Facebook | Τεχνολογία που παρακολουθεί τον κέρσορα του χρήστη

Facebook loescht falsche Profile

Το facebook απ’ ό,τι φαίνεται θέλει συνέχεια να μαθαίνει κι άλλα για τους χρήστες του και στην προσπάθειά του να αποσπάσει ακόμα περισσότερες πληροφορίες για τις συμπεριφορά τους, πειραματίζεται με μια νέα τεχνολογία που ιχνιλατεί -pixel προς pixel- την κίνηση του κέρσορα, την ώρα που οι χρήστες σερφάρουν στις σελίδες του, σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal.

Πιο συγκεκριμένα, το facebook συλλέγει δύο ειδών δεδομένα: δημογραφικά καθώς και δεδομένα που άπτονται της συμπεριφοράς του κάθε χρήστη. Τα δεύτερα συλλέγονται σε πραγματικό χρόνο και προκύπτουν από τα likes και τα κλικ που κάνουν οι χρήστες σε ειδήσεις ή στατους ή σχόλια σε αυτά.

Μάλιστα, με τις νέες τεχνολογίες που δοκιμάζονται, η πλατφόρμα στοχεύει να αυξήσει δραματικά τα στοιχεία που αφορούν στη συμπεριφορα του κάθε χρήστη, ενώ ο σκοπός είναι η βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών, η ανάπτυξη νέων προϊόντων καθώς και η ακόμα πιο στοχευμένη προβολή διαφημίσεων, όπως δήλωσε ο ιθύνων του προγράμματος facebook analytics, Ken Rudin.

Τέλος, σύμφωνα με τον Rudin, θα χρειαστούν αρκετοί μήνες δοκιμών μέχρι η τεχνολογία αυτή, που είναι μέρος μιας γενικότερης προσπάθειας συλλογής δεδομένων, να μπει σε εφαρμογή και να αποδειχθεί εάν τελικά εχει νόημα να ενσωματωθεί στην πλατφόρμα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Επιστήμες

Μερική Απασχόληση

31-01-2024

Ξηροκρηνη

400

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

27-02-2024

Αγία Παρασκευή Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES
30 Μαρ. 2024
Παν
15:00
-
Αστ
30 Μαρ. 2024
Βόλ
17:30
-
Κηφ
28 Μαρ. 2024
ΖΑΛΓΚ
20:00
-
ΜΛΝ
28 Μαρ. 2024
ΠΑΡ
21:30
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;