ΟΑΕΔ: Νέο πρόγραμμα ξεκινάει για εργαζόμενους!

oaed

Σύμφωνα με πληροφορίες του dikaiologitika.gr άμεσα ξεκινάει το πρόγραμμα Επαγγελματικής Κατάρτισης Εργαζομένων ΛΑΕΚ 1-25 από τον ΟΑΕΔ που θα αφορά εργαζομένους μικρών επιχειρήσεων οι οποίοι επιθυμούν να καταρτίσουν τους υπαλλήλους τους ενώ θα παρέχει επίδομα 5 ευρώ ανά ώρα κατάρτισης.

Διάβαστε επίσης: Δύο επιδόματα που δεν χρειάζεται να απολυθείς για να λάβεις από τον ΟΑΕΔ

Ειδικότερα ανακοινώθηκε από τον ΟΑΕΔ, βάσει της απόφασης του Διοικητή του Οργανισμού η υλοποίηση προγράμματος επαγγελματικής κατάρτισης εργαζομένων ΛΑΕΚ 1-25 έτους 2014 όπου παρέχει κατάρτιση σε εργαζομένους επιχειρήσεων εφόσον όμως αυτές συμμετέχουν στο πρόγραμμα.

Μάλιστα οι εργαζόμενοι που θα καταρτιστούν, θα αποζημιωθούν με πέντε (5) € ανά ώρα κατάρτισης (η πληρωμή τους θα γίνεται απευθείας από τον ΟΑΕΔ με κατάθεση στον τραπεζικό λογαριασμό που θα έχουν δηλώσει).

Στόχος

Στόχος του προγράμματος είναι να διευρυνθούν οι ευκαιρίες κατάρτισης των εργαζομένων στις μικρές επιχειρήσεις.

Τα προγράμματα θα υλοποιούνται από Πιστοποιημένα από τον ΕΟΠΠΕΠ Κέντρα Δια Βίου Μάθησης Επιπέδου 2 (ΚΔΒΜ2) – πρώην ΚΕΚ – σε δομές των ανωτέρω Κέντρων Δια Βίου Μάθησης.

Στο ανωτέρω πρόγραμμα κατάρτισης δίνεται η δυνατότητα, να συμμετέχουν και εργαζόμενοι (ανεξάρτητοι):

• των οποίων οι εργοδότες δεν καλύπτονται από φορείς εκπροσώπησης εργοδοτών

• των οποίων οι εργοδότες δεν επιθυμούν τη συμμετοχή τους σε πρόγραμμα κατάρτισης μέσω του φορέα εκπροσώπησης του κλάδου τους

• το αντικείμενο απασχόλησής τους δεν τους επιτρέπει να έχουν σταθερό εργοδότη υπό τον όρο ότι καταβάλλεται γι’ αυτούς η εργοδοτική εισφορά ΛΑΕΚ (0,45%).

Ποιες επιχειρήσεις εντάσσονται στο πρόγραμμα

Στο πρόγραμμα επαγγελματικής κατάρτισης εντάσσονται οι επιχειρήσεις που:

– επιθυμούν να καταρτίσουν το προσωπικό τους και είναι μέλη των φορέων εκπροσώπησης των εργοδοτών του κλάδου τους, οι οποίοι αναλαμβάνουν την υλοποίηση του προγράμματος κατάρτισης.

– καταβάλουν στο ΙΚΑ την εργοδοτική εισφορά ΛΑΕΚ (0,45%) για τους εργαζόμενους της επιχείρησής τους για το έτος 2014.

– απασχολούν από 1 έως 25 εργαζόμενους.

– το πρόγραμμα κατάρτισης στο οποίο συμμετέχουν δεν χρηματοδοτείται από άλλο φορέα.

– δεν χρηματοδοτούνται από άλλο πρόγραμμα κατάρτισης του Ο.Α.Ε.Δ. και του ΛΑΕΚ για τους εργαζόμενους που λαμβάνουν μέρος στο συγκεκριμένο πρόγραμμα κατάρτισης.

Διαβάστε: ΟΑΕΔ: Νέα τρία προγράμματα για 27.713 θέσεις εργασίας

Το πρόγραμμα κατάρτισης

• υλοποιούνται εκτός ωραρίου εργασίας και μέχρι την 22.00′ ώρα

• περιλαμβάνουν μόνο θεωρητικό μέρος και η διάρκειά τους κυμαίνεται από είκοσι (20) έως σαράντα (40) ώρες

• ο αριθμός διδακτικών ωρών ημερησίως δεν υπερβαίνει τις τέσσερις (4)

Τα προγράμματα κατάρτισης θα πρέπει να υλοποιηθούν έως και τις 20/12/2014 Η χρηματοδότηση του προγράμματος αυτού, ανέρχεται σε ποσό ύψους 25.000.000,00 Ευρώ

Σύμφωνα με την απόφαση ξεκινάει η έναρξη υποβολής προτάσεων φορέων εκπροσώπησης των εργοδοτών στα πλαίσια του Προγράμματος κατάρτισης ΛΑΕΚ 1-25 έτους 2012, για εργαζόμενους επιχειρήσεων που απασχολούν από 1-25 εργαζόμενους.

Οι φορείς που θα κάνουν τις προτάσεις και θα επιλεγούν, θα υλοποιήσουν προγράμματα κατάρτισης εργαζομένων που απασχολούνται σε επιχειρήσεις κάτων των 25 εργαζομένων.

Οι εργαζόμενοι που υπάγονται στις παραπάνω περιπτώσεις μπορούν να απευθύνονται στο εργατικό κέντρο της περιοχής τους, στο οποίο είναι εγγεγραμμένοι ως μέλη, στο Νομό που υλοποιείται το συγκεκριμένο πρόγραμμα, για να βεβαιωθεί η ειδικότητα απασχόλησής τους.

Στην περίπτωση αυτή, το εργατικό κέντρο δύναται να συνεργαστεί με φορέα εκπροσώπησης των εργοδοτών, για την υλοποίηση προγράμματος κατάρτισης, με την υποχρέωση τήρησης των όρων της παρούσης.

Δείτε εδώ όλο την απόφαση για το πρόγραμμα ΛΑΕΚ του ΟΑΕΔ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπηρεσίες Εστίασης

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

Εκπαίδευση

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES
24 Απρ. 2024
Λαμ
17:00
-
ΠΑΟ
24 Απρ. 2024
Άρη
19:30
-
Ολυ
23 Απρ. 2024
ΠΑΟ
20:30
-
ΜΑΚ
23 Απρ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΜΠΑ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;