Ελληνικές Startups | Truckbird | The Freight Marketplace

Συνεχίζοντας το αφιέρωμά μας στις ελληνικές Startups και ορμώμενοι από την εμπειρία μας με τους διακριθέντες του  Ennovation 2013, σήμερα θα σας παρουσιάσουμε το Truckbird.

Ο Γιάννης Παπαγεωργίου λοιπόν, απάντησε τις ερωτήσεις μας:

1. Ποιοι είστε; (όνομα – ιδιότητα – Σχολή/επάγγελμα)

Γιάννης Παπαγεωργίου – CEO / Co-Founder – Μηχανολόγος Μηχανικός ΕΜΠ

Δημήτρης Ανδριανόπουλος – Business Developer / Co-Founder – Οργάνωση και Διοίκηση επιχειρήσεων στο ΠΑΠΕΙ , Associate Μanager στην PLANNING SA

Ανδρέας Μαστοράκος – Co-Founder – Μηχανολόγος Μηχανικός ΕΜΠ

Σπύρος Μανδέκης – Software Developer – Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών

Γιώργος Τερμεντζόγλου – Mobile Developer – Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών

Βασίλης Πάλλας – Graphic Designer – ΑΚΤΟ (Art & Design College)

2. Τι ακριβώς είναι το Truckbird;

Το Truckbird αποτελεί μια ηλεκτρονική πλατφόρμα που επιθυμεί να συμβάλει στην εξέλιξη του κλάδου της εφοδιαστικής αλυσίδας δημιουργώντας ένα online marketplace στο οποίο αλληλεπιδρούν οι αποστολείς εμπορευμάτων με τους χερσαίους μεταφορείς. Η καινοτομική αυτή ιδέα έχει σκοπό να δημιουργήσει μια ηλεκτρονική αγορά φορτίου (freight marketplace). Έχουν αναπτυχθεί εφαρμογές για smartphone και κατάλληλα διαμορφωμένη ιστοσελίδα ώστε να αξιοποιούνται τα δεδομένα σε πραγματικό χρόνο και η διαδραστικότητα μεταξύ των δύο πλευρών της αγοράς να είναι ταχεία. Το σύστημα μπορεί να προτείνει συνέργειες μεταξύ χρηστών του Truckbird βελτιστοποιώντας παραμέτρους όπως η χιλιομετρική απόσταση, το κόστος μεταφοράς και η πληρότητα του φορτίου.

Δημιουργούμε ένα τεχνολογικό προϊόν ειδικά σχεδιασμένο για κατακερματισμένες αγορές με προβλήματα εμπιστοσύνης, πληρότητας και διάχυσης της πληροφορίας. Όραμα μας αποτελεί η συμβολή μας στον εξορθολογισμό της άσκησης μεταφορικού έργου, αξιοποιώντας, με καινοτόμο τρόπο, την τεχνολογία για την επίλυση ενός πραγματικού προβλήματος της ελληνικής οικονομίας.

Το προϊόν μας αποτελεί η ηλεκτρονική πλατφόρμα που θα φέρει σε επαφή τους μεταφορείς με τους φορτωτές (εμπορικές εταιρείες). Η πλατφόρμα αυτή χωρίζεται σε δύο κομμάτια, ένα mobile application, το οποίο θα έχουν στο κινητό τους τηλέφωνο οι μεταφορείς, και μία ιστοσελίδα (website) η οποία απευθύνεται στους φορτωτές. Μέσω αυτής της πλατφόρμας θα κανονίζονται όλες οι συναλλαγές για τη μεταφορά των φορτίων.

truckbird

3. Σε τι στάδιο βρίσκεται η υλοποίηση της ιδέας;

Αυτή τη στιγμή έχουμε ολοκληρώσει την υλοποίηση του πρωτοτύπου και βρισκόμαστε σε επαφή με πιθανούς υποψήφιους πελάτες, οι οποίοι χρησιμοποιούν πιλοτικά την πλατφόρμα δίνοντάς μας χρήσιμο feedback για τη βελτίωσή του. Η φιλοσοφία της εταιρείας μας βασίζεται σε μία πελατοκεντρική προσέγγιση ανάπτυξης προϊόντος (Customer Development – Steve Blank), σύμφωνα με την οποία η ανάδραση των early adopters του προϊόντος μας είναι και αυτή που καθορίζει τις απαραίτητες αλλαγές που πρέπει γίνουν. Σε συνδυασμό με τον ευέλικτο προγραμματισμό (agile development), οι αλλαγές αυτές μπορούν να γίνουν εξαιρετικά γρήγορα, δίνοντας έτσι ένα βελτιωμένο προϊόν στους πελάτες μας, ειδικά σχεδιασμένο στις πραγματικές ανάγκες τις αγοράς.

Εντός των επόμενων 2 μηνών, επιθυμούμε να «ανοίξουμε» την πλατφόρμα σε επιλεγμένες μεταφορικές και εμπορικές εταιρείες για να αποκτήσουμε το απαραίτητο proof of concept, ώστε να γίνει το επίσημο λανσάρισμα του προϊόντος μας στην αγορά στις αρχές του 2014.

