Ελληνικές Startups | Γνωρίστε το Zoottle!

Zootle kedriki

Συνεχίζοντας το ταξίδι μας στον κόσμο των ελληνικών startups, σήμερα σας παρουσιάζουμε το Zoottle! Πάμε λοιπόν να δούμε τη συνέντευξη που μας παραχώρησε η ομάδα του!

– Καταρχάς, ποιοι είστε;

Νεκτάριος Συλλιγαρδάκης, Co-Founder | Product Manager στην Ζoottle, team leader στην eresus με πολυετή πείρα στο πως φτιάχνουμε προϊόντα για το web, με εμμονή στο να παντρεύει το web με το φυσικό χώρο.

Νάσος Αναλογίδης, Co-Founder | Business Development Manager στην Zoottle. O Νάσος προέρχεται από τον χώρο των τηλεπικοινωνιών με πολυετή θητεία στην Nokia. Διετέλεσε General Manager για Ελλάδα Ισραήλ και Κύπρο, έχοντας την πλήρη ευθύνη για τις πωλήσεις, και όλες τις υποστηρικτικές λειτουργίες της εταιρείας σε αυτές τις χώρες. Είναι Διπλωματούχος Ηλεκτρολόγο Μηχ/κός και Μηχ/κος Ηλεκτρονικών υπολογιστών (Δημοκρίτειο Πολυτεχνείο Θράκης), με μεταπτυχιακά στα συστήματα κινητής τηλεφωνίας (MSc – Lancaster UK) και στην διοίκηση επιχειρήσεων (ALBA)

Νίκος Χασιώτης, Co-Founder | Technical Lead στην Zoottle, Μηχανικός Συστημάτων UNIX στην Cosmote. Με πολυετή εμπειρία στη χρήση ανοικτού λογισμικού, έχει συνεργαστεί με ερευνητικά ιδρύματα και πολυεθνικές εταιρείες είτε σαν προγραμματιστής είτε σαν διαχειριστής συστημάτων.

– Τι ακριβώς είναι το Zoottle;

Το Zoottle είναι ένα εργαλείο, που μετατρέπει τους πελάτες – φυσικούς επισκέπτες μιας επιχείρησης σε ψηφιακούς οπαδούς/ακόλουθους με πολλούς τρόπους. Με δεδομένο ότι οι 4 στους πέντε ενεργούς χρήστες Internet, παγκοσμίως αλλά και στην Ελλάδα διατηρούν κάποιο Facebook account, η προαναφερθήσα μετατροπή υλοποιήθηκε κατά προτεραιότητα μέσω του Facebook. Η λογική είναι απλή και γρήγορη: Αν θες να πάρεις πρόσβαση μέσω του WiFi του χώρου που επισκέπτεσαι χωρίς να μπεις στην διαδικασία αναζήτησης του κωδικού από υπάλληλο ή κάποια απόδειξη, τότε κάνε απλά Like στην Facebook Page του χώρου/επιχείρησης που επισκέπτεσαι. Παράλληλα μπορείς προαιρετικά να κάνεις και check in! Αν πάλι δεν θες να χρησιμοποιήσεις για οποιονδήποτε λόγο τον λογαριασμό σου στο Facebook, μπορείς να μπείς μέσω email authentication. Για τους “παραδοσιακούς” υπάρχει και η διακριτική ευχέρεια log-in με χρήση κωδικού. Στην Zoottle είμαστε παθιασμένοι με την συνεχή παροχή επιπλέον δυνατοτήτων και εργαλείων στους τελικούς χρήστες και στους πελάτες μας. Πολλά παραπάνω functionalities έπονται…

Ταυτόχρονα προσφέρουμε στους ιδιοκτήτες των επιχειρήσεων – πελάτες μας ένα εργαλείο (on line web ui) για να βλέπουν τα ποιοτικά και ποσοτικά χαρακτηριστικά που σχετίζονται με την κίνηση του WiFi και τους πελάτες της επιχείρησής τους. Ταυτόχρονα το ίδιο γραφικό περιβάλλον επιτρέπει στους πελάτες μας να παραμετροποιούν το zoottle τους, αλλάζοντας όποτε κρίνουν σκόπιμο της ρυθμίσεις του.

– Πως σας ήρθε η ιδέα για το zoottle;

Η ιδέα του zootle γεννήθηκε πριν από ενάμισι χρόνο ενώ βρισκόμουν σε ένα καφέ και προσπαθούσα να συνδεθώ με το wifi του καταστήματος Για να συνδεθώ έπρεπε να συμπληρώσω το σχετικό username / password. Γι’αυτο αναγκάστηκα να ζητήσω τη βοήθεια της σερβιτόρας που με παρέπεμψε στο ταμείο. Οι πληροφορίες τελικά βρισκόντουσαν στην απόδειξη. Όλη αυτή η διαδικασία με έκανε σκέφτομαι εναλλακτικούς τρόπους σύνδεσης στο wifi που να μη χρειάζεται να επιστρατεύει τον ταμεία άλλα και τρόπους με τους όποιους θα μπορούσε το κατάστημα να επωφεληθεί από αυτή την υπηρεσία

Σε αυτές τις ερωτήσεις θελήσαμε να δώσουμε μια απάντηση.

