Νησάκι των Ιωαννίνων. Μία επιπλέουσα οφθαλμαπάτη

Νησάκι των Ιωαννίνων. Μία επιπλέουσα οφθαλμαπάτη.

Μέσα στην ομίχλη οι οφθαλμαπάτες ζωντανεύουν και δίνουν υπόσταση και πνοή σε πρόσωπα ξεχασμένα, αλλοτινών εποχών. Και τα πάντα που θωρούμε, φαντάζουν, έστω και πρόσκαιρα, αληθινά. Μα όλα είναι μια γλυκιά απάτη, μια παραμυθία μυστική. Και έστω και έτσι, μέσα στις ζαλάδες του μυαλού και τη μέθη της σκέψης, φέρνουμε στη μνήμη μας όλους όσους αγωνίστηκαν και θυσιάστηκαν για εμάς, αλλά και εκείνους που με την ισχυρή προσωπικότητά τους άφησαν το στίγμα τους στο πάτριο χώμα.

Αλλοπρόσαλλες στιγμές, παραστρατήματα του νου και της λογικής, που μόνο εκεί ενεργοποιούνται και εμφανίζονται παραστατικά. Γιατί εκεί η ιστορία εξακολουθεί να επιβιώνει, και σαν πραγματικότητα επαληθεύεται από σπιθαμή προς σπιθαμή εμπρός στα μάτια σου. Και οι άνθρωποι του νησιού, γενναιόδωροι και καταδεκτικοί, που πιστεύουν στον Θεό και τον ευχαριστούν για τις προσφορές του. Γι’αυτό και τον τιμούν στις έξι στον αριθμό μονές τους, που κοσμούν την νησιωτική λιμναία γη.

Σπίτια, καταστήματα και κάθε είδους οικοδόμημα, όλα είναι χτισμένα με ηπειρώτικη μαστοριά και μεράκι, κάτι που τα καθιστά ιδιαίτερα και ξεχωριστά. Αρκεί μια ματιά στις τοιχογραφίες της Ι.Μ. των Φιλανθρωπηνών, για να μεταβείς με μιας σε έναν άλλο κόσμο καθάριο και πάναγνο…Εκεί, είναι το πλατύσκαλο για τη Βασιλεία του Θεού. Όλα είναι αμίαντα και αγιασμένα και οι άγγελοι σε καθοδηγούν μέσα από το φως που τρυπώνει στη σχισμή της κόγχης του ιερού.

Φεύγοντας, θα νιώσεις ανάλαφρος, ελεύθερος, αποδεσμευμένος από τα δεινά που βίωσες και τις αμαρτίες που έπραξες. Το νησί θα εντυπωθεί στο μυαλό σου σαν ανάμνηση ευχάριστη, σαν ανολοκλήρωτη εμπειρία, που θα σε μαγέψει και θα σε αναγκάσει να επιστρέψεις εκεί ξανά, για να αντικρίσεις μια μοναδική έκσταση των αισθήσεων σε ανθρώπινες διαστάσεις.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

14-02-2024

Καλλιθέα Αττικής

950

⚽🏀 LIVE SCORES
30 Μαρ. 2024
Παν
15:00
-
Αστ
30 Μαρ. 2024
Βόλ
17:30
-
Κηφ
29 Μαρ. 2024
ΦΕΝ
19:45
-
ΑΛΜΠ
29 Μαρ. 2024
ΒΙΡ
21:30
-
ΠΑΟ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;