Ζώδια: Εβδομαδιαίες αστρολογικές προβλέψεις 17-24/2/14

Moon-Sign-Zodiac

Από την Λίλιαν Σίμου

Λίγο μετά την φλογερή Πανσέληνο στον Λέοντα

Βασικό φαινόμενο της εβδομάδας, είναι η Πανσέληνος στον Λέοντα που σχηματίστηκε ανήμερα του Αγίου Βαλεντίνου, αλλά δεν σχολιάστηκε λόγω άλλων θεμάτων. Ήδη όμως είμαστε κάτω από τις αχτίδες της, μία ιδιαίτερη σε χρώμα Πανσέληνος, αφού την περιόριζε το τετράγωνο του Κρόνου (αποχωρίζον, αλλά σταθερά εξασθενημένο) και την ενδυνάμωνε το τρίγωνο του Άρη.

Πώς μπορούν να συνδυαστούν; Ας δούμε λοιπόν τις λεπτομέρειες…

Ο χάρτης της Πανσελήνου έχει έμφαση στα σταθερά ζώδια και στον αέρα. Επικρατεί ο ορθολογισμός και δίδεται χρόνος για να συγκεντρωθούμε πάνω στις δυνάμεις μας, να συγκροτήσουμε τις σκέψεις μας και να κάνουμε ένα σωστό προγραμματισμό. Οι πιέσεις και οι υποχρεώσεις πολλές, αλλά και κουραστικές. Σαν ένα ταξίδι με βάρος στους ώμους μας. Ο εγκλωβισμός φέρνει μία θλίψη.

Ωστόσο, ο Άρης κινείται αργά αλλά ακόμη ενθαρρυντικά προς τον Ήλιο και τη Σελήνη της Πανσελήνου. Προτάσεις, ιδέες, σχέδια, απόψεις και συζητήσεις ευνοούνται και ένα περιβάλλον νοητικό και επικοινωνιακό, αν και με την δυστοκία του ανάδρομου Ερμή. Ωστόσο, η ανταλλαγή ιδεών και η έμπνευση, προωθούνται.

Κατά τον Ντέην Ρουντγίαρ, η ζωδιακή μοίρα της Πανσελήνου προσδίδει τα εξής χαρακτηριστικά:

«Μοιάζει με ένα φως που σπάει τα σύννεφα και δημιουργείται ένα ουράνιο τόξο». Η εικόνα αποσυμβολίζει την υπόσχεση μία συνέχεια μετά από το τέλος ανώφελων πραγμάτων στη ζωή μας. Υπάρχει ευλογία και προστασία, καθώς και πνευματική σύνδεση που μειώνει το άγχος και τις αγωνίες μας.

Ένα θαυμάσιο μήνυμα που αξίζει τον κόπο να το έχουμε κατά νου…

Για τον ανάδρομο Ερμή μπορείτε να θυμηθείτε τις λεπτομέρειες εδώ.

Η Πανσέληνος και οι επιρροές της στα ατομικά μας ωροσκόπια…

Κριός (ηλιακό ζώδιο ή ωροσκόπος):

Θετική είναι η Πανσέληνος αυτή για σας, καθώς φέρνει αρκετές ιδέες στο προσκήνιο, δημιουργική διάθεση και μπορείτε να ξεκινήσετε ένα έργο, αναδεικνύοντας τα ταλέντα σας και τις προτάσεις που σας ενδιαφέρουν. Οι ιδέες σας θα αγγίξουν φίλους ή ανθρώπους που συμμερίζονται το έργο σας. Θα ακουστούν και μπορούν να σας προσφέρουν ικανοποίηση. Έχοντας όμως ζυγίσει σωστά όσους συνεργάζονται με σας, θα διακρίνετε πώς πρέπει να κινηθείτε. Σε προσωπικό επίπεδο, ξεκαθαρίζει πλέον το τοπίο εκείνων που για σας ξεχωρίζουν στην καρδιά σας. Ασχοληθείτε με όσους έχουν πλέον αποδείξει πως αξίζουν την αγάπη σας και προσφέρετε τον καλύτερο εαυτό σας, προσπαθώντας να καλλιεργήσετε όμορφες προσωπικές σχέσεις. Αλλά και απομακρύνοντας όσους δεν έχουν θέση στη ζωή σας πλέον και σας επιβαρύνουν ψυχολογικά, συναισθηματικά ή υλικά.