 

zoottle 2 zoottle 1

– Πως μπορεί κάποιος να το χρησιμοποιήσει;

Από την πλευρά του τελικού χρήστη, ο χρήστης βλέπει ένα ανοικτό δίκτυο, με το που συνδεθεί του ζητάει να κάνει facebook login, like στην επιχείρηση που βρίσκεται και παίρνει internet.

Από την πλευρά του ιδιοκτήτη (π.χ καφετέριας, ξενοδοχείο) απλά χρειάζεται να βάλει το δικό μας wifi rooter μετά το adsl modem.

Από το διαχειριστικό του zoottle ( http://panel.zoottle.com ) o ιδιοκτήτης μπορεί να αντλήσει πολλές πληροφορίες όπως:

– πόσοι συνδέθηκαν στο wifi τους
– πόσα like έχει κερδίσει
– πόσες φορές ο χρήστης-πελάτης έχει επισκεφθεί τον χώρο του.
– πόσο χρόνο έμειναν συνδεδεμένοι και τι όγκο δεδομένων διοχέτευσαν
– πόσοι χρήστες του wifi έχουν ξανασυνδεθεί και πόσες φορές
– πόσοι ήταν άνδρες – γυναίκες,
– ηλικιακές ομάδες χρηστών και άλλα ποιοτικά χαρακτηριστικά

Ταυτόχρονα ο ιδιοκτήτης μπορεί να διαχειριστεί απομακρυσμένα το wifi π.χ να ορίσει περιορισμό ταχύτητας σύνδεσης, να μπλοκάρει χρήστες που βλέπει οτι κάνουν άμετρη χρήση του wifi, να ενεργοποιήσει και άλλους τρόπους σύνδεσης όπως password ή με επιβεβαίωση email και άλλες λειτουργίες του wifi hotstpot

– Ποιοι άνθρωποι/οργανισμοί/εταιρίες σας έχουν βοηθήσει μέχρι στιγμής;

Χρήστος Περάκης, Country Manager της Apple, Angel Investor και μέντορας στο openfund

Ο Χρήστος παρέχει συμβουλευτική υποστήριξη ως μέντορας καθώς κατέχει εμπειρία πάνω σε δίκτυα πωλήσεων και σε στρατηγικές επέκτασης σε άλλες χώρες. Επίσης, συμμετείχε στα πρώτα κεφάλαια της εταιρίας ως angel investor.

Είναι πολύ σημαντικό να αναφέρουμε οτι το οικοσύστημα που δημιουργήθηκε τα τελευταία χρόνια μέσα από το opencoffee μας επηρέασε άμεσα. Η προσφορά τους ήταν κυρίως στη δημιουργία μιας startup κουλτούρας. Επίσης το opencoffee παρείχε άμεση πρόσβαση με άλλους startups founders για ανταλλαγή απόψεων όσο και επενδυτές που ήταν καταλυτικές για την δημιουργία του zoottle.

– Από τη μέχρι τώρα εμπειρία σας, τι συμβουλές θα δίνατε στους νεότερους που σκέφτονται να ξεκινήσουν τη δική τους start up;

Μην υποτιμάς την εμπειρία και την προσπάθεια που χρειάζεται, για να μπεις σε μια αγορά και να πουλήσεις το προϊών σου / υπηρεσία σου, πολλές φορές είναι πιο δύσκολο και από το να δημιουργήσεις το προϊόν σου.

– Ποιοι είναι τα άμεσα πλάνα σας και ποιες οι φιλοδοξίες σας για το μέλλον;

Στη παρούσα φάση οι προσπάθειες μας εστιάζονται στην αύξηση πωλήσεων καθώς και στη δημιουργία ενός δικτύου πωλήσεων εντός και εκτός Ελλάδας.

Παράλληλα έχουμε ήδη ξεκινήσει το δεύτερο κύκλο ανάπτυξης του προϊόντος με στόχο να προσφέρουμε επιπλέον τρόπους σύνδεσης στο wifi και μηχανισμούς engagement των χρηστών με την επιχείρηση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπηρεσίες Εστίασης

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

06-03-2024

Αθήνα

⚽🏀 LIVE SCORES
30 Μαρ. 2024
Παν
15:00
-
Αστ
30 Μαρ. 2024
Βόλ
17:30
-
Κηφ
28 Μαρ. 2024
ΖΑΛΓΚ
20:00
-
ΜΛΝ
28 Μαρ. 2024
ΠΑΡ
21:30
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;