Noteblog # 45 | Ένας εφιάλτης 5 ετών

6D08

Λένε πως τα όνειρα έχουν διάρκεια μ.ο. 3 δευτερόλεπτα. Κατά τη διάρκειά τους το σώμα είναι εντελώς παράλυτο, ενώ οποιαδήποτε φυσιογνωμία βλέπεις δεν είναι δημιούργημα της φαντασίας σου, αλλά φυσιογνωμία που κάπως, κάπου, κάποτε είχες ξανασυναντήσει.

Σκεπτόμενος το πως έχουν περάσει αυτά τα 5 χρόνια από τη δολοφονία Γρηγορόπουλου, περνάει από το μυαλό μου, ότι μάλλον ζω έναν εφιάλτη.

Πέντε χρόνια μετά την πιο μαζική πολιτικοποιημένη (και όχι κομματικοποιημένη) κίνηση της γενιάς μου, της γενιάς του xBox και του facebook όπως την αποκαλούσαν σκωπτικά οι μεγαλύτεροι, τα αποτελέσματα είναι άκρως αποθαρρυντικά.

Στα τέλη του 2012, τη Χρυσή Αυγή υποστήριζε ένας στους τρεις νέους 18-24 ετών και ένας στους τέσσερις νέους ηλικίας 25-34 (δημοσκόπηση Public Issue).

Κάτι έχουμε κάνει στραβά.

Στην κοινή γνώμη, όταν αναφερόμαστε στα Δεκεμβριανά του 08′, μένει ένα συναίσθημα βίας και αλητείας. Οι μπαχαλάκηδες. Οι κουκουλοφόροι. Η αλήθεια είναι πως μόνο οι ακροαριστερές οργανώσεις ενισχύθηκαν αισθητά, αφού αγκάλιασαν στο χώρο τους, μεμονωμένες – ελάχιστες περιπτώσεις ατόμων, που η οργή τους ενδυναμώθηκε μετά τις συμπλοκές με την αστυνομία.

Οι υπόλοιποι; Δηλώσαμε παρών. Φωνάξαμε “να μας υπολογίζετε”. Περιμέναμε να βγει κάποιος διαφορετικός. Ένας σαν εμάς, που θα σκεφτόταν όπως εμείς, που θα συσπείρωνε με νέες ιδέες και απεγκλωβισμένος από τις παλιομοδίτικες πρακτικές του χθες. Κάτι καινούριο. Θα δημιουργούταν έτσι μία τάση, εκσυγχρονιστική, μία τάση που θα έφερνε δικαιοσύνη και θα είχε όρεξη για δουλειά.

Πέντε χρόνια μετά και ακόμα αυτό το πρόσωπο δεν έχει εμφανιστεί. Αντίθετα, βλέπουμε άτομα, που κάπως, κάπου, κάποτε, είχα “δει” στο παρελθόν και τη νοοτροπία τους την έχουμε βιώσει το πετσί μας για πάνω από δύο δεκαετίες.

Πέντε χρόνια μετά λοιπόν και στεκόμαστε ορφανοί, απατρονάριστοι, φιλόδοξοι, απογοητευμένοι, ξεχασμένοι, συνεχίζουμε το ψάξιμο. Οι άλλες επιλογές; Αυτοί που το 08′ λέγανε “τι δουλειά είχε 15 χρονών στα Εξάρχεια”, αυτοί που εξίσωσαν τη μάζα των διαδηλωτών με τα επεισόδια, συνέβαλαν στην απαξίωση της αριστεράς και στην παρουσίαση της Χ.Α. ως τη μόνη μη διαβρωμένη από το σύστημα λύση.

Πέντε χρόνια μετά και εύχομαι να ξυπνήσω και να μην έχει περάσει μία μέρα. Αποκλείεται να τα κάναμε χειρότερα…

YΓ: Μακάβριοι οι πτωχοί τω πνεύματι. Ακόμα και σήμερα την ίδια ηλίθια στάση. Η αριστεροφοβία τους, η εμμονή τους να μην παραδεχτούν το προφανές, ότι ο Κορκονέας ήταν ένας ψυχάκιας που δολοφόνησε εν ψυχρώ έναν έφηβο χωρίς λόγο και πως ηθικός αυτουργός ήταν το κράτος που τον άφηνε να κυκλοφορεί με όπλο, υποβόσκει πίσω από απαράδεκτες (για ανθρώπους με στοιχειώδες διαμορφωμένο εγκέφαλο) δηλώσεις “Τι γύρευε στα Εξάρχεια ένας 15χρονος”.

ΥΓ2: Δεν είμαι αριστερός.

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Αιγάλεω

⚽🏀 LIVE SCORES
20 Απρ. 2024
ΟΦΗ
18:30
-
Βόλ
20 Απρ. 2024
Αστ
19:30
-
Παν
20 Απρ. 2024
ΑΡΗΣ
17:15
-
ΚΟΛ
21 Απρ. 2024
ΑΕΚ
17:15
-
ΠΑΟΚ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;