Oι 10 κορυφαίοι ταξιδιωτικοί προορισμοί για το 2014!

Air-Travel

Μουντιάλ Βραζιλίας, φαγητό στη Σουηδία, παραδεισένιες βόλτες στις Σεϊχέλες και πολλές ακόμα κορυφαίες προτάσεις που αναδείχτηκαν μέσα από το Lonely Planet! Και αν δεν σας πείσαμε ήδη, ελάτε να διαβάσουμε παρακάτω το top 10.

1. Βραζιλία – Τα μάτια στραμμένα στο Παγκόσμιο Κύπελλο 2014

Brazil v Chile: 2010 FIFA World Cup - Round of Sixteen

Η «βασίλισσα» της μπάλας, φιλοξενεί το 2014 το Παγκόσμιο Κύπελλο ποδοσφαίρου και το 2016 τους Θερινούς Ολυμπιακούς αγώνες. Με τις πανέμορφες ακτές της και τα απέραντα τροπικά δάση, ένα ταξίδι εκεί θα σας μείνει αξέχαστο!

2. Ανταρκτική – Μια εμπειρία ζωής 

2

Σίγουρα σε κάποιο ντοκυμαντέρ στην τηλεόραση, θα έχετε πετύχει ένα για την Ανταρκτική με τα επιβλητικά παγόβουνα και την εκπληκτική πανίδα, όπως οι πιγκουίνοι, οι πελώριες φάλαινες και οι φώκιες. Το 2014 σηματοδοτεί τη συμπλήρωση εκατό χρόνων από την αποστολή του περίφημου εξερευνητή της Ανταρκτικής, Ernest Shackleton. Μια επίσκεψη σε αυτή την παρθένα ήπειρο το 2014, είναι μια ευκαιρία για να επανεκτιμήσετε τη ζωή και να ακολουθήσετε το δρόμο μεγάλων και ατρόμητων εξερευνητών!

3. Σκωτία – Μια ξεχωριστή χρονιά σημαντικές διοργανώσεις 

3

Το 2014, είναι η χρονιά της επιστροφής των αποδήμων, μια πρωτοβουλία της κυβέρνησης για την υποδοχή της διασποράς των Σκωτσέζων στη γενέτειρα, με πολιτιστικές εκδηλώσεις, φαγητό και ποτό. Επιπλέον, για τους 20ους Αγώνες της Κοινοπολιτείας που φιλοξενούνται στη Γλασκώβη το καλοκαίρι του 2014, η πόλη έχει κάνει μια πολλών εκατομμυρίων λιρών ανανέωση με νέες αθλητικές εγκαταστάσεις και βελτιωμένες μεταφορικές συνδέσεις στη Γλασκώβη.

4. Σουηδία  – Φαγητό, κουλτούρα και τρομακτικές ιστορίες 

4

Χάρη στον σουηδό συγγραφέα Stieg Larsson, οι περισσότεροι έχουμε πλέον μια αίσθηση του πώς είναι η Σουηδία, ακόμη και αν βρίσκεται στον μακρινό, κρύο Βορρά και είναι λίγο…

τρομακτική. Αυτή η σκανδιναβική χώρα, αναδύεται σε μια νέα περιοχή ποπ-κουλτούρας. Εξάλλου, δεν είναι τυχαίο ότι η μεγαλύτερη πόλη της βόρειας Σουηδίας, Umeå, θα είναι η Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης για το 2014.

5. Μαλάουϊ  – Το «Big Five» και ήσυχες παραλίες 

4

Σκεφτείτε αυτό: λίγες μόλις ώρες αφού φτάσετε στη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη του Μαλάουι, την Blantyre, θα εντυπωσιαστείτε από την άγρια φύση στο φυσικό καταφύγιο Majete Wildlife Reserve, το οποίο μόλις πριν από 10 χρόνια αποδεκατίστηκε από τη λαθροθηρία, αλλά πέρυσι φιλοξένησε το «Big Five» (ως «Big Five» θεωρούνται τα πέντε μεγάλα ζώα της πανίδας της ηπείρου: το λιοντάρι, ο αφρικανικός ελέφαντας, το βουβάλι, η λεοπάρδαλη και ο ρινόκερος) χάρη σε ένα σχέδιο μετεγκατάστασης της άγριας πανίδας. Καταδύσεις, σαφάρι και πολλά ακόμα πράγματα σας περιμένουν στο Μαλάουϊ.

