ΕΚΠΑ - ΕΜΠ | Κλειστές πύλες από φοιτητές και διοικητικούς

assets_LARGE_t_420_54248662

Οι φοιτητές μαζί με τους διοικητικούς προέβησαν σε αποκλεισμό των εισόδων του Πανεπιστημίου Αθηνών και του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.

Πιο συγκεκριμένα, μετά από τη χθεσινή προτροπή των συλλόγων των διοικητικών υπαλλήλων του Πανεπιστημίου Αθηνών και του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, οι απεργοί έχουν κλείσει από τις 7 το πρωί τις εισόδους της Πανεπιστημιούπολης (στην οδό Ούλοφ Πάλμε), της Πολυτεχνειούπολης (στην οδό Κατεχάκη), της Νομικής (στην οδό Μασσαλίας) και της Ιατρικής Σχολής Αθηνών (στην οδό Μικράς Ασίας).

Μάλιστα, στιγμιαία ένταση προκλήθηκε έξω από τον πανεπιστημιούπολη του Ζωγράφου, όταν καθηγητής προσπάθησε να «σπάσει» το μπλοκο διοικητικών υπαλλήλων και φοιτητών για να περάσει με το αυτοκίνητό του στο χώρο του πανεπιστημίου, αλλά τον σταμάτησαν και δεν τον άφησαν να περάσει.

«Να σεβαστείς τον εαυτό σου» τον κάλεσε ο Ζαχαρίας Τριγάζης, μέλος της Ομοσπονδίας των διοικητικών υπαλλήλων, που αποφάσισε να κλιμακώσει τις κινητοποιήσεις της κατά της διαθεσιμότητας με νέα 48ωρη απεργία σήμερα και αύριο, που κρατά τα πανεπιστήμια κλειστά για 11η εβδομάδα.

Επίσης, εκτός από τον καθηγητή που θέλησε να περάσει με το αυτοκίνητό του στην πανεπιστημιούπολη, οι συγκεντρωμένοι δεν άφησαν και μια φοιτήτρια (στο τρίτο έτος της Φιλοσοφικής) να μπει στο χώρο του Πανεπιστημίου.

«Μια εβδομάδα τώρα μας έχουν δώσει το πρόγραμμα για να ξεκινήσουμε σήμερα μαθήματα και μας κοροϊδεύουν. Μερικά παιδιά έχουν έρθει από επαρχία για να κάνουν σήμερα μάθημα. Το εξάμηνο έχει χαθεί», είπε.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

11-03-2024

Ασπρόπυργος

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

05-02-2024

Άγιος Δημήτριος Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES
20 Απρ. 2024
ΟΦΗ
18:30
-
Βόλ
20 Απρ. 2024
Αστ
19:30
-
Παν
20 Απρ. 2024
ΑΡΗΣ
7'
0 - 2
ΚΟΛ
21 Απρ. 2024
ΑΕΚ
17:15
-
ΠΑΟΚ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;