Ταύρος (ηλιακό ζώδιο ή ωροσκόπος):

Σε μία τεταμένη ατμόσφαιρα για σας έρχεται η Πανσέληνος του μήνα. Κι αυτό γιατί θα είναι σημαντικό να μην χάσετε την ψυχραιμία σας. Προκλήσεις παρουσιάζονται κυρίως μέσα από τον οικογενειακό σας χώρο. Αντιδράσεις, διχογνωμίες και μία εμπόλεμη κατάσταση, από ή προς το ίδιο το σπίτι, φέρνουν ένταση και μάλιστα, χάνετε την ηρεμία σας. Ωστόσο, αν δεν επιτρέψετε στον εγωισμό να παρεμβληθεί σε όλη αυτή την ατμόσφαιρα, θα μπορέσετε να ξεκαθαρίσετε συναισθήματα και προθέσεις των οικείων σας. Μπορείτε να δεχτείτε την προστασία από τον Δία προς σ\το ζώδιό σας να φανείτε γενναιόδωροι, ανοιχτοί και σταθεροί σε ό,τι για σας έχει αξία και να πείσετε με την αλήθεια του λόγου σας, υπομονετικά, όσους σας ενδιαφέρουν. Μην ξεχνάτε πως σας ευεργετεί και σας στηρίζει το τρίγωνο της Αφροδίτης (κυβερνήτη σας) με τον Πλούτωνα.

Δίδυμοι (ηλιακό ζώδιο ή ωροσκόπος):

Θα λέγαμε πως η Πανσέληνος είναι για σας ιδιαίτερα ευεργετική, δίχως να αφήσετε όμως τις επιφυλάξεις, καθώς προκαλεί μεγάλες δυναμικές εντάσεις. Κι αυτό γιατί είναι σε θετική όψη προς το ζώδιό σας, στηρίζοντας τις ιδέες, τις πεποιθήσεις και τις αποφάσεις σας. Έχετε θετική σκέψη, έχετε φωτεινές ιδέες και γνωρίζετε τι πραγματικά επιθυμείτε να πετύχετε. Αν είστε σε περίοδο εξετάσεων, ως σπουδαστές, θα μπορέσετε να έχετε σωστή αντίληψη στις μελέτες σας και καλή πρόοδο. Αν πάλι θέλετε να βρείτε λύσεις στα προβλήματά σας, τότε θα ήταν καλό να επικεντρωθείτε αυτές τις μέρες, θα έχετε νέες ιδέες και μπορεί μία αποκάλυψη να σας βοηθήσει ουσιαστικά. Ανοίξετε ορίζοντες, είτε σε γνώση, είτε με ένα ταξίδι.

Καρκίνος (ηλιακό ζώδιο ή ωροσκόπος):

Ανασφάλεια μπορεί να σας δημιουργήσει η Πανσέληνος αυτή. Ίσως περνάτε αυτή την περίοδο μία κρίση αξιών και αισθάνεστε μετέωροι μπροστά στις αλλαγές που επιτυγχάνονται αυτό το διάστημα. Σας αρέσει να γνωρίζετε πού βαδίζετε και συνήθως δεν είστε υπέρ των εκπλήξεων. Ωστόσο, η ρευστότητα της εποχής, θα σας φέρει ανησυχίες και γι’ αυτό αναθεωρείτε πολλά που θεωρήσατε ως τώρα σημαντικά ή απαραίτητα στη ζωή σας. Ενδέχεται μάλιστα να γίνουν ξεκαθαρίσματα με άτομα που επενδύσατε συναισθηματικά και τώρα πλέον δεν σας εκφράζουν. Αντίθετα, θα θελήσετε να έχετε κοντά σας όποιον ξεχωρίζει με την λάμψη της ψυχής του και την καθαρότητα του λόγου του. Ίσως αυτό είναι το πλέον σημαντικό τελικά για σας και φωτίζει τα επόμενα βήματά σας. Η αυθεντικότητα των προσωπικών σχέσεων, για να βασίζεστε σε λίγους και ξεχωριστούς ανθρώπους.

