Πώς να φτιάξω χαρταετό; (video και οδηγίες)

Έλα δεν είναι δύσκολο. Αφιερώστε λίγο χρόνο, ελαφριά ξύλινα πηχάκια (περίπου 80 εκατοστών), νάιλον, γερό σπάγκο και κολλητική ταινία.

Διαδικασία

  • Στα άκρα από κάθε πηχάκι κάνουμε δυο μικρές εγκοπές
  • Δένουμε γερά μεταξύ τους τα δύο πηχάκια με τον σπάγκο. Το δέσιμο γίνεται πάνω από τη μέση του πηχακίου Α με τη μέση του πηχακίου Β. Αφήνουμε περίπου μισό μέτρο σπάγκο, ακόμα να κρέμεται.
  • Ακουμπάμε τον σκελετό πάνω στο χαρτί ή το πλαστικό, και το κόβουμε γύρω – γύρω του, αφήνοντας ένα περιθώριο 3-5 εκατοστών.

Προσέχουμε! Η ουρά πρέπει να είναι 3-4 φορές μακρύτερη από το μήκος του αετού, έτσι ώστε να έχει σταθερότητα όταν πετάει.

  • Την ουρά μπορούμε να την κατασκευάσουμε, από λωρίδες που θα έχουμε κόψει από εφημερίδες ή χρωματιστά χαρτιά μεγέθους 20 Χ 20 εκατοστά, τα οποία δένουμε στον σπάγκο σε απόσταση περίπου 15-20 εκατοστών το ένα από το άλλο.
  • Στα αντίθετα άκρα από αυτά που δέσαμε την ουρά, δένουμε τα ζύγια. Εδώ πρέπει να προσέξουμε ιδιαίτερα. Όλη η επιτυχία για το πέταγμα του αετού, βρίσκεται στα ζύγια του.

Τα ζύγια πρέπει να σχηματίζουν ένα ισοσκελές τρίγωνο.

Στο σημείο της ένωσης δένουμε ένα γερό σπάγκο, την καλούμπα.

Καλή καρδιά

Η αλήθεια είναι, πως οι πιθανότητες να πετάξετε τον χαρταετό κυριολεκτικά, είναι πολύ λίγες… Σημασία έχει η προσπάθεια, κατεβαίνουμε χωρίς διάθεση για τσαμπουκά με τους γύρω αετούς, αλλά με διάθεση να περάσουμε καλά και να διασκεδάσουμε! (απευθύνομαι στους μπαμπάδες εκεί έξω)

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

05-02-2024

Άγιος Δημήτριος Αττικής

Logistics

Πλήρης Απασχόληση

03-01-2024

Μενίδι

⚽🏀 LIVE SCORES
20 Απρ. 2024
ΟΦΗ
18:30
-
Βόλ
20 Απρ. 2024
Αστ
19:30
-
Παν
20 Απρ. 2024
ΑΡΗΣ
17:15
-
ΚΟΛ
21 Απρ. 2024
ΑΕΚ
17:15
-
ΠΑΟΚ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;