Κάρολος Παπούλιας: Υπέρ της ενιαίας τιμής του βιβλίου

636669_karolos

Υπέρ του μέτρου της ενιαίας τιμής του βιβλίου στάθηκε διακριτικά σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας με δήλωσή του.

Πιο συγκεκριμένα, μετά από συνάντησή του με τους εκπροσώπους του χώρου του βιβλίου, ο κύριος Παπούλιας επισήμανε ότι «χρειάζεται εξαιρετική ευαισθησία στις αποφάσεις που αφορούν το βιβλίο, γιατί η κοινωνική και πολιτισμική του σημασία υπερέχει αξιακά κάθε τεχνοκρατικής προσέγγισης».

Μάλιστα, η Ένωση Ελληνικού Βιβλίου κάνει λόγο για αδιαμφισβήτητη στήριξη στο ελληνικό βιβλίο και ένα καθαρό μήνυμα ότι το βιβλίο είναι ένα πολιτιστικό αγαθό και με αυτό το κριτήριο πρέπει να ληφθούν οι αποφάσεις και όχι με στεγνές εμπορικές λογικές.

Αναλυτικά, ολόκληρη η δήλωση του Κάρολου Παπούλια:
«Με μεγάλο ενδιαφέρον άκουσα σήμερα τις ανησυχίες και τους προβληματισμούς του εκδότη κ. Στέφανου Πατάκη και της συγγραφέως κ. Άλκης Ζέη για τις υπό συζήτηση αλλαγές στον χώρο του βιβλίου. Με επισκέφθηκαν εκ μέρους της Ένωσης Ελληνικού Βιβλίου, της Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών και της Εταιρείας Συγγραφέων, για να μου μεταφέρουν τις αγωνίες τους. Από την πλευρά μου αυτό που πρέπει να πω είναι ότι χρειάζεται εξαιρετική ευαισθησία στις αποφάσεις που αφορούν το βιβλίο, γιατί η κοινωνική και πολιτισμική του σημασία υπερέχει αξιακά κάθε τεχνοκρατικής προσέγγισης».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

11-03-2024

Ασπρόπυργος

Χωρίς κατηγορία

Πλήρης Απασχόληση

15-03-2024

Αθήνα

⚽🏀 LIVE SCORES
30 Μαρ. 2024
Παν
15:00
-
Αστ
30 Μαρ. 2024
Βόλ
17:30
-
Κηφ
28 Μαρ. 2024
ΖΑΛΓΚ
3'
75 - 68
ΜΛΝ
28 Μαρ. 2024
ΠΑΡ
4'
11 - 9
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;