Συμβουλές για την ασφαλή χρήση του διαδικτύου και των υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας, από τον  ΟΤΕ και την COSMOTE

OTE - Cosmote

Έχετε σκεφτεί πόσο σημαντικό είναι να μην αποκαλύπτουμε προσωπικά μας στοιχεία (όνομα, επώνυμο, διεύθυνση κλπ) σε αγνώστους που γνωρίσαμε στο διαδίκτυο; Μερικές απλές, αλλά ουσιαστικές συμβουλές μπορούν να βοηθήσουν να αποφύγουμε διάφορους κινδύνους όταν σερφάρουμε στο Internet. Γι’ αυτό, μέσα στο 2013, θέλοντας να προωθήσουν την ασφαλέστερη χρήση του διαδικτύου και του κινητού τηλεφώνου, ο ΟΤΕ και η COSMOTE μοιράστηκαν χρήσιμες οδηγίες και συμβουλές με 65.000 γονείς, παιδιά και εκπαιδευτικούς, στο πλαίσιο των ενημερωτικών δράσεων που υλοποιήθηκαν σε συνεργασία με έγκριτους και εξειδικευμένους φορείς.

Το ενδιαφέρον των δύο εταιρειών για το θέμα της ασφαλούς χρήσης του διαδικτύου και του κινητού τηλεφώνου, εκφράζεται μέσα από μία σειρά ενημερωτικών δράσεων και πρωτοβουλιών με ιδιαίτερα σημαντική ανταπόκριση. Συγκεκριμένα ο ΟΤΕ και η COSMOTE:

  • Στηρίζουν τη λειτουργία της Γραμμής Βοήθειας «ΥποΣΤΗΡΙΖΩ 800 11 800 15», που ενημερώνει εφήβους και τις οικογένειές τους στη χρήση των νέων τεχνολογιών. Η γραμμή ΥποΣΤΗΡΙΖΩ, έλαβε περίπου 2.000 σχετικά αιτήματα, εκ των οποίων το 37% αφορούσε σε υπερβολική χρήση του διαδικτύου και το 15% σε bullying.
  • Σε συνεργασία με τη Μονάδα Εφηβικής Υγείας (Μ.Ε.Υ), της Β’ Παιδιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Νοσοκομείο Παίδων «Π & Α Κυριακού», πραγματοποιήθηκαν επισκέψεις σε πάνω από 80 σχολεία πανελλαδικά.
  • Περισσότερα από 1.200 άτομα, παρακολούθησαν την ενημερωτική εκδήλωση που διοργανώθηκε στο The Mall Athens, στο πλαίσιο της Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου 2013, σε συνεργασία με τη Μονάδα Εφηβικής Υγείας (Μ.Ε.Υ.)
  • Με την υποστήριξη του ΟΤΕ και της COSMOTE, η Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος πραγματοποίησε 51 ημερίδες σε όλη την Ελλάδα, στις οποίες συμμετείχαν περίπου 17.000 άτομα, ενώ 40.000 τις παρακολούθησαν μέσω live streaming.
  • Περισσότεροι από τις 4.000 γονείς και παιδιά ενημερώθηκαν για την ασφαλή χρήση του διαδικτύου και του κινητού, μέσω των ενημερωτικών εντύπων του ΟΤΕ και της COSMOTE.
  • Περισσότερα από 350 παιδιά σχολείων παρακολούθησαν τις ενημερωτικές συναντήσεις για την ασφάλεια στο διαδίκτυο.
  • Με την υποστήριξη του ΟΤΕ και της COSMOTE, διεξήχθη η πανελλαδική έρευνα στις Ένοπλες Δυνάμεις, με τίτλο «Πρόγραμμα Ασφαλούς Διαδικτυακής Πλοήγησης και Κοινωνικής Δικτύωσης», την οποία ανέλαβε η Ελληνική Εταιρία Μελέτης της Διαταραχής Εθισμού στο Διαδίκτυο.

Δελτίο Τύπου

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Αγροτικά

Πλήρης Απασχόληση

24-01-2024

Ηρακλειο Κρητης

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Ηρακλειο

⚽🏀 LIVE SCORES
30 Μαρ. 2024
Παν
15:00
-
Αστ
30 Μαρ. 2024
Βόλ
17:30
-
Κηφ
28 Μαρ. 2024
ΖΑΛΓΚ
20:00
-
ΜΛΝ
28 Μαρ. 2024
ΠΑΡ
21:30
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;