Λέων (ηλιακό ζώδιο ή ωροσκόπος):

Η Πανσέληνος φωτίζει φυσικά τις προσωπικές σας συγκινήσεις και ανάγκες. Σας κάνει να αποστασιοποιείστε από τις σχέσεις προκειμένου να τις κρίνετε αντικειμενικά. Θα σας βοηθήσει να διαπιστώσετε ταλέντα σας, αλλά και να δείτε αδυναμίες σας, όπως ο εγωισμός ή η πομπώδης αυτοπροβολή, αν και όποτε υπήρξαν στην συμπεριφορά σας. Εκδηλώνοντας την ανάγκη να ανατρέψετε κάποιες αδυναμίες σας, μπορεί να δεχθείτε επιθετικότητα ή να φανείτε εσείς οι ίδιοι απότομοι και σκληροί. Προσπαθήστε όσο το δυνατόν να παραμείνετε σταθεροί, να διατηρήσετε τις αξίες σας και να μην υποκύψετε σε εύκολες λύσεις αντιπαράθεσης. Η περίοδος αυτή σας βοηθά να συμπορευτείτε με άτομα που έχουν νέες ιδέες, προτείνουν λύσεις και συμμερίζονται τον αγώνα σας. Εκτιμήστε όσους διαθέτουν πρωτοτυπία, σύγχρονο πνεύμα και έχουν άποψη συγκεκριμένη στα «πιστεύω» τους.

Παρθένος (ηλιακό ζώδιο ή ωροσκόπος).:

Δεν είναι εύκολη η αντιμετώπιση της Πανσελήνου αυτή την περίοδο, παρά μόνο όταν επιδιώξετε να ασχοληθείτε με τα κρυφά σας όνειρα και τις κρυφές σας επιθυμίες. Ίσως είναι η στιγμή να φωτίσετε τα απωθημένα σας που ταράζουν και σας βαραίνουν εδώ και αρκετό χρονικό διάστημα. Επομένως, θα διαπιστώσετε πως είναι απαραίτητο να προσπαθήσετε να αντιμετωπίσετε αυτό το κρυμμένο τραύμα της ψυχής και να απαλλαγείτε πλέον. Αν πάλι, υπάρχει ένα όνειρο που δεν τολμήσατε ως τώρα θα συζητήσετε, θα έχετε την ευχέρεια να το συζητήσετε με ανθρώπους που βρίσκονται κοντά σας, είτε στον χώρο εργασίας, είτε στο άμεσο περιβάλλον. Κάποιες ιδέες τους θα σας βοηθήσουν να βρείτε διέξοδο και ίσως λύση στα προβλήματά σας. Θα αισθανθείτε μία ανακούφιση τελικά.

Ζυγός (ηλιακό ζώδιο ή ωροσκόπος):

