Έρευνα: Ο εγκέφαλος των αντρών είναι μεγαλύτερος;

men_vs_women

Τις ανατομικές διαφορές του εγκεφάλου μεταξύ ανδρών και γυναικών αφορα μια πολυετής έρευνα του Πανεπιστημίου του Κέιμπριτζ, τα πρώτα πορίσματα της οποίας δημοσιεύθηκαν πρόσφατα.

Πιο συγκεκριμένα, κάτι που σίγουρα διαπιστώθηκε είναι ότι ο εγκέφαλος των ανδρών είναι κατά κανόνα μεγαλύτερος σε όγκο, από 8% έως και 13%, από τον εγκέφαλο των γυναικών.

Μάλιστα, πρόκειται για τη μεγαλύτερη μετα-ανάλυση επιστημονικών δεδομένων για το συγκεκριμένο ζήτημα.

Έτσι, οι επιστήμονες ανέλυσαν 126 άρθρα με σχετικά δεδομένα που αφορούσαν σε εγκεφάλους ανδρών και γυναικών όλων των ηλικιακών ομάδων και κοινωνικών κατηγοριών. Οι διαφορές εντοπίζονται πιο έντονα σε συγκεκριμένες περιοχές του εγκεφάλου, όπως ο ιππόκαμπος και η αμυγδαλή.

Από τη μία, ο ανδρικός εγκέφαλος παρουσιάζεται πιο ικανός να διαχειριστεί σύνθετες μηχανές και κατασκευές λόγω της μεγαλύτερης πυκνότητάς του, σύμφωνα με την έρευνα, ενώ δείχνει μεγαλύτερο συναισθηματικό έλεγχο.

Αντιθέτως, ο γυναικείος εγκέφαλος έχει πιο ανεπτυγμένες συναισθηματικές λειτουργίες, καλύτερη λειτουργία της μνήμης, καθώς και υπολογισμό ρίσκου.

Τέλος, οι επιστήμονες θεωρούν πως με τα πορίσματά τους μπορούν να προσδιορίσουν και το πόσο διαφορετικές και καθορισμένες από το βιολογικό φύλο είναι και οι διάφορες ψυχικοί νόσοι, των οποίων η εκδήλωση και ένταση εξαρτάται από το φύλο, όπως υποστηρίζουν.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

06-03-2024

Αθήνα

1.000

Χωρίς κατηγορία

Πλήρης Απασχόληση

15-03-2024

Αθήνα

⚽🏀 LIVE SCORES
30 Μαρ. 2024
Παν
15:00
-
Αστ
30 Μαρ. 2024
Βόλ
17:30
-
Κηφ
28 Μαρ. 2024
ΖΑΛΓΚ
20:00
-
ΜΛΝ
28 Μαρ. 2024
ΠΑΡ
21:30
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;