Τζ. Ρ. Ρ. Τόλκιν: Η γέννηση ενός θρύλου - Colin Duriez

Τζ. Ρ. Ρ. Τόλκιν: Η γέννηση ενός θρύλου - Colin DuriezΟι εκδόσεις Κέδρος κυκλοφορούν το βιβλίο Τζ. Ρ. Ρ. Τόλκιν: Η γέννηση ενός θρύλου, του συγγραφέα Colin Duriez, για τη ζωή του μέγάλου Τζ. Ρ. Ρ. Τόλκιν.

Πολύ πριν από τις επιτυχημένες ταινίες της τριλογίας του Άρχοντα των Δαχτυλιδιών, η φαντασία, τα δημιουργήματα και οι χαρακτήρες του Τζ. Ρ. Ρ. Τόλκιν είχαν γοητεύσει εκατομμύρια αναγνώστες σε ολόκληρο τον κόσμο. Ποιος ήταν ο άνθρωπος που επινόησε τις περίπλοκες γλώσσες και τον τέλεια δομημένο κόσμο της Μέσης Γης;

Ο Τζ. Ρ. Ρ. Τόλκιν πέρασε δύσκολα χρόνια. Βίωσε τη φρίκη του Α’ Παγκόσμιου πολέμου. Ήταν ορφανός και φτωχός. Ο κηδεμόνας του μάλιστα του είχε απαγορεύσει να επικοινωνεί με την κοπέλα που είχε ερωτευτεί.

Λαμπρός αλλά ιδιαίτερα εσωστρεφής λόγιος, επεξεργάστηκε επί πενήντα και πλέον χρόνια τις γλώσσες, την ιστορία, τους λαούς και τη γεωγραφία της Μέσης Γης. Δημιούργησε έτσι μια συμπαγή μυθολογία η οποία βασίστηκε στην τεράστια γνώση του γύρω από την πρώιμη ευρωπαϊκή Ιστορία και την κουλτούρα της Βόρειας Ευρώπης.

Ο φανταστικός αυτός κόσμος μάγεψε ολόκληρες γενιές και ο Τζ. Ρ. Ρ. Τόλκιν έγινε θρύλος. Η συναρπαστικήβιογραφία του Dolin Duriez ρίχνει φως σε γνωστές και άγνωστες πτυχές της ζωής του.

«Μια συναρπαστική και αναλυτική περιγραφή της ζωής και του έργου του συγγραφέα (…). Αυτή η λεπτομερής και καλογραμμένη βιογραφία συλλαμβάνει το πνεύμα του φαινομένου Τόλκιν και μας βοηθά να κατανοήσουμε και να εκτιμήσουμε καλύτερα το καταπληκτικό του επίτευγμα». 

Brian Sibley, συγγραφέας του The Hobbit: Αn Unexpected Journey Official Movie Guide

Ο Κόλιν Ντούριεζ έχει εμφανιστεί ως σχολιαστής των dvd της σειράς ταινιών Ο ΑΡΧΟΝΤΑΣ ΤΩΝ ΔΑΧΤΥΛΙΔΙΩΝ του Πίτερ Τζάκσον, καθώς και της τηλεοπτικής σειράς του BBC WORLDS OF FANTASY. Είναι επίσης συγγραφέας των βιβλίων The Inklings Handbook (που έγραψε μαζί με τον εκλιπόντα Ντέιβιντ Πόρτερ), J.R.R. Tolkien and C.S. Lewis: The Story of their Friendship, και Tolkien and the Lord of the Rings. Έχει συνεισφέρει με κείμενά του σε αρκετά αναγνωρισμένα βιβλιογραφικά έργα, όπως το The Tolkien Encyclopedia.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

08-01-2024

Μαρούσι

Πληροφορική

Πρακτική Άσκηση

05-02-2024

Άγιος Δημήτριος Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES
30 Μαρ. 2024
Παν
15:00
-
Αστ
30 Μαρ. 2024
Βόλ
17:30
-
Κηφ
29 Μαρ. 2024
ΦΕΝ
19:45
-
ΑΛΜΠ
29 Μαρ. 2024
ΒΙΡ
21:30
-
ΠΑΟ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;