Η Πανσέληνος έχει θετικές όψεις με το δικό σας ζώδιο και αυτό πρέπει να σας προσφέρει νέες προοπτικές και να πάρετε χαρά μέσα από τις φιλικές κοινωνικές σας σχέσεις. Αν προβάλλετε την ιδέα σας, ή ένα έργο που δημιουργήσατε, ακόμη κι αν αφορά την προσωπική σας και μόνο δημιουργία, θα αναγνωριστείτε και να ενθαρρυνθείτε να προχωρήσετε. Επομένως, αυτή η περίοδος είναι ιδανική για τα σχέδιά σας αλλά και για να πάρετε την επιβεβαίωση από ανθρώπους που είναι στον κοινωνικό σας περίγυρο και μπορούν να σας στηρίξουν. Αν είστε δημιουργοί, καλλιτέχνες, τότε αυτή την εποχή θα αισθανθείτε πως έχει απήχηση το έργο σας. Καλλιεργείστε κοινωνικές σχέσεις, γνωριμίες, φιλίες, αλλά και δοκιμάστε πλέον να προβάλλετε ένα σχέδιό σας οργανωμένα, μελετημένα και σοβαρά.

Σκορπιός (ηλιακό ζώδιο ή ωροσκόπος):

Σε πρόκληση προς το ζώδιό σας είναι η Πανσέληνος και δεν σας φέρνει εύκολες λύσεις. Είναι η στιγμή που πρέπει να παλέψετε για την θέση σας στον χώρο της καριέρας και ίσως υπάρχουν προβλήματα ή εμπόδια, από συμβουλές που παίρνετε από το οικείο σας περιβάλλον. Έχετε καινοτόμες ιδέες να προβάλλετε, αλλά ενδέχεται να μην εισακούγεστε, από εγωιστικούς λόγους του επαγγελματικού σας χώρου. Θα ήταν καλό να κάνετε υπομονή και ο χρόνος θα σας δικαιώσει. Οι ανταγωνιστικές διαθέσεις θα σας εκθέσουν αν δεν είστε καλά προετοιμασμένοι. Με επιχειρήματα και έξυπνες λύσεις, θα πρέπει να κάνετε την έκπληξη την κατάλληλη στιγμή. Όσο κι αν προκαλούν το μαχητικό σας πνεύμα λοιπόν, ας είστε αρκετά συγκροτημένοι, προκειμένου να κάνετε ένα βήμα σταθερό προς την εξέλιξή σας και να αποφύγετε τις παγίδες.

Τοξότης (ηλιακό ζώδιο ή ωροσκόπος):

Σε ζώδιο φωτιάς είναι η Πανσέληνος, επομένως ανάβει την σπίθα της στην ζωή σας. Σας προκαλεί να ανοίξετε ορίζοντες και να κάνετε ένα βήμα ουσιαστικό προς την «επόμενη μέρα» στη ζωή σας. Κάθε φορά που ξεκινάτε κάτι, δεν το ολοκληρώνετε. Επομένως, εκείνο που παίζει ρόλο σήμερα είναι να διακρίνετε ποια ιδέα αποτελεί ουσιαστική έμπνευση για να τολμήσετε μία ανατροπή από το χθες. Το δικό σας «χθες» πάνω απ’ όλα. Μην βιάζεστε, μην απλώνεστε με υπερβολικό ή πομπώδη τρόπο όμως, ούτε να εκφράζεστε δογματικά και φανατικά. Η πορεία σας θα διαγράψει ένα όμορφο μέλλον, αν βασιστείτε στη γνώση, την επιμόρφωση και τις ικανότητες που καλλιεργούνται. Αποφύγετε εύκολες λύσεις ή αντιδραστικές ιδέες, μόνο και μόνο γιατί …διαφέρουν!

Αιγόκερως (ηλιακό ζώδιο ή ωροσκόπος):

