Σήμερα κρίνεται η τύχη του εξαμήνου

588983_tivenos

Συνεδριάζουν και πάλι σήμερα οι σύλλογοι των υπαλλήλων του πανεπιστημίου Αθηνών και του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου προκειμένου να καθορίσουν αν θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους.

Πιο συγκεκριμένα, η Ομοσπονδία Διοικητικών Υπαλλήλων των πανεπιστημίων κήρυξε για σήμερα νέα 24ωρη απεργία, την ώρα που στις προθέσεις των διοικήσεων των δυο ιδρυμάτων είναι να ξεκινήσουν μέσα στην εβδομάδα, με το Καποδιστριακό να έχει ορίσει ως ημέρα έναρξης την Τρίτη 19 Νοεμβρίου.

Από την άλλη, στο ΕΜΠ και οι εννέα σχολές τελούν υπό κατάληψη από τους φοιτητές.

Ωστόσο, σε δεινή θέση έχουν περιέλθει χιλιάδες φοιτητές εξαιτίας των καταλήψεων και της παρατεταμένης απεργίας των διοικητικών υπαλλήλων. Πρωτοετείς δεν έχουν εγγραφεί, ενώ εξεταστικές βρίσκονται στον αέρα, με τα μαθήματα να μην έχουν ακόμα ξεκινήσει.

Μάλιστα, εξαιτίας της απεργίας για τη διαθεσιμότητα εκατοντάδων διοικητικών υπαλλήλων σε 8 ΑΕΙ, μέχρι στιγμής, δεν έχουν γίνει εγγραφές πρωτοετών φοιτητών στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, δεν διεξήχθη η εξεταστική του Σεπτεμβρίου για χιλιάδες φοιτητές, ενώ ακόμη το σύνολο των σπουδαστών των δύο ιδρυμάτων δεν ξεκίνησε μαθήματα.

Ένα πρόσθετο πρόβλημα που έχει ανακύψει αφορά τις μετεγγραφές φοιτητών που εισήχθησαν σε ΑΕΙ-ΤΕΙ τα τρία τελευταία έτη. Και αυτό γιατί για να ολοκληρωθεί η διαδικασία των μετεγγραφών θα πρέπει να έχουν εγγραφεί οι πρωτοετείς.

Έτσι, η εβδομάδα που ξεκινά είναι κρίσιμη για την τύχη του εξαμήνου. Οι σύλλογοι των διοικητικών υπαλλήλων του ΕΚΠΑ και του ΕΜΠ αποφασίζουν σήμερα εάν θα συνεχίσουν την απεργία και εάν επιτρέψουν την είσοδο φοιτητών και εργαζομένων στα πανεπιστήμια για να ξεκινήσουν τα μαθήματα.

Τέλος, ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος διαμηνύει προς όλες τις κατευθύνσεις πως δεν πρόκειται να δεχθεί παρεμπόδιση έναρξης των μαθημάτων, προαναγγέλλοντας την εφαρμογή του νόμου που προβλέπεται για αυτές τις περιπτώσεις.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Μεταφορές

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Μαρούσι

800

Μέσα μαζικής ενημέρωσης

Πλήρης Απασχόληση

04-01-2024

Κηφισιά

⚽🏀 LIVE SCORES
20 Απρ. 2024
ΟΦΗ
18:30
-
Βόλ
20 Απρ. 2024
Αστ
19:30
-
Παν
20 Απρ. 2024
ΑΡΗΣ
17:15
-
ΚΟΛ
21 Απρ. 2024
ΑΕΚ
17:15
-
ΠΑΟΚ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;