ΠΑ. ΠΕΙ: Επιμορφωτικό Πρόγραμμα Jean Monnet YouthActiv

youthactiv

Το Πανεπιστήμιο Πειραιώς διοργανώνει στην Αθήνα στο αμφιθέατρο 9.84 της «Τεχνόπολις» του Δήμου Αθηναίων την Παρασκευή 7 Μαρτίου 2014 επιμορφωτική συνάντηση στο πλαίσιο του προγράμματος Jean Monnet Κύρια Δράση 1 – Δράσεις πληροφόρησης και έρευνας με το όνομα YouthActiv.

Ακαδημαϊκή συντονίστρια του προγράμματος είναι η Λέκτορας του Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών Δρ. Φωτεινή Ασδεράκη. Πάνω από 160 παιδιά και εκπαιδευτικοί θα συμμετέχουν στο πρόγραμμα από το Καλλιτεχνικό Σχολείο Γέρακα, την Ελληνογερμανική Αγωγή, το 5ο Γενικό Λύκειο Ιλίου και το ΕΠΑΛ Ωροπού- Μαρκόπουλου.

Κατά το πρώτο μέρος της επιμορφωτικής συνάντησης θα παρουσιαστούν θέματα σχετικά με την Ευρωπαϊκή Ένωση και τα Ευρωπαϊκά Προγράμματα. Στη συνέχεια Έλληνες και ξένοι φοιτητές θα παρουσιάσουν την εμπειρία τους στους μαθητές των Λυκείων της Αθήνας. Το πρώτο μέρος θα κλείσει με μια διαδραστική παρουσίαση της Ευρώπης μέσα από τις ταινίες μικρού μήκους και την παραγωγή οπτικοακουστικού περιεχομένου.

Κατά την διάρκεια του δεύτερου μέρους της επιμορφωτικής συνάντησης οι μαθητές θα παρακολουθήσουν θεματικά εργαστήρια με κύριο στόχο την απόκτηση δεξιοτήτων και την εξοικείωση τους σχετικά με τα όργανα και τους θεσμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Στόχος των εργαστηρίων είναι η δημιουργία ευσυνείδητων και ενεργών Ευρωπαίων πολιτών.

Στο εργαστήριο Νεανική Κοινωνική Επιχειρηματικότητα οι μαθητές θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τις ευκαιρίες για την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας στην Ευρώπη ενώ θα μάθουν πώς να δημιουργήσουν το δικό τους επιχειρηματικό πλάνο.

Το Σεμινάριο Ευρωπαϊκής Δημοσιογραφίας θα παρουσιάσει τις βασικές αρχές, αλλά και τα εργαλεία που αξιοποιεί ένας δημοσιογράφος που ασχολείται με ευρωπαϊκά θέματα.

Στο εργαστήρι προσομοίωσης θα αναπαρασταθεί ο τρόπος λειτουργίας των ευρωπαϊκών οργάνων που νομοθετούν, δηλαδή της Επιτροπής, του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου. Οι μαθητές θα αναλάβουν τον ρόλο, είτε ενός Επιτρόπου, είτε ενός Υπουργού, είτε ενός Ευρωβουλευτή με σκοπό να καταλάβουν τον τρόπο λήψης μιας απόφασης σε Ευρωπαϊκό επίπεδο.

Όπως υποδηλώνει και ο τρόπος του τελευταίου workshop “Μείνε Ενεργός, η Ευρώπη είσαι εσύ”, στόχος του εργαστηρίου είναι να φέρει τους νέους σε επαφή με τα επιτεύγματα και τα μειονεκτήματα της Ευρώπης προκειμένου να κατανοήσουν, πώς αυτά έχουν επηρεάσει και θα συνεχίσουν να επηρεάζουν τη ζωή τους. Μέσα από quiz, διαδραστικά παιχνίδια και ομάδες συζήτησης οι μαθητές γνωρίζουν βασικές αρχές για την ΕΕ και αντιλαμβάνονται έμπρακτα την έννοια της άμεσης και έμμεσης δημοκρατίας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Αθήνα

⚽🏀 LIVE SCORES
30 Μαρ. 2024
Παν
15:00
-
Αστ
30 Μαρ. 2024
Βόλ
17:30
-
Κηφ
29 Μαρ. 2024
ΦΕΝ
19:45
-
ΑΛΜΠ
29 Μαρ. 2024
ΒΙΡ
21:30
-
ΠΑΟ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;