Τα αποθεματικά των δυνάμεών σας θα παίξουν ρόλο αυτές τις μέρες. Αν αναφερόμαστε σε υλικό επίπεδο, θα είναι απαραίτητο να είστε φειδωλοί στα έξοδα και στις επενδύσεις σας. Αν αναφερόμαστε όμως σε προσωπικό επίπεδο, μία προσωπική σχέση κρίνεται από το «δούναι-λαβείν» και είναι σημαντικό να μην την κάνετε να είναι ένας τρόπος απλής συναλλαγής. Δώστε μεγαλύτερο πάθος, φλόγα, ζωντάνια και ζεστασιά στο ταίρι σας. Παράλληλα αποφύγετε τις εγωιστικές αντιπαραθέσεις. Θαυμάστε τα θετικά της σχέσης και δώσετε τον καλύτερο εαυτό σας. Θα κατανοήσετε καλύτερα τις βαθιές σας ανάγκες και τον ίδιο σας τον εαυτό. Καθώς είστε πολύ δυνατοί και αποφασιστικοί, έχετε έμπνευση και ιδέες, χαρείτε την ανακάλυψη που προσφέρει το φως της Πανσελήνου και μοιραστείτε τις ανάγκες σας με το ταίρι σας.

Υδροχόος (ηλιακό ζώδιο ή ωροσκόπος):

Πρωταγωνιστής το ζώδιό σας, μαζί με αυτό του Λέοντα στην πρόκληση της Πανσελήνου. Με την στήριξη του Άρη από τον Ζυγό, νέες ιδέες, νέες προτάσεις, νέες ανακαλύψεις αλλά και νέοι προορισμοί μπορούν να υπάρχουν, αν και είναι δύσκολο να αποφύγετε τις καθυστερήσεις. Καλοδεχτείτε τες, καθώς έχοντας επίγνωση της ανάγκης μίας συγκεκριμένης ισορροπίας. Οι σχέσεις δοκιμάζονται και η κριτική σας σκέψη θα είναι αυτή που θα φέρει ξανά την λύση. Κι αυτό, γιατί βγαίνουν στο φως στοιχεία του συνεργάτη σας, σε ό,τι αφορά τα επαγγελματικά ζητήματα, που δεν είχατε προσέξει. Κάποιες συνεργασίες θα διακοπούν μέσα από ένα κλίμα έντασης και αναταραχής. Ενώ σε προσωπικές σχέσεις, θα διακρίνετε ένα εγωιστικό κίνητρο σε κάποιους ανθρώπους. Θα φανεί όμως και ποιος είναι αξιοπρεπής και αξιόπιστος στη ζωή σας. Θα ωφεληθείτε, αλλά αν είστε σε ετοιμότητα.

Ιχθείς (ηλιακό ζώδιο ή ωροσκόπος):

Για σας η Πανσέληνος δεν είναι τόσο σημαντική, παρά μόνον για να δώσετε νέα αξία στην καθημερινότητά σας. Λίγο δύσκολο επηρεάζεστε από την σύνοδο του Ήλιου σας με τον Ποσειδώνα (αν έχετε γεννηθεί τις πρώτες μέρες του ζωδίου). Ωστόσο, για όλους, περισσότερο ή λιγότερο, το φως της Πανσελήνου, ωθεί να βάλετε τάξη σε ό,τι αξίζει πραγματικά στη ζωή σας. Οι υποχρεώσεις σας είναι πολλές και περίπλοκες. Κατά συνέπεια, αισθάνεστε συχνά πως πνίγεστε και δεν μπορείτε να ξεφύγετε. Τώρα θα κατανοήσετε την αξία κάποιων και σ’ αυτές θα βασιστείτε στο εξής. Θα δώσετε βαρύτητα σε εκείνο που ξεχωρίζει και σας εκφράζει. Κάποια άτομα από το οικογενειακό περιβάλλον διακρίνονται για την ποιότητά τους και σας στηρίζουν. Χαρείτε την παρουσία τους και αντλήστε δύναμη από αυτά!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Χωρίς κατηγορία

Πλήρης Απασχόληση

18-01-2024

Ασπρόπυργος

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

27-02-2024

Αγία Παρασκευή Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES
30 Μαρ. 2024
Παν
15:00
-
Αστ
30 Μαρ. 2024
Βόλ
17:30
-
Κηφ
28 Μαρ. 2024
ΖΑΛΓΚ
20:00
-
ΜΛΝ
28 Μαρ. 2024
ΠΑΡ
21:30
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;