Επικρίσεις προς τον οίκο Λιβάνη για το βιβλίο Κουφοντίνα

koufontinas

Καβγάς ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ για τον προλογίζοντα και σημείωμα αιτιολόγησης της έκδοσης από την εταιρεία

Επικρίσεις για το εξώφυλλο και το περιεχόμενο του βιβλίου των εκδόσεων Λιβάνη «Γεννήθηκα 17 Νοέμβρη» του καταδικασθέντος για τρομοκρατία μέλους της γνωστής οργάνωσης Δημήτρη Κουφοντίνα. Με αναρτήσεις τους στο Facebook ο Πέτρος Τατσόπουλος θεώρησε απαράδεκτη τη χρήση φωτογραφίας του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ στο εξώφυλλο της έκδοσης απαράδεκτη, ενώ ο Δήμαρχος Καρπενησίου Κώστας Μπακογιάννης, γιος του δολοφονηθέντος δημοσιογράφου και Βουλευτή Ευρυτανίας της ΝΔ Παύλου Μπακογιάννη είπε απευθυνόμενος στους εκδότες «Ματωμένο βιβλίο, ματωμένα χρήματα. Να τα χαίρεστε».

Από την πλευρά του ο εκδοτικός οίκος σε συνοδευτικό σημείωμα του βιβλίου διευκρίνιζε προβλέποντας αντιδράσεις ότι «έχει εκδώσει και άλλα βιβλία σχετικά με την ύπαρξη και τη δράση της 17Ν, που αποδεικνύουν κάθε φορά ότι η έκδοση ενός βιβλίου δεν σημαίνει ότι ο Εκδοτικός Οίκος συμμερίζεται ή ταυτίζεται με τις απόψεις των συγγραφέων», συμπληρώνοντας πως «Οι απόψεις που αναλύονται από το συγγραφέα στο βιβλίο αυτό είναι αντίστοιχες με τα κείμενα των προκηρύξεων της 17Ν, όπως αυτά έχουν δημοσιοποιηθεί από τα ΜΜΕ (εφημερίδες – ραδιόφωνα – τηλεόραση – internet) και επίσης έχουν αναδειχθεί μέσα από τη διαδικασία της πολύκροτης δίκης και έχουν καταχωριστεί στα πρακτικά της δίκης».

Επίσης, ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ αντάλλαξαν «βέλη», με την εκπρόσωπο της ΝΔ Άννα Μισέλ να καταγγέλλει ότι ο Νίκος Γιαννόπουλος του Δικτύου Κοινωνικών και πολιτικών Δικαιωμάτων που προλόγισε το βιβλίο είναι στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ που το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης πρέπει να διαγράψει και την Κουμουνδούρου να ξεκαθαρίζει ότι δεν έχει υπάρξει ποτέ μέλος του ΣΥΡΙΖΑ, ευχόμενη δηκτικά «κατά τα άλλα, καλή σαρακοστή». Ο ίδιος αποσαφήνισε ότι ανήκε στην πολιτική ομάδα «Ρόζα», μετέπειτα συνιστώσα στα αριστερά του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά δεν είχε ακολουθήσει όπως και άλλοι μαζί του τους ομοϊδεάτες του που «μετοίκησαν» στον ΣΥΡΙΖΑ.

Σημειωτέων, πάντως, ότι πέρα από τις δικαιολογημένες ενστάσεις εκάστου σε πτυχές της υπόθεσης, δεν αποτελεί διεθνώς ασυνήθιστο γεγονός η έκδοση βιβλίου βαρυποινιτών. Ιδίως από τη στιγμή που δεν αντιμετωπίζονται συστημικά ως πολιτικοί κρατούμενοι, κάτι που έχει αποτελέσει αμφιλεγόμενο νομικό ζήτημα στη συγκεκριμένη υπόθεση από την αρχή του νήματος ταυτοποίησης προσώπων με συγκεκριμένες πράξεις, όπως ακριβώς συμβαίνει και με τον εν λόγω καταδικασθέντα Δημήτρη Κουφοντίνα που ομολόγησε την εγκληματική δράση του, μετά τον εντοπισμό της 17Ν από τις αρχές.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

Πωλήσεις

Εποχιακή Εργασία

15-02-2024

Ναουσα

1.500

⚽🏀 LIVE SCORES
20 Απρ. 2024
ΟΦΗ
18:30
-
Βόλ
20 Απρ. 2024
Αστ
19:30
-
Παν
19 Απρ. 2024
ΠΑΟ
20:15
-
ΠΕΡ
20 Απρ. 2024
ΑΡΗΣ
17:15
-
ΚΟΛ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;