Σκότωσαν δύο χρυσαυγίτες στο Νέο Ηράκλειο! (Συνεχής ενημέρωση)

egklima

Επαγγελματική εκτέλεση έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στο Νέο Ηράκλειο. Δύο άνδρες έπεσαν νεκροί από τα πυρά δραστών. Ένας βαριά τραυματίας μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο “Γεννηματάς”.

Το γεγονός ότι ήταν Χρυσαυγίτες, επιβεβαιώθηκε από τον Υπεύθυνο Τύπου της Χρυσής Αυγής, Ηλία Κασιδιάρη, πριν από λίγο (20:00) στο STAR Channel.

Mείνετε συντονισμένοι και μαζί θα παρακολουθήσουμε την πορεία των ερευνών.

Updates

22:22. Ένταση μεταξύ μελών της ΧΑ και δημοσιογράφων, στο χώρο του εγκλήματος. Οι δημοσιογράφοι βρήκαν προστασία πίσω από τις δυνάμεις των ΜΑΤ.

22:08. Ανακοινώθηκαν τα ονόματα των θυμάτων της δολοφονίας

21:45. Συνοψίζοντας. Δύο νεκροί και ένας βαριά τραυματισμένος σε κρίσιμη κατάσταση. Νεαρές ηλικίες, ενώ η πληροφόρηση που είχαμε, έκανε λόγο για 20 και 23 ετών, στο Mega είπαν ότι πρόκειται για 23 και 27. Η αντιτρομοκρατική ψάχνει τη μηχανή, ενώ οι κάλυκες θα περάσουν βαλλιστική και θα δούμε αν εμπλέκονται σε παλιότερες ενέργειες. Σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος καταδικάζει τη δολοφονία. Περιμένουμε τις προσεχείς ώρες/μέρες κάποια ανάληψη ευθύνης.

21:36. Σύμφωνα με πηγές από την Αστυνομία, από τον τόπο του εγκλήματος έχουν περισυλλεχθεί περίπου 15 κάλυκες, οι οποίες θα μεταφερθούν για βαλλιστική έρευνα στα εγκληματολογικά εργαστήρια.

21:33. Εικόνες του χώρου που έγινε το συμβάν:

21:13. Σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ «καταδικάζει τη δολοφονική επίθεση έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στο Ν. Ηράκλειο. Αυτή η επίθεση δημιουργεί πολύ σοβαρά ερωτηματικά για τα κίνητρα και τους σκοπούς που υπηρετεί» αναφέρει ο Περισσός.

21:11. Από το 2001 κλεμμένη η μηχανή, που βρέθηκε. Ενδέχεται να μην είναι η μηχανή των δραστών.

20:59. Κάποιοι ετοιμάζονται να οδηγήσουν τη χώρα σε εμφύλιο πόλεμο. Εμείς καλούμε τους Έλληνες σε ενότητα, ομοψυχία και εθνική αντίσταση απέναντι σε αυτούς που επιβουλεύονται την εθνική κυριαρχία μέσω της διχόνοιας» δήλωσε ο Πάνος Καμμένος.

20:52. Οι κάλυκες που βρέθηκαν, ήταν 9 χιλιοστών και θα δούμε από τη βαλλιστική, αν είχαν σχέση με παλιότερες επιθέσεις.

20:51. Μοτοσυκλέτα, όμοια αυτής της επίθεσης, βρέθηκε στον χώρο γύρω από την επίθεση. Εξετάζεται από τις αρχές.

20:41. Καταδικάζει και ο ΣΥΡΙΖΑ την επίθεση

 

20:34.  Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε ο ΣΚΑΪ  η αστυνομία εξετάζει δύο ενδεχόμενα:

α) Να πρόκειται για ξεκαθάρισμα λογαριασμών από μπράβους

β) Να πρόκειται για τρομοκρατική ενέργεια.

20:32. Σε ανακοίνωσή της, η Χ. Αυγή τονίζει: “Δύο Έλληνες 20 και 23 χρονών έχουν πέσει νεκροί από εν ψυχρώ πυροβολισμούς στο Ν. Ηράκλειο έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στην λεωφόρο Ηρακλείου. Ο ένας είναι βαριά τραυματισμένος και διακομίζεται αυτήν την ώρα στο νοσοκομείο “Γ. Γεννηματάς”.

20:31. Σε δηλώσεις του, ο Ν. Δένδιας, σχολίασε:

“Εκφράζω την οδύνη μου για τον θάνατο δύο νέων ανθρώπων.

Ο Νόμος θα επιβληθεί κατά πάντων. Δεν θα επιτραπεί να γίνει η χώρα πεδίο εκκαθάρισης λογαριασμών για οποιαδήποτε αιτία”.

20:30. Επίσημα στα χέρια της αντιτρομοκρατικής η υπόθεση.

20:23. Ο Η. Κασιδιάρης στον Star:

Το video δεν είναι πλέον διαθέσιμο

20:20. Τα θύματα ήταν 20 και 23 χρονών αντίστοιχα.

20:17. Από την επίσημη πλευρά της Χρυσής Αυγής, υπάρχουν καταγγελίες εις βάρος της ελληνικής αστυνομίας, αφού κάθε Παρασκευή στον ίδιο χώρο γίνεται συγκέντρωση μελών της οργάνωσης και είχαν ζητήσει τη συνδρομή της για προστασία.

20:16. Μέλη της Χρυσής Αυγής, έχουν μαζευτεί στο χώρο του συμβάντος και ψέλνουν τον Εθνικό ύμνο.

20:14. Επίσημη ανακοίνωση από το υπουργείο υγείας  κάνει λόγο για έναν νεκρό, έναν τραυματία σε κρίσιμη και πολύ άσχημη κατάσταση και έναν τραυματία σε ελεγχόμενη σοβαρή κατάσταση.

20:03. Η μηχανή μεγάλου κυβισμού, στην οποία επέβαιναν οι δράστες, δεν έχει εντοπισθεί ακόμα.

20:02. Τα θύματα, ήταν μέλη της περιφρούρησης του κτιρίου της Χρυσής Αυγής.

20:01. Δύο άτομα που επέβαιναν σε μία μοτοσικλέτα φορώντας κράνη, πέρασαν μπροστά από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στην οδό Ηρακλείου 426 και άρχισαν να πυροβολούν.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, οι δύο επιβαίνοντες πυροβόλησαν τουλάχιστον 4 φορές με στόχο την είσοδο των γραφείων της Χρυσής Αυγής, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν θανάσιμα δύο άτομα και άλλο ένα να τραυματιστεί σοβαρά και να μεταφερθεί στο νοσοκομείο Αγία Όλγα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Μαρούσι

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Χαλάνδρι

⚽🏀 LIVE SCORES
30 Μαρ. 2024
Παν
15:00
-
Αστ
30 Μαρ. 2024
Βόλ
17:30
-
Κηφ
28 Μαρ. 2024
ΖΑΛΓΚ
20:00
-
ΜΛΝ
28 Μαρ. 2024
ΠΑΡ
21:30
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;