αρέσει, όταν βρίσκω ελεύθερο χρόνο, να πηγαίνω με τους φίλους μου να βλέπουμε ταινίες στο σινεμά, και ιδιαίτερα στις βραδινές προβολές, όπου υπάρχει λιγότερος κόσμος και είναι πιο ήσυχα. Αλλά, και όταν βρίσκομαι σπίτι μου, μου αρέσει να βλέπω αξιόλογα τηλεοπτικά προγράμματα, ή ντοκιμαντέρ.

# thodoris antwniadhs 2

6. Πες μου τρία μέρη τα οποία θα ήθελες να επισκεφτείς μελλοντικά.

Θα ήθελα να πάω στο Παρίσι, στην Νέα Υόρκη και στο Τόκιο. Βέβαια, στο μυαλό μου, μου έρχονται πολλά μέρη να σου πω, γιατί θέλω να ταξιδέψω, αν μου δοθεί η ευκαιρία, σε πολλές περιοχές. Ο πατέρας μου βλέπεις, ήταν ναυτικός και από μικρός τον ρωτούσα για τα διάφορα μέρη που επισκέπτονταν στον κόσμο, και θα ήθελα πραγματικά να ταξιδέψω και εγώ κάποια στιγμή σε όλα αυτά τα μέρη για τα οποία κατά καιρούς έχω ακούσει πολλές ιστορίες. Μου αρέσει να ταξιδεύω γενικά και να “ανοίγουν” τα μάτια μου, να γνωρίζω νέα μέρη και ανθρώπους. Προσκομίζει κανείς σπουδαία εφόδια και διευρύνει τους ορίζοντές του μέσα από τα ταξίδια…

7. Πως φαντάζεσαι τον Θοδωρή σε 10 χρόνια από τώρα;

Γενικά, δεν σκέφτομαι πολύ το μέλλον, γιατί πλησιάζει γρήγορα. Σε δέκα χρόνια από τώρα θα ήθελα να έχω εξελιχθεί ως άτομο και να υπάρξει πρόοδος σε όλες τις πτυχές της ζωής μου. Θα ήθελα να είμαι μαζί με τους φίλους μου και σε καλλιτεχνικό επίπεδο θα ήθελα να γίνουν εμπνευσμένες συνεργασίες! Αξιόλογα επαγγελματικά εγχειρήματα, που θα με πάνε ένα βήμα παραπέρα.

8. Εάν σου δίνονταν η ευκαιρία για καριέρα στο εξωτερικό και σου γίνονταν μια πολλή ενδιαφέρουσα πρόταση, θα πήγαινες να δοκιμάσεις την τύχη σου εκτός των συνόρων, ή θα προτιμούσες να παραμείνεις στην Ελλάδα και να συνεχίσεις εδώ το επάγγελμά σου;

Από μόνος μου πιστεύω ότι δεν θα πήγαινα στο εξωτερικό για να δουλέψω. Αυτό προϋποθέτει και ένα υπόβαθρο (π.χ. γνώση της γλώσσας της χώρας που θα πας) για να ανταπεξέλθεις. Μου αρέσει να δουλεύω στην χώρα μου και να έχω ελληνικό κείμενο στα χέρια μου. Τώρα, αν θα μου γίνονταν κάποια πρόταση από το εξωτερικό, και ήταν αξιόλογη, μπορεί και να πήγαινα να το δοκιμάσω. Θα το επιχειρούσα, και θα κατέβαλα κάθε προσπάθεια για να το φέρω εις πέρας και να προκύψει ένα καλό αποτέλεσμα. Ωστόσο, δεν επιδιώκω κάτι τέτοιο.

9. Πες μου, τι θα ήθελες να αλλάξει με τον καιρό στην Αθήνα;

Την Αθήνα την αγαπώ πολύ ως πόλη. Εδώ γεννήθηκα κιόλας. Έχει πολλά και καλά πράγματα που την κάνουν μοναδική. Το “ανελέητο” φως που υπάρχει εδώ, και στην Ελλάδα γενικότερα, δεν νομίζω ότι υπάρχει σε άλλο μέρος του κόσμου. Έχουμε πολλά ιστορικά μνημεία και αξιόλογους αρχαιολογικούς χώρους, όπως και πολλά θέατρα. Εάν λοιπόν θα ήθελα να αλλάξει κάτι με τον καιρό σε αυτή την πόλη, είναι να αποκτήσει περισσότερο πράσινο, και να αναπτυχθούν περαιτέρω τα καλλιτεχνικά δρώμενα. Να δημιουργηθούν για παράδειγμα διάφορες μικρές κοιτίδες πολιτισμού σε όλο το αστικό συγκρότημα, όπου θα εκφράζονται οι διάφορες καλλιτεχνικές ανησυχίες ( να υπάρξει θέατρο δρόμου, να μπει η μουσική και το χρώμα στη ζωή μας).

10. Αν μπορούσες να εξαλείψεις ένα πράγμα από τα επίγεια, ποιο θα ήταν αυτό;

Η αρρώστια, σε όλα τα επίπεδα της ζωής και όλες τις εκφάνσεις της πραγματικότητας.

11. Που μπορούμε να σε βρούμε αυτή την περίοδο;

Την δύσκολη αυτή περίοδο που διανύουμε έχω την τύχη να βρίσκομαι σε δύο παραστάσεις, και να συνεργάζομαι με πολύ αξιόλογους και καταξιωμένους καλλιτέχνες. Κάθε Δευτέρα και Τρίτη βρίσκομαι στο Θέατρο Μεταξουργείο, στην παράσταση “Καλιφόρνια Ντρίμιν” του Βασίλη Κατσικονούρη, που διακρίθηκε με το 1ο Κρατικό Βραβείο Θεατρικού Έργου ΥΠΠΟ το 2002. Παίζω μαζί με τους Στράτο Λύκο, Ισιδώρα Δωροπούλου και Εβίτα Συρίγου, σε σκηνοθεσία Στράτου Λύκου. Και από Τετάρτη μέχρι Κυριακή βρίσκομαι στο Θέατρο Βεάκη, ένα ιστορικό θέατρο στο κέντρο της Αθήνας, στο πλέον μακροβιότερο θεατρικό έργο στην ιστορία του παγκόσμιου θεάτρου, την “Ποντικοπαγίδα” της Αγκάθα Κρίστι, όπου έχω την τύχη να παίζω δίπλα στους Μαριάννα Τουμασάτου, Γιάννης Αϊβάζης, Κάτια Νικολαϊδου, Λευτέρης Δημηρόπουλος, Ολγα Πολίτου, Γιώργος Ματαράγκας, Πέτρος Ξεκούκης, σε σκηνοθεσία Μανούσου Μανουσάκη.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

13-03-2024

Μενίδι

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

05-02-2024

Άγιος Δημήτριος Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES
30 Μαρ. 2024
Παν
15:00
-
Αστ
30 Μαρ. 2024
Βόλ
17:30
-
Κηφ
28 Μαρ. 2024
ΖΑΛΓΚ
20:00
-
ΜΛΝ
28 Μαρ. 2024
ΠΑΡ
21:30
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;