6. Μεξικό – Ο κοιμισμένος γίγαντας ξυπνάει

6

Λιαστείτε σε μια παραλία της Καραϊβικής και μετά ξεφαντώστε όλη τη νύχτα στο Κανκούν, αγοράστε χειροποίητα διακοσμητικά σε έντονα χρώματα ή δοκιμάστε τα καυτερά νόστιμα πιάτα με σάλτσα τσίλι στην Oaxaca. Για ένα ταξίδι… πίσω στο χρόνο, επισκεφθείτε έναν ναό των Μάγια και θα καταλάβετε τι εννοούμε.

7. Σεϊχέλες – Επισκεφτείτε τον παράδεισο

seyxeles

Αυτά τα 115 παραδεισένια νησιά, που βρίσκονται σκορπισμένα στον πρασινογάλαζο Ινδικό Ωκεανό, έχουν όλα τα βασικά συστατικά για διακοπές που θα σας μείνουν αξέχαστες! Όσο για το τι μπορείτε να κάνετε εκεί, υπάρχουν πολύ περισσότερα από το να πίνετε κοκτέιλ στην παραλία: Πεζοπορία, καταδύσεις, κολύμπι με αναπνευστήρα, περιηγήσεις και άλλες δραστηριότητες, είναι όλα εύκολα διαθέσιμα και μάλιστα σε ένα εντυπωσιακό φυσικό σκηνικό.

8. Βέλγιο – Έντονη ζωή στο ξεχασμένο στολίδι της Ευρώπης

images (10)

Στο Βέλγιο θα βρείτε γραφικές πόλεις όπως οι Μπριζ, Αμβέρσα και Γάνδη, ενώ στις Βρυξέλλες θα εντυπωσιαστείτε από τα σπουδαία μουσεία. Παρ’όλο για τους περισσότερους η λέξη «Βέλγιο» και «διακοπές» δεν πάνε μαζί, το φαγητό και το ποτό θα σας μείνει αξέχαστο (σας θυμίζουμε ότι το Βέλγιο παράγει μια από τις καλύτερες μπίρες στον κόσμο, τις διάσημες σοκολάτες του και πολλά ακόμη), τα τοπία είναι χαλαρωτικά και οι ακτές εκπληκτικά κομψές, ενώ η πολιτιστική κληρονομιά θα καλύψει κάθε γούστο.

9. ΠΓΔΜ – Βαλκανικό στυλ και πίσω στο μέλλον

9

Το 2014 σηματοδοτεί την ολοκλήρωση των –αμφιλεγόμενων για κάποιους- έργων αναβάθμισης της πρωτεύουσας, Σκόπια. Η πόλη αυτή έχει γίνει πιο φιλική προς τον επισκέπτη, με ενδιαφέροντες ξενώνες, πολυτελή μπαρ και μπιστρό, καθώς και μία από τις καλύτερες σκηνές club της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, που προσκαλούν όλους τους ταξιδιώτες.

10. Μαλαισία – Η χώρα των επιχειρήσεων

Malaysia 7983

Με εκατομμύρια επισκέπτες να την προτιμούν, η Μαλαισία μπορεί να υπερηφανεύεται για νέα αξιοθέατα. Παγκοσμίως διάσημο είναι το μεγαλύτερο πάρκο πουλιών στη Νοτιοανατολική Ασία, στην περιοχή Melaka (με 6.000 πουλιά από 400 είδη) και τα πάρκα Legoland και Hello Kitty στην πόλη Nusajaya. Ο νέος τερματικός σταθμός στο Διεθνές Αεροδρόμιο της Kuala Lumpur ( KLIA2 ), είναι ένας άλλος σημαντικός παράγοντας για την προσέλκυση περισσότερων επισκεπτών. Οι ανταγωνιστικές τιμές και νέες εταιρείες, κάνουν την επίσκεψη στη χώρα πιο προσιτή.

Βρείτε τις καλύτερες προσφορές αεροπορικών εισιτηρίων για τον ταξίδι των ονείρων σας και βουρ για ταξιδάκι!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Βούλα

⚽🏀 LIVE SCORES
24 Απρ. 2024
Λαμ
12'
0 - 0
ΠΑΟ
24 Απρ. 2024
Άρη
19:30
-
Ολυ
24 Απρ. 2024
ΜΟΝ
20:00
-
ΦΕΝ
24 Απρ. 2024
BARC
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;