Pamukkale Τουρκίας | Ένας λευκός οπτασιασμός!

#Pamukkale-Turkey

Το Pamukkale, που στα τούρκικα σημαίνει ” κάστρο από βαμβάκι “, είναι ένα μαγευτικό μνημείο της φύσης στην επαρχία Ντενιζλί στη νοτιοδυτική Τουρκία. Η πόλη αυτή που βρίσκεται στην κοιλάδα του ποταμού Μαιάνδρου( ή Μεντερέ ), διαθέτει ιαματικές πηγές και τραβερτίνες, αναβαθμίδες δηλαδή ανθρακικών ορυκτών, οι οποίες έχουν απομείνει από το νερό που κυλάει εδώ και αιώνες στην περιοχή, δημιουργώντας ένα ασυνήθιστο τοπίο απαράμιλλης φυσικής ομορφιάς.

Οι φυσικές αυτές καταγάλανες πισίνες, συγκεντρώνουν τουρίστες από όλα τα μέρη του κόσμου, οι οποίοι κατακλύζουν τους λευκούς αυτούς ιστορικούς λόφους, πάνω στους οποίους χτίστηκε η Ιεράπολις το πρώτο μισό του 2ου π.Χ. αιώνα. Λόγω της σπουδαίας ιστορίας του, και του μεγάλου φυσικού του κάλλους, το Pamukkale εντάχθηκε στα Μνημεία Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Unesco, για να διαφυλαχτεί η μοναδικότητα και η αυθεντικότητά του.

Εκεί λοιπόν, στα βάθη της Φρυγίας, η ιστορία και ο πολιτισμός αναδύονται μέσα από τις θερμές πηγές και συναντούν την πραγματικότητα, σε μία προσπάθεια να ” γαντζωθούν ” στο τώρα, για να μη σβηστούν από τις σελίδες του μυαλού και να μεταβούν στο άβατο της αιωνιότητας…

Δείτε μερικές φωτογραφίες από αυτή την ξεχωριστή γωνιά του πλανήτη.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Βούλα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES
30 Μαρ. 2024
Παν
15:00
-
Αστ
30 Μαρ. 2024
Βόλ
17:30
-
Κηφ
29 Μαρ. 2024
ΦΕΝ
19:45
-
ΑΛΜΠ
29 Μαρ. 2024
ΒΙΡ
21:30
-
ΠΑΟ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;