Προτάσεις ταινιών για DVD (Μέρος 13ο) | 90's Part 3

run lola run

 

Συνεχίζουμε το αφιέρωμα στις αγαπημένες μας 90’s ταινίες με άλλες 5 προτάσεις!

Run Lola Run

Το video δεν είναι πλέον διαθέσιμο

Μία ιστορία που επαναλαμβάνεται τρεις φορές. Η Lola τρέχει, αλλά δεν είναι σίγουρο ότι θα προλάβει να σώσει τον καλό της. Το Run Lola Run, είναι κάτι περισσότερο από μία πολύ καλή ταινία των 90’s. Το σενάριο σήμερα, 17 χρόνια μετά, ίσως να φαίνεται χιλιοειπωμένο. Η Λόλα όμως ήταν η επιτομή μιας ολόκληρης ποπ κουλτούρας, μου έμελλε να διαδραματήσει σπουδαίο ρόλο στα 00’s. Κλασικό και διαχρονικό, ένα Rashomon της δεκαετίας του 90. Must.

Μικρά εγκλήματα μεταξύ φίλων – Swallow Grave

Shallow_Grave

Ο μετέπειτα διάσημος Danny Boyle (Slumdog Millionaire (2008), Trainspotting (1996), 127 ώρες (2010), 28 Μέρες Μετά (2002) κτλ) σκηνοθετεί το Swallow Grave, μία ταινία για το “Μέχρι πού μπορείτε να φτάσετε για να πάρετε αυτό που θέλετε;”. Πολύ λίγα χρήματα για μπάτζετ, ιδιαίτερη σκηνοθεσία και… το “ίδιο” κόκκινο σταθερό τηλέφωνο όπως στο Run Lola Run. Αν ξέρει κανείς που μπορώ να βρω ένα όμοιο, ας αφήσει σχόλιο!

ΥΓ: Δεν βάζω trailer, γιατί ότι βρήκα έχει ΑΠΕΙΡΑ spoilers.

Όλα για τη μητέρα μου – All about my mother

Κατά την προσωπική μου άποψη, η πιο αναγνωρισμένη και αντιπροσωπευτική ταινία του Almodovar. Δύσκολος σκηνοθέτης, που καταπιάνεται με κοινωνικά θέματα, κυρίως αλληγορικά για μία Ισπανία που ψάχνει την κοινωνική της ταυτότητα μετά τον Φράνκο. Αν μπορούσες να συνοψίσω όλο το νόημα του Αλμοδοβάρ και του  Όλα για τη μητέρα μου σε μία φράση, θα ήταν: “Λοιπόν, όπως έλεγα, κοστίζει πολύ να είσαι αυθεντική κυρία μου. Και δε μπορείς να τσιγκουνεύεσαι, γιατί είσαι πιο αυθεντική όσο περισσότερο μοιάζεις σ’αυτό που ονειρεύεσαι”.

Barton Fink

Βρισκόμαστε το 1991. Οι αδερφοί Κοέν προσπαθούν να τελειώσουν το Miller’s Crossing, αλλά δεν τους βγαίνει. Παγώνουν λοιπόν το πρότζεκτ, φτιάχνουν το Barton Fink, το στέλνουν στο Φεστιβάλ των Κανών και σαρώνουν τα πάντα. Έτσι απλά. Δεν λέω τίποτα άλλο, αν είσαι ψιλοσινεφίλ, να το δεις.

Heat

Θα μου πεις: “Με κοροϊδεύεις ρε;”. Θα σου πω όχι. Αλλά είναι μία ταινία που έχει παίξει ο Αλ Πατσίνο και ο Ρόμπερτ ντε Νίρο. Μαζί. Ταυτόχρονα. Είναι αμαρτία από το θεό να μην το έχεις δει ή να το έχεις ξεχάσει ή το οτιδήποτε. Δείτε το!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Χωρίς κατηγορία

Όλοι οι τύποι εργασίας

21-03-2024

Θεσσαλονικη

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES
25 Απρ. 2024
ΠΑΟ
21:15
-
ΜΑΚ
25 Απρ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΜΠΑ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;