Noteblog #44 | Ζούγκλα; Ευχαριστώ δεν θα πάρω.

aima

Πριν από λίγο προβλήθηκε από το Mega το βίντεο της στυγερής δολοφονίας των δύο χρυσαυγιτών από άγνωστο στυγερό δολοφόνο.

Το neolaia.gr, δεν θα αναδημοσιεύσει αυτό το βίντεο.

Μπορείτε να πάτε να το δείτε αλλού.

Οι λόγοι;

Προφανώς δεν το παίζουμε ιεροκήρυκες, ούτε άγιοι. Οι λόγοι είναι οι ίδιοι ακριβώς με τους λόγους που δεν δημοσιεύσαμε τη φωτογραφία του Πρώτου Θέματος με τον Φύσσα.

1. Από σεβασμό στην οικογένεια των θυμάτων. Ποιος θα ήθελε να δει, μόλις λίγα 24ωρα από το χαμό του αγαπημένου του προσώπου, τη δολοφονία του και την τελευταία του πνοή στην τηλεόραση. Τους ρώτησαν;

2. Από σεβασμό στην ανθρώπινη ύπαρξη. Έχουμε εθιστεί στη βία και στο αίμα. Βλέπουμε δολοφονίες και τις αντιμετωπίζουμε, όχι απλά σαν κάτι φυσικό, αλλά και σαν μια ευκαιρία να πιάσουμε τηλεθεάσεις, pageviews και να πουλήσουμε φύλλα.

3. Το εν λόγω βίντεο, δεν προσθέτει κανένα επιπλέον στοιχείο, για να πιαστούν οι δράστες. Το μόνο που κάνει, είναι να δημιουργεί, φόβο, θλίψη και κυρίως οργή. Οργή μεταξύ μας. Οργή που συνεχίζουμε να σπέρνουμε, παρότι τα σημάδια από τις θύελλες μετρούν ήδη τα πρώτα τους θύματα.

4. Το συγκεκριμένο βίντεο και ο τρόπος με τον οποίο βγήκε, αξίζουν βραβείο διαφημιστικής καμπάνιας. Ούτε οι ίδιοι οι τρομοκράτες δεν το πιστεύουν, είμαι σίγουρος.

Δεν το παίζουμε δημοσιογραφάρες, ούτε επιδιώκουμε να αλλάξουμε τον κόσμο. Δεν είμαστε ούτε το infowar, ούτε ο Μάρτιν Λούθερ Κινγκ.

Δεν θα επιτρέψουμε όμως σε καμία οικονομική συγκυρία να μας αλλοτριώσει και να μας μετατρέψει σε ζώα.

Γεμίζουμε τις ψυχές μας με αυτό που κάνουμε εδώ και όπως συμφωνούσαμε και με τον Καπογιάννη σήμερα, το quote του Γεωργακόπουλου: “Βγάζω το ψωμάκι μου γράφοντας, κι αυτός είναι ένας καλός τρόπος να βγάζει κανείς ψωμάκι”, μας βρίσκει 100% σύμφωνους.

ΥΓ: Θα συνεχίσω να περιμένω την προκήρυξη της πράξης. Τα πράγματα δεν είναι ούτε κορόνα, ούτε γράμματα. Η είδηση μέχρι στιγμής είναι η εξής: “Δύο μέλη της Χρυσής Αυγής (που ανήκαν στην ομάδα περιφρούρησης και δεν νομίζω να βάζεις περιφρούρηση άσχετους και άγνωστους με το κόμμα), δολοφονήθηκαν εν ψυχρώ από επαγγελματία δολοφόνο. Αν βγει προκήρυξη, θα δεχτούμε το “τρομοκρατική ενέργεια” σίγουρα. Αν δεν βγει, όλα τα σενάρια είναι ανοικτά (ακόμα και αυτό των τρομοκρατών). Υπομονή και ηρεμία. Και όπως είπαμε και την πρώτη μέρα, συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων.

ΥΓ2: Όλο το κόκκινο στις μέρες μας είναι αίμα. Δεν θα πάψει ποτέ να είναι επίκαιρος αυτός ο στίχος.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπάλληλοι γραφείου

Μερική Απασχόληση

15-03-2024

Αργυρούπολη

590

Γραφικές Τέχνες

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Βούλα

⚽🏀 LIVE SCORES
25 Απρ. 2024
ΠΑΟ
21:15
-
ΜΑΚ
25 Απρ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΜΠΑ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;