Βιολογικό ΕΚΠΑ | Με ανακοινώσεις υποδέχονται το νέο εξάμηνο

panepistimio-660_16

Το εξάμηνο αρχίζει λοιπόν σήμερα και τα παρατράγουδα αποκλείεται να λείψουν.

Ήδη μία γεύση είχαμε από το Βιολογικό. Εκεί όπου σύμφωνα σύμφωνα με τη σελίδα Συλλόγου Διδασκόντων Θετικών Επιστημών, συμβαίνουν τα εξής:

Ο κ. Εμμ. Φραγκούλης, Πρόεδρος του Τμήματος Βιολογίας και κοσμητεύων της ΣΘΕ έχει αναρτήσει το ακόλουθο γράμμα στο DEP του Τμήματός του:

Αγαπητοί Συνάδελφοι .

Οπως με ενημέρωσε αργά χθες το βράδυ αρμόδιος Αστυνόμος από την ΓΑΔΑ υπάρχει σε εξέλιξη κατόπιν εισαγγελικής εντολής διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για τους λόγους τους οποίους δεν πραγματοποιούνται τα μαθήματα και δεν έχει αρχίσει το χειμερινό εξάμηνο.

Οπως έχετε ενημερωθεί υπάρχει απόφαση της Συγκλήτου για έναρξη των μαθημάτων την Δευτέρα 16-12-13. Οπως αντιλαμβάνεσθε το όλο θέμα χρήζει μεγάλης προσοχής. Σας παρακαλώ λοιπόν όσοι έχουν παραδόσεις σύμφωνα με το
ωρολόγιο πρόγραμμα τις επόμενες ημερες να μεταβούν στους χώρους διδασκαλίας για να πραγματοποιήσουν τις προγραμματισμένες παραδόσεις. Εάν παρεμποδισθείτε από τον οποιονδήποτε να συντάξετε άμεσα σχετικό πρωτόκολλο παρεμπόδισης όπου θα αναφέρετε από ποιόν έγινε η παρεμπόδιση και να αποσταλεί επειγόντως στην Γραμματεία του τμήματος ενημερώνοντας συγχρόνως τους παρεμποδίζοντες οτι το πρωτόκολλο που θα συνταχθεί θα αποσταλεί στην εισαγγελία.

Φιλικά
Ο Πρόεδρος του Τμήματος

Τα πράγματα γίνονται ολοένα και πιό δύσκολα
Μανώλης Φραγκούλης
………………………………………………………..

Παραθέτουμε στη συνέχεια την απάντηση του καθηγητή Κωνσταντίνου Βοργιά, όπως έχει αναρτηθεί επίσης στο DEP του Τμήματος Βιολογίας.
…………………………………………………………

ANOIΧTH ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΑ ΜΕΛΗ ΔΕΠ

17:30 15.12.13
Αγαπητοί συνάδελφοι,

Εκφράζω τη μεγάλη μου έκπληξη για το γεγονός ότι εξεδόθη εισαγγελική εντολή για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης προς εξακρίβωση των λόγων που πιθανόν να παρεμποδιστούμε να προβούμε σε παραδόσεις μαθημάτων και ότι καλούμαστε να συντάσσουμε πρωτόκολλα παρεμπόδισης διεξαγωγής μαθήματος αναφέροντας τους υπαιτίους τέτοιων γεγονότων, τα οποία και θα κατατεθούν στη Γραμματεία του τμήματος για αποστολή στον Εισαγγελέα.

Νομίζω ότι κάθε όριο λογικής έχει υπερβληθεί, διότι:

1. Εάν αύριο τεθεί από τους φοιτητές θέμα μη εισόδου στον εργασιακό χώρο και επομένως δεν υπάρξει δυνατότητα διεξαγωγής μαθημάτων, την ευθύνη θα τη φέρει η γενική συνέλευση, η οποία μέσω του συντονιστικού της ψήφισε να προβεί στην κατάληψη.

2. Ως εκ τούτου, οποιαδήποτε προσωπική διαμάχη και σύνταξη «πρωτοκόλλων παρεμπόδισης» είναι όχι μόνο αδιανόητη για τα ακαδημαϊκά δεδομένα, αλλά επίσης πληγώνει ανεπανόρθωτα τη σχέση διδάσκοντα-διδασκομένου.

3. Επίσης, η υποχρέωση σύνταξης πρωτοκόλλων παρεμπόδισης σημαίνει έμμεσα ότι όποιος διδάσκων προσπαθήσει να κάνει μάθημα, παρεμποδιστεί και δεν μπορέσει να συντάξει το ζητούμενο «πρωτόκολλο παρεμπόδισης» διότι π.χ. κανένας φοιτητής δε θα δεχθεί να αναφέρει το όνομά του, καθίσταται αυτομάτως συνεργός της διαδικασίας παρεμπόδισης.

Πρέπει να καταστεί ξεκάθαρο ότι οι θεσμικοί φορείς, σε όλα τα επίπεδα, έχουν εκλεγεί και έχουν τη νόμιμη διοικητική εξουσιοδότηση να φροντίζουν για την απρόσκοπτη λειτουργία των μαθημάτων, των εργαστηρίων και όλων των διοικητικών διαδικασιών. Η μετακύλιση της ευθύνης σε κάθε διδάσκοντα, δημιουργώντας προσωπικές εντάσεις και ό,τι άλλο πιθανόν να προκύψει, δε συνάδει με την ακαδημαϊκότητα του χώρου και θα δημιουργήσει ανεπανόρθωτη ζημιά στον ήδη βαριά τραυματισμένο χώρο.

Εκφράζω την ανησυχία μου για την τροπή που έχει λάβει η κατάσταση, καθώς φαίνεται να οδηγεί σε μόνιμη κρίση με το ερώτημα της βιωσιμότητας του τμήματος.

Καθηγητής Κ. Βοργιάς

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

13-03-2024

Μενίδι

Γραφικές Τέχνες

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Βούλα

⚽🏀 LIVE SCORES
15 Μαϊ. 2024
Λαμ
18:00
-
Άρη
15 Μαϊ. 2024
Ολυ
20:00
-
ΑΕΚ
15 Μαϊ. 2024
ΟΣΦΠ
17:15
-
ΑΕΚ
15 Μαϊ. 2024
ΠΕΡ
20:15
-
ΚΟΛ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;