Αυτοδιοικητικές εκλογές 2014: Ερίζουν στη ΝΔ για τη στήριξη του Γιάννη Σγουρού

Giannis-Sgouros

Διίστανται οι απόψεις εντός ΝΔ για το αν θα πρέπει να στηριχθεί ως υποψήφιος Περιφερειάρχης της ο νυν Γιάννης Σγουρούς τον οποίον τα στελέχη της αποδομούσαν επί χρόνια καθότι και παραδοσιακός εκλογικός τους αντίπαλος στο εν λόγω πεδίο. Δεδομένης όμως της δυστοκίας αξιόπιστου αντιπάλου ανάσχεσης της δυναμικής της υποψήφιας Περιφερειάρχου του ΣΥΡΙΖΑ Ρένας Δούρου δεν είναι λίγοι εκείνοι που στη Συγγρού στρέφονται στο να βολευτούν με την υποψηφιότητα Γιάννη Σγουρού που εκφράζει και την κομματική σύνθεση της ασθμαίνουσας συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, καθώς η άλλη λύση Παχατουρίδη που εξεταζόταν αν ενεργοποιηθεί θα κινηθεί εμφανώς αντιμνημονιακά.

Ο υπουργός Πολιτισμού Πάνος Παναγιωτόπουλος με χθεσινή τηλεοπτική δήλωσή του στον ΣΚΑΪ τάσσεται ανοιχτά υπέρ μιας διακριτικής «γαλάζιας» στήριξης της υποψηφιότητας Γιάννη Σγουρού, τονίζοντας ότι κατά τη γνώμη του έχει επιτελέσει σημαντικό έργο, όπως και ο υπουργός Υγείας(;) Άδωνις Γεωργιάδης. Αντίθετη είναι η άποψη του υπουργού Εσωτερικών και στενού συνεργάτη του πρωθυπουργού Γιάννη Μιχελάκη, ο οποίος θεωρεί αποτυχημένο Περιφερειάρχη τον Ι. Σγουρό, πλην όμως τονίζει επίσης ότι αν το κόμμα του καταλήξει να τον στηρίξει ως εκλεκτό του (θα κάνει την καρδιά του πέτρα και) θα το αποδεχτεί.

Υπέρ της στήριξης της ΝΔ στον Γιάννη Σγουρό βαρύνει η σχετική βούληση «γαλάζιων» δημάρχων και αυτοδιοικητικών που συνεργάζονται επί χρόνια μαζί του παρά τις διαφορετικές τους (παλιότερα) πολιτικές αφετηρίες. Σε αυτό το κλίμα πίεσης της Συγγρού υπέρ Σγουρού κινούνται, μεταξύ άλλων, ο δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου Διονύσης Χατζηδάκης, ο Δήμαρχος Μαρκόπουλου Σωτήρης Μεθενίτης και ο Δήμαρχος Κηφισιάς Νίκος Χιωτάκης.

Με αυτά και με αυτά στο «χρίσμα» της λεγομένης «πασοκονεοδημοκρατίας» πηγαίνει ολοταχώς ο Γιάννης Σγουρούς, αλλά ακόμα κι έτσι μόνο εύκολη δεν θα είναι η επανεκλογή του στη διαφαινόμενη αναμέτρησή του με τη Ρένα Δούρου. Ο Δημήτρης Παπδημούλης, μάλιστα, από τον ρ/σ Άλφα εκτίμησε ότι η αδυναμία επιλογής από τη ΝΔ 20 μέρες μετά την ανακοίνωση της υποψήφιας του ΣΥΡΙΖΑ και η σταδιακή αναγκαστική μετάβαση της Συγγρού στην υποψηφιότητα Γιάννη Σγουρού οφείλεται στο ότι το κυβερνών κόμμα αντιλαμβάνεται ότι δεν μπορεί να κερδίσει στην Περιφέρεια με την πολιτική που ασκεί στη χώρα και αναγκάζεται να «πασοκοποιηθεί» και να κρυφτεί στη «μάχη» της Αττικής.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Επιστήμες

Μερική Απασχόληση

31-01-2024

Ξηροκρηνη

400

Πρόσθετες Υπηρεσίες Τουρισμού

Εποχιακή Εργασία

04-03-2024

Αγιος Γορδιος

⚽🏀 LIVE SCORES
24 Απρ. 2024
Λαμ
17:00
-
ΠΑΟ
24 Απρ. 2024
Άρη
19:30
-
Ολυ
24 Απρ. 2024
ΜΟΝ
20:00
-
ΦΕΝ
24 Απρ. 2024
BARC
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;