Παγωμένες λίμνες της Ελλάδας | Εξαιρετικά στιγμιότυπα χειμωνιάτικης υφής!

Με θερμοκρασίες υπό του μηδέν και με τις κατάλληλες καιρικές συνθήκες σύμμαχο, παρατηρείται το φαινόμενο της ψύξης των λιμναίων υδάτων, με αποτέλεσμα οι λίμνες να παγώνουν και το τοπίο ολόκληρο να αλλάζει μορφή.

Υδάτινα οικοσυστήματα που άλλοτε έσφυζαν από ζωή, πάγωσαν κατά την επέλαση του χιονιά, αποκρυσταλλώνοντας και διαφυλάσσοντας την ομορφιά και την γοητεία του τόπου κάτω από ένα παχύ στρώμα πάγου. Το φαινόμενο αυτό αν και είναι ιδιαίτερα σπάνιο στη χώρα μας, καθώς ο υδράργυρος κυμαίνεται ακόμη και κατά την χειμερινή περίοδο σε ήπιες σχετικά θερμοκρασίες, αποτρέποντας την πήξη του νερού, έχει παρατηρηθεί κάποιες φορές (κυρίως σε λίμνες της Βόρειας Ελλάδας), κεντρίζοντας τα βλέμματα και την προσοχή όλων.

Φωτογράφοι ερασιτέχνες και επαγγελματίες από όλη την επικράτεια της πατρίδας, τρέχουν τότε για να αποθανατίσουν το ιδιαίτερο και σπάνιο αυτό για τα ελληνικά δεδομένα φαινόμενο, εμπλουτίζοντας κατ’αυτό τον τρόπο το αρχειακό τους υλικό. Ποτέ άλλοτε ο ενθουσιασμός, η περιέργεια και η ανυπομονησία δεν συνυπήρξαν τόσο αρμονικά.

Εμείς σας παρουσιάζουμε μία λίστα αποτελούμενη από δώδεκα φωτογραφίες, που απεικονίζουν παγωμένες λίμνες της χώρας μας, με πιο πρόσφατη αυτή της λίμνης της Καστοριάς, η οποία πάγωσε στα τέλη του περασμένου Νοέμβρη.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπηρεσίες Εστίασης

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

14-02-2024

Καλλιθέα Αττικής

950

⚽🏀 LIVE SCORES
28 Απρ. 2024
Ολυ
17:00
-
Λαμ
28 Απρ. 2024
ΠΑΟ
19:30
-
ΑΕΚ
25 Απρ. 2024
ΠΑΟ
21:15
-
ΜΑΚ
25 Απρ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΜΠΑ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;