Στο πλευρό του πολίτη για να απομακρυνθεί το δηλητήριο του φασισμού

Στο πλευρό του πολίτη για να απομακρυνθεί το δηλητήριο του φασισμούΤου Ξένου Μανιατογιάννη*

Το αποτρόπαιο συμβάν της δολοφονίας του Π. Φύσσα λόγω των πολιτικών του πεποιθήσεων έθεσε πιο ξεκάθαρα από ποτέ όλους μας μπροστά στις ευθύνες μας. Η δημοκρατία μας έχει πολλά προβλήματα. Η λύση δεν είναι να την αποσαθρώσουμε εντελώς. Μοναδική διέξοδος για την κοινωνία και τη χώρα μας: να επαναπροσδιορίσουμε το περιεχόμενό της και να την ανυψώσουμε εκεί που της αξίζει.

Την ώρα που οι αρχές, έστω και καθυστερημένα, παίρνουν το μερίδιο που τους αναλογεί, πρέπει και σε τοπικό επίπεδο να γίνει κάθε προσπάθεια ώστε οι πολίτες και ιδιαίτερα η νέα γενιά να μείνει μακριά από την όποια γοητεία ασκεί ο φασισμός και ακόμα χειρότερα ο νεοναζισμός σε μια σπαρασσόμενη από μακροχρόνια οικονομική ύφεση και κοινωνική κρίση κοινωνία και χώρα. Όσα κόμματα, ντυμένα με τον κοινοβουλευτικό μανδύα, αμφισβητούν – λόγω και έργω – τον κοινοβουλευτισμό και τη δημοκρατική λειτουργία του τόπου, μετατρεπόμενα μάλιστα σε εγκληματικές οργανώσεις, δεν μπορούν να αξιώνουν να συμμετέχουν στην πολιτική ζωή του τόπου, κι αυτό είναι κάτι που έχουμε χρέος ως λειτουργοί να το αναδείξουμε και σε κάθε τοπική κοινωνία από την οποία έχουμε εκλεγεί.

Ως μέλη της τοπικής αυτοδιοίκησης, του κατ’ εξοχήν κυττάρου της δημοκρατίας, οφείλουμε να στηρίξουμε οποιαδήποτε πρωτοβουλία προς αυτή την κατεύθυνση. Οφείλουμε να κάνουμε το καθήκον μας, παραμένοντας πάντα στο πλευρό του πολίτη για κάθε τι που τον απασχολεί και είναι στο χέρι μας να τον συνδράμουμε, ώστε να απομακρυνθεί από τις τοπικές μας κοινωνίες το δηλητήριο του φασισμού.

* Επικεφαλής μείζονος αντιπολίτευσης Δήμου Βριλησσίων

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

05-02-2024

Άγιος Δημήτριος Αττικής

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

15-02-2024

Νέα Σμύρνη

⚽🏀 LIVE SCORES
30 Μαρ. 2024
Παν
15:00
-
Αστ
30 Μαρ. 2024
Βόλ
17:30
-
Κηφ
28 Μαρ. 2024
ΖΑΛΓΚ
20:00
-
ΜΛΝ
28 Μαρ. 2024
ΠΑΡ
21:30
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;