4. Ποιοι άνθρωποι/οργανισμοί/εταιρίες σας έχουν βοηθήσει μέχρι στιγμής;

Η εταιρεία μας έχει ενταχθεί από τον Ιούνιο στο μονοετές πρόγραμμα επιχειρηματικής επιτάχυνσης EGG: enter-grow-go, της Eurobank και του Corallia, (www.theegg.gr) το οποίο μας παρέχει mentoring και εργασιακή στέγη. Προσωπικός μας μέντορας μέσω του προγράμματος είναι ο κ. Γιάννης Κώτης, ο οποίος μας δίνει πολύτιμη βοήθεια και υποστήριξη σε ζητήματα business development. Προτού ενταχθούμε στο EGG, η εταιρεία Daily Secret μας παρείχε επί 3 μήνες χώρο και mentoring, στο πλαίσιο του Good Karma Project τους, και μας υποστήριξε και καθοδήγησε στα πολύ κρίσιμα αρχικά μας βήματα.

Τέλος, το ευρύτερο ελληνικό startup οικοσύστημα (startups, coworking spaces, event planners) προσφέρει απλόχερα και αλληλέγγυα βοήθεια σε όλες τις ανερχόμενες startups μέσα από το αναπτυσσόμενο δίκτυο που έχει δημιουργήσει.

5. Από τη μέχρι τώρα εμπειρία σας, τι συμβουλές θα δίνατε στους νεότερους που σκέφτονται να ξεκινήσουν τη δική τους startup;

Η εμπειρία του να στήνεις τη δική σου εταιρεία και του να προσπαθείς να λύσεις ένα υπαρκτό πρόβλημα είναι ανεκτίμητη. Το γεγονός ότι όλοι όσοι βρίσκονται στο ξεκίνημα μίας startup βγαίνουν από τη ζώνη άνεσής τους και πρέπει να κάνουν πολλά διαφορετικά και καινούργια πράγματα, δίνει τη δυνατότητα ανάπτυξης δεξιοτήτων και τεχνικών που θα χρειαζόταν πολύς καιρός σε ένα διαφορετικό εργασιακό περιβάλλον για να αποκτηθούν.

Σε όλους όσους θέλουν να επιχειρήσουν έχω να πω πως τώρα είναι η ευκαιρία να ρισκάρουν και να ψάξουν πως μπορούν να μετουσιώσουν τα ενδιαφέροντα τους και το πάθος τους σε κάτι δημιουργικό που θα ικανοποιήσει μία προϋπάρχουσα ανάγκη στην αγορά. Πρέπει να σταματήσουν να βρίσκονται στο στάδιο του ατελείωτου σχεδιασμού, της θεωρίας και των συζητήσεων σε καφετέριες και να βγουν έξω να πράξουν!

6. Ποιοι είναι τα άμεσα πλάνα σας και ποιες οι φιλοδοξίες σας για το μέλλον;

Τα άμεσα πλάνα μας είναι να παρουσιάσουμε το Truckbird sto Industry Club του πανεπιστημίου HEC στο Παρίσι στα πλαίσια του Career Path της σχολής.

Στη συνέχεια, θα εκπροσωπήσουμε το Truckbird στον τελικό του παγκοσμίου διαγωνισμού Get in the Ring: The Investment Battle 2013 στο Ρότερνταμ στις 21 και 22 Νοεμβρίου. Πιστεύουμε πως θα είναι μία εξαιρετική εμπειρία και πως θα μάθουμε πολλά διαγωνιζόμενοι μπροστά σε πιθανούς επενδυτές παγκοσμίου επιπέδου. Προφανώς και ευελπιστούμε από το ταξίδι αυτό να προκύψουν και γνωριμίες και επαφές με ανθρώπους που θα μας βοηθήσουν στα επόμενά μας βήματα.

Οι φιλοδοξίες μας, και μιλάω εκ μέρους όλων των μελών του Truckbird, είναι να γίνουμε πιο ώριμοι σε ατομικό και επιχειρηματικό επίπεδο μέσα από αυτό το «ταξίδι» και να μπορέσουμε να αποκτήσουμε εφόδια και εμπειρίες που θα μας χρησιμεύσουν στα μετέπειτα βήματα της ζωής μας.

Links

Website: www.truckbird.com
Facebook: www.facebook.com/truckbird
Mail: info@truckbird.com

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπηρεσίες Εστίασης

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

Πωλήσεις

Εποχιακή Εργασία

15-02-2024

Ναουσα

1.500

⚽🏀 LIVE SCORES
20 Απρ. 2024
ΟΦΗ
18:30
-
Βόλ
20 Απρ. 2024
Αστ
19:30
-
Παν
20 Απρ. 2024
ΑΡΗΣ
17:15
-
ΚΟΛ
21 Απρ. 2024
ΑΕΚ
17:15
-
ΠΑΟΚ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;